Χρυσοβεργίδης Φαίδων

Χρυσοβεργίδης Φαίδων

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Επιμελητής Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού και Κέντρου Κήλης
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Ψυχικού: Άντερσεν 1, Ψυχικό
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Φαίδων Β. Χρυσοβεργίδης είναι Γενικός Χειρουργός άρτια καταρτισμένος στη γενική χειρουργική και εξειδικεύεται στις Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις.

Γεννήθηκε το 1977 στο Αμβούργο της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αποφοίτησε από το 56ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Πραγματοποίησε το βασικό κομμάτι των πανεπιστημιακών του σπουδών στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής “Gr. T. Popa” του Ιασίου.

Εν συνεχεία έλαβε την ισοτιμία του πτυχίου του, δίνοντας εξετάσεις επιτυχώς στο τμήμα της Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο και την Αταλάντη στο Τάγμα Επικοινωνιών και Πληροφορικής ως Στρατιώτης Υγειονομικού με ειδικότητα Ιατρού.

Από το 1996 έως το 2002 πραγματοποίησε θερινή πρακτική άσκηση σε Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όπως το Γ.Ν.Α. “Η Ελπίς”, το Γ.Ν.Α. “Λαϊκό”, το Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” και το Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο – Μπενάκιο Ε.Ε.Σ.”, όπου παρακολούθησε ως επιστημονικός συνεργάτης πλήθος επεμβάσεων όλου του φάσματος της χειρουργικής επιστήμης.

Το 2008 ολοκληρώνει την τρίμηνη εκπαίδευση του στην Παθολογική και στη Χειρουργική κλινική του Γ.Ν. – Κ.Υ. Καλαβρύτων και εργάζεται ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Μανεσίου.

Στα τέλη του 2008 άρχισε η ειδίκευση του στην Γενική Χειρουργική στο Γ.Ν.Α. “Η Ελπίς”, όπου εκπαιδεύτηκε στις νεότερες χειρουργικές τεχνικές, πραγματοποιώντας ο ίδιος πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ διακρίνεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση των επειγόντων περιστατικών.

Κατά το χρονικό διάστημα της ειδίκευσης του, ολοκλήρωσε επιτυχώς εξάμηνη εξειδίκευση στο Αγγειοχειρουργικό τμήμα του Γ.Ν.Α. “Η Ελπίς”, καθώς και εξάμηνη εξειδίκευση στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Γ.Ο.Ν.Α. “Άγιος Σάββας”.

Το 2015 λαμβάνει μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο εξειδίκευσης στην Γενική Χειρουργική.

Από το 2015 έως και σήμερα διατελεί κύριος Συνεργάτης και Επιμελητής του Λαπαροσκοπικού Κέντρου Κήλης, στο πλευρό του Διευθυντή Γενικού Χειρουργού και Πρωτοπόρου στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, κ. Γεώργιου Αλεξίου. Με έδρα το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Ψυχικού έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία μεγάλο αριθμό ανοιχτών, αλλά κυρίως λαπαροσκοπικών επεμβάσεων εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.

Παράλληλα από το 2017 έως και σήμερα κατέχει τη θέση κύριου Επιστημονικού Συνεργάτη του Διευθυντή Γενικού Χειρουργού κ. Νίμερ Σαχίν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Αμαρουσίου.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα συμμετέχει ενεργά σε δεκάδες συνέδρια, με πληθώρα ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων.

Παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και παρακολουθεί κάθε νέα επιστημονικά τεκμηριωμένη επεμβατική μέθοδο και θεραπεία της ειδικότητας του, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ εργάζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τον ασθενή.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Χολοκυστεκτομή - Αποκατάσταση Κηλών: Βουβωνοκήλη - Κήλη Αθλητών - Ομφαλοκήλη - Μετεγχειρητική Κοιλιοκήλη - Κιρσοκήλη - Επεμβάσεις Πρωκτικής Χώρας: Αιμορροϊδοπάθεια - Ραγάδα Πρωκτικού Δακτυλίου - Κύστη Κόκκυγα

Βουβωνοκήλη Βουβωνοκήλη: Με ποια τεχνική αντιμετωπίζεται σήμερα; - Η βουβωνοκήλη είναι η συχνότερη μορφή κήλης, η οποία εμφανίζεται στους άντρες σε ποσοστό 27% και στις γυναίκες σε ποσοστό 3%, ενώ η αποκατάστασή της αποτελεί μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στη γενική χειρουργική. Ο Γενικός Χειρουργός Φαίδων Χρυσοβεργίδης, μας μιλά για όλο το φάσμα της νόσου, από τα αίτια μέχρι τη σύγχρονη αντιμετώπισή […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο