Μπίσδας Θεοδόσιος

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, PhD
Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
Διευθυντής Γ' Αγγειοχειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Ειδικός Διαβητικού ποδιού
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Dr. Μπίσδας Θεοδόσιος είναι Αγγειοχειρουργός και ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους από τη Γερμανική Εταιρεία Αγγειοχειρουργικής, ενδοαγγειακούς χειρουργούς (endovascular specialist) της Ελλάδος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απευθείας μετά τις σπουδές του, θήτευσε ως ειδικευόμενος στην Πανεπιστημιακή Κλινική Κάρδιο-, Θώρακο- κι Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Αννοβέρου, της οποίας ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ (2010), με θέμα την ασφάλεια της μεταμόσχευσης αγγείων, σε ασθενείς με επιμολύνσεις αορτικών μοσχευμάτων. Ακολούθησε ένας χρόνος έρευνας στο Κέντρο Έρευνας Crossbit της Ιατρικής Σχολής του Αννοβέρου καθώς και στην Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Mount Sinai (Νέα Υόρκη).

Το 2012 συνέχισε την ειδική εκπαίδευση στην Ενδοαγγειακή Χειρουργική στο Πανεπιστημίου του Μίνστερ (Westphalian Wilhelms University) και ως επιμελητής ανέλαβε το κομμάτι της ενδοαγγειακής χειρουργικής στο διεθνούς φήμης νοσοκομείου St. Franziskus Hospital, στην ίδια πόλη. Το 2014, έλαβε τον τίτλο υφηγεσίας του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Muenster  και αναγορεύθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου χειρουργικών επεμβάσεων στα 3 υβριδικά χειρουργεία της κλινικής, διαθέτει τεράστια εμπειρία (> 2000 ενδοαγγειακές επεμβάσεις) στην Ενδοαγγειακή Χειρουργική.

Ως ενεργό μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου του Muenster συνεχίζει να διδάσκει στους φοιτητές Αγγειοχειρουργικής και επιβλέπει 12 διαδακτορικές διατριβές. Είναι υπεύθυνος πολλών εκπαιδευτικών και μεταπτυχιακών σεμιναρίων και το συγγραφικό του έργο αριθμεί πάνω από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ιατρικά περιοδικά με ειδικό δείκτη παραπομπών (h-index) 31. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής 11 διεθνών συνεδρίων, κριτής πολλών έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και μέλος συντακτικής επιτροπής των περιοδικών Journal of Endovascular Therapy, Gefässchirurgie, Journal of Critical Limb Ischemia και Innovative Surgical Science.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Διαβητικό πόδι - Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής - Θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα - Διαχωρισμός αορτής - Γάγγραινα - Στένωση καρωτίδας - Διαλείπουσα χωλότητα - Φλεβική ανεπάρκεια - Φλεβικό έλκος - Φλεβοθρόμβωση - Φλεβίτιδα.

MyDoctors shutterstock 1920808208 Στυτική δυσλειτουργία: Οιωνός στεφανιαίας νόσου; - Νέες ενδαγγειακές θεραπείες Έχει υπολογιστεί πως η στυτική δυσλειτουργία αφορούσε σε 152 εκατομμύρια άνδρες το 1995, παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 322 εκατομμύρια άνδρες το 2025. Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι ότι η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας εξαιτίας κακής αιμάτωσης μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι στεφανιαίας νόσου, καθώς 46% των ασθενών αυτών […]
Αρτηριακή Θρόμβωση Αρτηριακή Θρόμβωση: Μία επικίνδυνη επιπλοκή που αφορά όλους μας - Για τους κινδύνους που προκύπτουν από την αρτηριακή θρόμβωση, ποιους επηρεάζει, αλλά και για τη θεραπεία αυτής της συχνής πάθησης, μας μιλά ο Δρ Θεοδόσιος Μπίσδας, Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Πανεπιστημιακή Κλινική Muenster Γερμανίας. – Τι είναι η αρτηριακή θρόμβωση; Οι αρτηρίες είναι αγγεία που μεταφέρουν το αίμα, γεμάτο […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο