Δαμάσκος Δημήτριος

Δαμάσκος Δημήτριος

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Επεμβατικός Καρδιολόγος
Αναπληρωτής Διευθυντής της ΣΤ' Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Χαρίλαου Τρικούπη 197, Κηφισιά
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Δαμάσκος Δημήτριος είναι Καρδιολόγος με ειδίκευση στην Επεμβατική Καρδιολογία. Έχει λάβει τον τίτλο του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπονώντας τη διδακτορική διατριβή του στην Ά Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της οποίας αποτέλεσε Ερευνητικό Συνεργάτη στον τομέα της Πρόληψης των Δυσλιπιδαιμιών για έξι χρόνια. Έχει ανακηρυχθεί υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης με τελικό στόχο την μελέτη του Μεταβολικού Συνδρόμου. Πιστοποιητικά Μετεκπαίδευσης: ΄Excellence in Lipidology΄ και  ΄Certi­ficate in Cardiovascular Prevention΄ από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (από την οποία έχει λάβει και υποτροφία) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στη διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων διακαθετηριακά (επεμβατική καρδιολογία) και στη διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας παρακολουθώντας εξειδικευμένα προγράμματα μετεκπαίδευσης στο Παρίσι, το Μιλάνο, τη Βαρσοβία και τη Νίκαια, στο Κέντρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία στη διενέργεια υπερήχων καρδιάς και έχει εξειδικευθεί στις νέες απεικονιστικές τεχνικές.

Ο ιατρός έχει εκτελέσει σειρά συμβατικών πράξεων της επεμβατικής καρδιολογίας (στεφανιογραφία, δεξιός και αριστερός καθετηριασμός, αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών, σύμπλοκη αγγειοπλαστική στελέχους, ενδοστεφανιαίο υπερηχογράφημα, rotablator, τοποθέτηση διαδερμικής αορτικής βαλβίδας κτλ.) στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, στο οποίο εργάστηκε ως Επιμελητής του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου επί 5ετίας. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ομάδας Διακαθετηριακής Επεμβατικής Καρδιολογίας της  Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EAPCI), της Ομάδας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της  Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EACVI), της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του κ. Δαμάσκου είναι εστιασμένο στη σύγχρονη αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των συγγενών δυσλιπιδαιμιών, καθώς και σε τομείς που άπτονται της επεμβατικής καρδιολογίας, όπως οι υψηλού κινδύνου (high risk) αγγειοπλαστικές σε σύμπλοκες βλάβες και η χρήση βιοαπορροφήσιμων stent.

Έχει συνολικά δημοσιεύσει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα (15 πλήρεις δημοσιεύσεις και 35 υπό μορφή περιλήψεων). Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, συμμετέχει με ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Βαλβιδοπάθεια, Δυσλιπιδαιμία, Αρρυθμίες, Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρδιά / Αγγειοπλαστική, Στεφανιογραφία, Επεμβατική Καρδιολογία / Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Υπέρηχος Καρδιάς (Triplex), Δοκιμασία Κόπωσης, Δυναμική Ηχοκαρδιογραφία (Stress echo), Holter Αρτηριακή Πίεσης, Holter Ρυθμού

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο