Δοντάς Ιωάννης

Δοντάς Ιωάννης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, MSc
Χειρουργός Πρωκτολόγος - Στρατιωτικός Ιατρός
Διευθυντής Laser Surgery
Παπαδά 2, Κατεχάκη, Αθήνα
Κατόπιν ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Δοντάς Ιωάννης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005, έπειτα από 6ετή παρακολούθηση. Τα ίδια χρόνια, από το 1999 έως τον Ιανουάριο του 2006 φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και αποφοίτησε από το Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής.

Από το Φεβρουάριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2009 εργάστηκε ως Ιατρός Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Υγειονομικού, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών.

Επίσης, από το Μάρτιο του 2006 έως και το Μάρτιο του 2017 διετέλεσε Καθηγητής Α΄ Βοηθειών της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, ενώ έχει λάβει βραβείο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρώτων Βοηθειών από την ΕΝΑΚ.

Από το 2007 έως το 2010 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2009 έως το 2015 ασκήθηκε στην Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας όπως το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οπότε μετά από τις αντίστοιχες εξετάσεις, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Τον Απρίλιο του 2015 έλαβε τη θέση του Γενικού Χειρουργού της Ελληνικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Υγειονομικού, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ίδρυσε την Κλινική Laser Surgery, στην οποία εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι για μια ποικιλία παθήσεων και νοσημάτων.

Τον Ιούνιο του 2016 μετεκπαιδεύθηκε στη Laser Χειρουργική του Πρωκτού (Lasers in Colorectal Surgery) στο νοσοκομείο St. Elizabeth στην Κολωνία, Γερμανία, με υπεύθυνο μετεκπαίδευσης τον Dr. Arne Wilhelm.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους εξειδικεύτηκε στην Πρωκτολογία δίπλα στον διάσημο Χειρουργό – Πρωκτολόγο Dr. Pravin Gupta (Ellman International Inc. New York, United States of America & Fine Morning Hospital and Research Center, Nagpur).

Επίσης το Φεβρουάριο του 2017 ο Δρ Δοντάς Ιωάννης συμμετείχε με επιτυχία στο 21ο Εξειδικευμένο Σεμινάριο Κολοπρωκτολογίας και Αντιμετώπισης Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους, που διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης στην Ελβετία, με υπεύθυνο εκπαίδευσης τον Καθηγητή της Μονάδας Πρωκτολογίας Dr. Bruno Roche. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους παρακολούθησε στο ίδιο Νοσοκομείο το εξειδικευμένο σεμινάριο Ορθοπρωκτικής και Περινεϊκής Υπερηχογραφίας.

Το Νοέμβριο του 2018 συμμετείχε στο εξειδικευμένο σεμινάριο Πρωκτοσκόπησης Υψηλής Ευκρίνειας της Διεθνούς Εταιρείας Πρωκτικής Νεοπλασίας (International Anal Neoplasia Society – IANS) στο San Francisco που ήταν αφιερωμένο στην διάγνωση και αντιμετώπιση των προκαρκινικών (HPV) βλαβών του πρωκτού σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το Φεβρουάριο του 2019 παρακολούθησε το 23ο Εξειδικευμένο Σεμινάριο Κολοπρωκτολογίας και Αντιμετώπισης Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, με υπεύθυνο εκπαίδευσης τον Καθηγητή Prof. Frederic Ris.

Τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχε με επιτυχία στο Εξειδικευμένο Σεμινάριο Νευροτροποποίησης του Πυελικού Εδάφους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας στο Βέλγιο που διοργανώθηκε από τον διεθνή οργανισμό European Continuing Medical Training.

Επίσης το Νοέμβριο του 2019 παρακολούθησε το 5ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Πρωκτοσκόπησης Υψηλής Ευκρίνειας που διοργανώθηκε από το Βρετανικό Οργανισμό για την Σεξουαλική Υγεία και τον HIV (British Association for Sexual Health and HIV – BASHH) και την Διεθνή Εταιρεία Πρωκτικής Νεοπλασίας (International Anal Neoplasia Society – IANS) και πραγματοποιήθηκε στο Homerton University Hospital του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι διαπιστευμένο από το Royal College of Physicians και από το National Institute for Health and Care Excellence της Αγγλίας.

Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια καθώς και σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Ο Δοντάς Ιωάννης εξειδικεύεται στις παθήσεις του πρωκτού και του πυελικού εδάφους και ένα μεγάλο μέρος της Κλινικής Laser Surgery είναι αφιερωμένο στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων αυτών.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Κύστη Κόκκυγος - Αιμορροΐδες - Κονδυλώματα πρωκτού - Ραγάδα δακτυλίου / πρωκτού - Περιεδρικό απόστημα / συρίγγιο - Καρκίνος Πρωκτού - Δερματικές Παθήσεις - Αφαίρεση σπίλων - Καρκίνος του Δέρματος - Κήλες - Καρκίνος Παχέος Εντέρου - Χολολιθίαση

MyDoctors shutterstock 198690aim Αιμορροΐδες – Πόσες Μέρες Κρατάνε; - Παρά την κοινή και λανθασμένη αντίληψη του κόσμου, οι αιμορροΐδες, δεν αποτελούν νόσο ή πάθηση. Αντίθετα, υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Πρόκειται για αγγειακούς σχηματισμούς που περιέχουν φλέβες και αρτηρίες και αποτελούν φυσικό στοιχείο της ανατομίας του πρωκτού. Ο σκοπός των αιμορροΐδων είναι να στεγανοποιούν την απόληξη του παχέος εντέρου ώστε να μην υπάρχουν διαρροές υγρών. Όμως, στις περιπτώσεις που λόγω πίεσης ή άλλων παραγόντων, οι αγγειακοί σχηματισμοί αυτοί […]
MyDoctors shutterstock 1554698183 11 + 1 Ερωτήσεις για την Κύστη Κόκκυγος - Η κύστη κόκκυγος αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα 15-40 ετών. Επειδή ο όγκος της πληροφορίας στο διαδίκτυο είναι μεγάλος και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, παρακάτω παρατίθενται διάφορες ερωτήσεις για την κύστη κόκκυγα, καθώς και οι απαντήσεις τους από τον Χειρουργό – Πρωκτολόγο Δρ. Ιωάννη Δοντά, εξειδικευμένο στη διάγνωση και στη […]
MyDoctors shutterstock 17024hem 11+1 Μύθοι και Αλήθειες για τις Αιμορροΐδες - Οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ συχνή πάθηση που παρουσιάζεται σε άντρες και γυναίκες. Ουσιαστικά αποτελεί τη διόγκωση των αιμορροΐδων, οι οποίες εντοπίζονται στην περιοχή του πρωκτού. Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων καθώς περίπου ο μισός πληθυσμός υποφέρει από την πάθηση κάποια στιγμή στη ζωή του. Με την εμφάνισή τους ενδέχεται να […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο