Μπούτας Ιωάννης

Μπούτας Ιωάννης

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
MD, MSc, PhD
Εξειδικευμένος στις παθήσεις και στην χειρουργική του Μαστού, Πανεπιστημιακή Κλινική Mainz, Γερμανία
Βασιλίσσης Σοφίας 137, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
2107018114
6936829726

Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού Μπούτας Ιωάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Brescia της Ιταλίας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2007.

Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία, ως υπεύθυνος ιατρός της Ελληνικής αποστολής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, JFC, Νάπολη Ιταλίας.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του, στη Β΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου και έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

Ο Ιωάννης Μπούτας κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά από επιτυχείς εξετάσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος “Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή” από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με βαθμό Άριστα.

Είναι κάτοχος του Διδακτορικού διπλώματος με τίτλο “Επίδραση των αναστολέων αρωματάσης, Αναστραζόλης και Λετροζόλης, στον οστικό μεταβολισμό θηλυκών επίμυων. Βιοχημική, Μικροσκοπική και Εμβιομηχανική μελέτη, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με Βαθμό Άριστα.

Μετά το πέρας της ειδίκευσής του στην Μαιευτική και Γυναικολογία, ξεχώρισε η θητεία του ως επιμελητής στην Μονάδα Μαστού της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινική ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Γερμανίας, το Uniklinik Mainz από το 2017-2019, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στις Παθήσεις και στην Χειρουργική του Μαστού.

Κατέχει έπειτα από εξετάσεις, πιστοποίηση στην εκτέλεση διαγνωστικής κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (HSCCP) (D.1921.1342):

Ο Ιωάννης Μπούτας έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στην διενέργεια διαγνωστικών και επεμβατικών υστεροσκοπικών επεμβάσεων, στην Πανεπιστημιακή κλινική του Aldo Moro Universita’ di Bari (Prof. Stefano Bettocchi)

Είναι μέλος σε περισσότερες από 10 ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρίες με πλούσιο συγγραφικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Μιλάει άριστα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά.

Έχει διατελέσει Ακαδημαϊκός υπότροφος της Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μονάδα Μαστού και είναι εκπαιδευτής σε θέματα μαστού στο Master της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Παθολογία της Κύησης».

Ο κύριος Μπούτας Ιωάννης συνεργάζεται με τα Μαιευτήρια Ιασώ, Ρέα και Λητώ.

MyDoctors ajax loader

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Τεστ Παπ, Thin-Prep, Κολποσκόπηση, Καλλιέργειες Κολπικού Υγρού, Διακολπικό υπερηχογράφημα, Βιοψίες τραχήλου, Βιοψίες Μαστού -Υστεροσκόπηση -Λαπαροσκόπηση -Επεμβάσεις Μαστού -Θεραπεία κονδυλωμάτων -Διαχείριση υπογόνιμου ζευγαριού -Παρακολούθηση εγκυμοσύνης -Μαιευτικός έλεγχος -Μαιευτικό υπερηχογράφημα ανάπτυξης, -Καρδιοτοκογράφημα -Μαστολογικός έλεγχος

karkinos_mastou.jpg Καρκίνος του μαστού: Πώς τον αντιμετωπίζουμε σήμερα - Ο καρκίνος του μαστού εμφανίζεται σε κάθε χώρα και σε γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας μετά την εφηβεία, με αυξανόμενα ποσοστά στη μετέπειτα ζωή. Το 2020, υπήρχαν 2,3 εκατομμύρια γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και 685.000 θάνατοι παγκοσμίως. Μέχρι το τέλος του 2020, ζούσαν 7,8 εκατομμύρια γυναίκες με καρκίνο του μαστού, καθιστώντας τον, ως τον […]
κύστεις μαστού Πόσο επικίνδυνες είναι οι κύστεις μαστού; - Οι κύστεις μαστού αποτελούν μια από τις συνήθεις καλοήθεις παθήσεις του μαστού. Πρόκειται για μορφώματα που μοιάζουν με μικρούς «σάκους» γεμάτους με υγρό. Ενδέχεται να εμφανιστούν είτε στον ένα είτε και στους δύο μαστούς (αμφοτερόπλευρες κύστεις). Μάλιστα, είναι πιθανό να διαγνωσθούν παραπάνω από μια κύστεις σε κάθε μαστό (πολλαπλές κύστεις). Παρόλο που δεν σχετίζονται άμεσα […]

    Ρωτηστε τον Ιατρο