Χρονάκης Εμμανουήλ

Χρονάκης Εμμανουήλ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου METROPOLITAN
Επιστημονικός Υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου METROPOLITAN
Λεωφόρος Κηφισίας 71, Αμπελόκηποι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Γεννήθηκα στο Αστρίτσι Ηρακλείου Κρήτης στις 12/10/1963 και αποφοίτησα από το Μαλιώτιο Λύκειο Μελεσσών, Ηρακλείου, Κρήτης.
Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρώμης «La Sapienza» και απέκτησα το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό «Άριστα».
Απέκτησα την Διατριβή μου στην VI Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Ρώμης με τίτλο «Χρήση Μίας Νέας Πρόθεσης στην Ουρητηροδερμοστομία».
Απέκτησα την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος στην Ιταλία, και την άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος στην Ελλάδα το 1990.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής μου υποχρέωσης στο Πολεμικό Ναυτικό , ολοκλήρωσα την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Ιατρείο Τυλίσου του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Ηράκλειου Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης μου στην καρδιολογία υπηρέτησα ως ειδικευόμενος ιατρός στην Παθολογία, στην Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Κρήτης και ολοκλήρωσα την ειδικότητα μου στην Καρδιολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, Αθηνών το αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας στην καρδιολογία το 2000. Έως το καλοκαίρι του 2001 παρέμεινα ως επιστημονικός συνεργάτης παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της καρδιολογικής κλινικής, αναπτύσσοντας ερευνητική δραστηριότητα και συνεχίζοντας την εκπαίδευση μου κυρίως στο αιμοδυναμικό εργαστήριο και στο τμήμα υπερηχοκαρδιογραφίας και συμμετέχοντας ως ερευνητής σε πολυεθνικές πολυκεντρικές μελέτες (PARAGON – B , CURE, OVERTURE κ.α.).

Ταυτόχρονα έως και Δεκέμβριο 2000 εργάστηκα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ Θεραπευτηρίου και ακολούθως εως τον Μάιο του 2001 εργάστηκα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών .
Από τον Μάιο του 2001 έως και σήμερα εργάζομαι στο METROPOLITAN HOSPITAL με τον τίτλο του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής και του επιστημονικά υπεύθυνου του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.
Από τον Ιούνιο του 2000 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο συνεχίζοντας την ιατρική μου εκπαίδευση με παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε διεθνή και Ελληνικά ιατρικά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, αναπτύσσοντας επιστημονική δραστηριότητα με ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε καρδιολογικά βιβλία, και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είμαι μέλος Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων (Ελληνικής καρδιολογικής εταιρίας, Αντιυπερτασικής Εταιρίας Ελλάδος, Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και καρδιοχειρουργικής, Ομάδας εργασίας Επεμβατικής καρδιολογίας, Ευρωπαϊκής καρδιολογικής Εταιρίας, Ευρωπαϊκής εταιρίας αθηρωμάτωσης.) καθώς και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής.

Loading

5cf356db2400005e0785674f.jpeg Στένωση αορτικής βαλβίδας: Πώς αντιμετωπίζεται - Η στένωση της αορτικής βαλβίδας είναι η συχνότερη βαλβιδοπάθεια των ενηλίκων με συχνότητα 5% στους άνω των 65 ετών. Η συχνότητα της αυξάνει με την ηλικία. Τα αίτια της στένωσης είναι: • η εναπόθεση ασβεστίου (εκφυλιστική στένωση). • η προηγηθείσα ακτινοβολία στον θώρακα, • σπάνια μεταβολικά ή αυτοάνοσα νοσήματα • ο ρευματικός πυρετός. • Σε […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο