Δημητρακόπουλος Στέφανος

Δημητρακόπουλος Στέφανος

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής
Στρατιωτικός ιατρός
Βασιλίσσης Σοφίας 52, Αθήνα
Kατόπιν ραντεβού

O Δημητρακόπουλος Στέφανος είναι ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και στρατιωτικός ιατρός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004. Tο 2013 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ψυχιατρική στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Είναι επιμελητής Ψυχιατρικής στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 ΣΝΕΝ και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και μέλος της ομάδας του εργαστηρίου Μοριακής Γενετικής (MGene Lab) του Αιγινητείου Νοσοκομείου, συμμετέχοντας σε ερευνητικά πρωτόκολλα σε σχέση με την παθοφυσιολογία των ψυχικών διαταραχών.

Μετεκπαιδεύτηκε το 2016-2017 στο Melbourne Neuropsychiatry Center του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στη νευροαπεικόνιση της σχιζοφρένειας έχοντας λάβει ερευνητική υποτροφία με τίτλο «Greek-Australian Fellowship in Neuropsychiatry» (University Of Melbourne – Melbourne Health). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Γενετική του Ανθρώπου» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πεδίο του επιστημονικού ενδιαφέροντος είναι η προληπτική ψυχιατρική, η ψυχιατρική γενετική και επιδημιολογία, κυρίως στο αντικείμενο των Ψυχωτικών Διαταραχών με έμφαση στο 1ο επεισόδιο, την έγκαιρη αναγνώριση, παρέμβαση και θεραπεία. Έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση άρθρων και βιβλίων και πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Loading

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο