Χατζαντώνης Γρηγόριος

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μύνστερ Γερμανίας
Εξειδικευμένος στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς
Επιμελητής Καρδιολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Αγίου Βασιλείου 18-20, Νέα Ιωνία
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Χατζαντώνης Γρηγόριος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Μύνστερ Γερμανίας

– Επιμελητής Καρδιολογίας, Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς (CMR), Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

– Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Αλεξανδρούπολη) από το 2007 μέχρι το 2013 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» (8,17/ 10).

– Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μύνστερ (UKM), σε μια από τις πιο σύγχρονες κλινικές της Γερμανίας που προσφέρει όλες τις μοντέρνες ιατρικές τεχνικές στο ανώτατο επίπεδο.

– Εξειδικεύτηκε για 11 μήνες στην καρδιολογική/ παθολογική εντατική κλινική με απαιτητικά περιστατικά από όλη την περιοχή της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ασθενείς με βαρύτατα καρδιογενή και σηπτικά σοκ με ανάγκη εξωσωματικής κυκλοφορίας.

– Εκπαιδεύτηκε στον υπέρηχο της καρδιάς (διαθωρακικό, διοισοφάγειο, δυναμικό ηχοκαρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς με σκιαγραφικό, 3D), καθώς και στον έλεγχο και προγραμματισμό βηματοδότη και εμφυτεύσιμου απινιδωτή.

– Από το 2018 έως το 2020 εξειδικεύτηκε στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς σε Level 3 (ανώτατο) κέντρο με 3.000 εξετάσεις το χρόνο. Εκτελούσε και γνωμάτευε σε καθημερινή βάση μαγνητικές καρδιάς από όλη την ευρεία γκάμα των καρδιολογικών και αορτικών παθήσεων.

– Η Mαγνητική Tομογραφία Kαρδιάς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης καρδιολογίας. Μια εξέταση χωρίς τη βλαβερή ακτινοβολία για τον ασθενή και με χρήση μιας σίγουρης παραμαγνητικής ουσίας (χωρίς νεφροτοξικότητα), του γαδολίνιου.

– Στο τέλος της εκπαίδευσης του έλαβε την ανώτατη (Level 3) πιστοποίηση στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς από τη Διεθνή Εταιρεία Καρδιαγγειακού Μαγνητικού Συντονισμού (SCMR), καθώς και από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC).

– Διετέλεσε εκπαιδευτής μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς, αλλά και διαθωρακικού υπερηχογραφήματος καρδιάς συναδέλφων ιατρών σε επιμορφωτικά σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης υπό την αιγίδα της Γερμανικής Εταιρείας Υπερηχογραφίας στην Ιατρική (DEGUM) και διεξήγαγε πολυάριθμα μαθήματα σε φοιτητές.

– Τον Νοέμβριο του 2020 κατέθεσε την τριετή του διδακτορική διατριβή και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μύνστερ.

– Κατέχει δημοσιεύσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια καρδιολογίας, καθώς και επιστημονικά άρθρα σε αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: TRIPLEX καρδιάς, Τεστ κοπώσεως με ΥΠΕΡΗΧΟ, HOLTER ρυθμού και πιέσεως, ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Μαγνητική Τομογραφία Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς – Οne-Stop-Shop - Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση του καρδιολογικού ασθενούς, δίνοντας μια πλήρη εικόνα του καρδιαγγειακού μας συστήματος – γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται και ως “One-Stop-Shop”, δηλαδή υπηρεσία μίας στάσης. Ο Ειδικός Καρδιολόγος, Γρηγόριος Χατζαντώνης, μας εξηγεί γιατί διαφοροποιείται από τις άλλες καρδιολογικές εξετάσεις και επισημαίνει πως είναι η μοναδική, αναίμακτη απεικονιστική μέθοδος που […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο