Εξάρχου Φώτης

Εξάρχου Φώτης

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, DiplOrth, MSD, MScLingOrth, PhD, PhD
Ειδικός Ορθοδοντικός
Advanced Dental Clinics: Λεωφ. Αγγέλου Μεταξά 39, Γλυφάδα
28ης Οκτωβρίου 49, Ιωάννινα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Εξάρχου Φώτης, Ειδικός Ορθοδοντικός γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Ακολούθησε η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και ειδίκευση στην Γερμανία στα Πανεπιστήμια των Tuebingen, Greifswald και Βερολίνου έχοντας ως μέντορες διακεκριμένους καθηγητές Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης.

Εκτός από τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού (Πανεπιστήμιο του Tuebingen) και του ειδικού στην αντιμετώπιση κρανιογναθικών διαταραχών & παθήσεων (Πανεπιστήμιο του Greifswald), αναγορεύθηκε δυο φορές διδάκτορας από τα Πανεπιστήμια των Tuebingen (Διατριβή στον τομέα της Ορθοδοντικής Ειδικότητας) και Charite Berlin (Διατριβή στον τομέα των Κρανιογναθικών Διαταραχών) της Γερμανίας.

H ερευνητική του δραστηριότητα τιμήθηκε ως η καλύτερη της χρονιάς 2009 με το βραβείο Alex-Motsch-Award της Γερμανικής Εταιρείας Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας.

Είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής ορθοδοντικός με ιατρείο στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους πανευρωπαϊκά που ολοκλήρωσε επιτυχώς επίσημο διεθνές διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Γλωσσική Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια Ισπανίας.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα ο Δρ Δρ Φώτης Β. Εξάρχου εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο στα Ιωάννινα, όπου παρέχει αποκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες στους ασθενείς του, με ιδιαίτερη κλινική έμφαση στον τομέα της Αισθητικής Γλωσσικής Ορθοδοντικής. Με πάνω από 600 θεραπευμένα με αυτή την σύγχρονη και απαιτητική τεχνική περιστατικά, το ιατρείο του καθίσταται μεταξύ των κορυφαίων στην παροχή αυτής της υπηρεσίας στην Ευρώπη.

Ο Δρ Φώτης Β. Εξάρχου είναι πιστοποιημένος χρήστης της μεθόδου Invisalign (Diamond Provider/ πάνω από 200 περιστατικά ανά έτος) από το 2001. Είναι μεταξύ των πρώτων ιατρών που εφήρμοσαν την τεχνική αυτή ορθοδοντικών παρεμβάσεων με διαφανείς νάρθηκες προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης στην Ελλάδα. Εκτός αυτού είναι διεθνής ομιλητής (Invisalign Clinical Speaker) για την συγκεκριμένη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Μέθοδος Invisalign - Ορθοδοντική Ενηλίκων - Γλωσσική Ορθοδοντική - Αισθητική Οδοντιατρική - Κεραμικά αισθητικά brackets - Διαφανή σιδεράκια - Γλωσσικά σιδεράκια - Εσωτερικά σιδεράκια - Διαφανείς νάρθηκες - Παθήσεις Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

MyDoctors EXARCHOU shutterstock 1961996875 Αόρατη Ορθοδοντική µε τη Μέθοδο Invisalign First για Παιδιά - Στις μέρες µας, όλοι μιλούν για την “αόρατη” ορθοδοντική µε διαφανείς νάρθηκες Invisalign και είναι βέβαιο, πως όταν η επιστήμη συνεργάζεται με την αισθητική, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Τι γίνεται όμως με την εφαρμογή της μεθόδου στα παιδιά; Ο Ειδικός Ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου απαντά στις ερωτήσεις μας για όλη τη διαδικασία της μεθόδου. Ενδείκνυται […]
invisalign Ίσια δόντια με τη μέθοδο Invisalign - Υγεία και λάμψη στο χαμόγελό σας Όταν η επιστήμη συνεργάζεται με την αισθητική, το αποτέλεσμα είναι σαφώς θεαματικότατο.          Ο ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου μας μιλά για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign και τη στοχευμένη δράση τους. – Πείτε μας γιατρέ, είναι οι μεμβράνες Invisalign το μέλλον στην ορθοδοντική και τι συνιστά αυτό; […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο