Μπούτσικου Μαρία

Μπούτσικου Μαρία

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD, FESC, FSCMR
Ειδικός Καρδιολόγος
Εξειδικευμένη σε Συγγενείς Καρδιοπάθειες και Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς
Διευθύντρια Μονάδας MRI/CT καρδιάς
Νοσοκομείο Mediterraneo
Παπαδιαμαντοπούλου 2, Αθήνα
Kατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η ιατρός Μπούτσικου Μαρία εργάζεται στο Νοσοκομείο Mediterraneο Hospital ως Διευθύντρια της Μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας/ Αξονικής Τομογραφίας Καρδιάς και στο Πολυϊατρείο Mediterraneο First Care ως επιστημονικός συνεργάτης, ενώ κατέχει ακόμη θέση Research and Clinical Fellow στο Νοσοκομείο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αγ.Σοφία και της Νεογνολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αρεταίειο. Η Κα Μπούτσικου διατηρεί ιδιωτικό Καρδιολογικό ιατρείο στην Αθήνα, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 2.

Είναι ειδική Καρδιολόγος με δυο εξειδικεύσεις, στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και στην Καρδιαγγειακή απεικόνιση (Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς/ Αξονική Τομογραφία Καρδιάς).

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2002 και εργάσθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ως ειδικευόμενη Ιατρός στην Καρδιολογία. Μετεκπαιδεύτηκε στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου όπου εξειδικεύθηκε στην υπερηχογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών. Στη συνέχεια έγινε δεκτή για εξειδίκευση στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στη Μονάδα Μαγνητικού Συντονισμού του Νοσοκομείου Royal Brompton Hospital του Λονδίνου.

Κατέχει τις ανώτερες πιστοποιήσεις (επιπέδου 3) από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και την Παγκόσμια Εταιρεία Μαγνητικού Συντονισμού, στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και ειδικά στη Μαγνητική Τομογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών και παίδων. Επίσης είναι κάτοχος πιστοποίησης στην αξονική Τομογραφία Καρδιάς από την Διεθνή Ένωση Αξονικής Τομογραφίας Καρδιάς (SCCT).

Πρόσφατα, ως Διευθύντρια της Μονάδας Μαγνητικού Συντονισμού Καρδιάς στο Νοσοκομείο Mediterraneo, έλαβε την Πρώτη και την μόνη μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, πιστοποίηση της Μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιαγγειακή απεικόνισης. (EACVI).

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Καρδιολογία και δυο Μεταπτυχιακών Τίτλων, ενός στην Βιοστατιστική και ενός στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- Καρδιολογική Νοσηλευτική.

Έχει εργασθεί ως ερευνητής για 7 έτη στο Εργαστήριο Χειρουργικής Έρευνας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετέχοντας σε πλήθος κλινικών και πειραματικών ερευνητικών πρωτοκόλλων.

Στο ερευνητικό – συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται 96 δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, 5 κεφάλαια σε διεθνή ιατρικά συγγράμματα σχετικά με την απεικόνιση στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και περισσότερες από 150 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια 37 παρουσιάσεις σε εθνικά συνέδρια και 8 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, 13 παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και 3 παρουσιάσεις σε διαδικτυακά σεμινάρια πάνω στις συγγενείς Καρδιοπάθειες και τη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς.

Έχει λάβει 15 διακρίσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια καθώς και 2 υποτροφίες για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στο αντικείμενο των Συγγενών Καρδιοπαθειών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και μερική υποτροφία για φοίτηση στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοστατιστική. Είναι μέλος 14 Ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών.Loading

Μαγνητική τομογραφία καρδιάς Μαγνητική τομογραφία καρδιάς - Η εξέταση που δίνει πλήρη εικόνα για την καρδιακή λειτουργία Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μια μη επεμβατική, αναίμακτη, απεικονιστική μέθοδος με ευρεία εφαρμογή στη διάγνωση και παρακολούθηση όλου του φάσματος των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η εξέταση βασίζεται στη χρήση ισχυρού μαγνητικού πεδίου (1.5Τesla ή 3.0Τesla) και ραδιοκυμάτων για τη σύνθεση εικόνων και είναι ασφαλής να […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο