Η Δρ Μπατιστάκη Χρυσάνθη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται στην Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου είναι και υπεύθυνη της Μονάδας Πόνου και Ανακουφιστικής Αγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αφού άσκησε την υπηρεσία υπαίθρου, εξειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», από όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2004. Μετέβη στην Γερμανία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tubingen, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής, όπου και εκπαιδεύτηκε περαιτέρω σε επεμβάσεις Νευροχειρουργικής και Ορθοπαιδικής καθώς και στο τμήμα Θεραπείας Πόνου, όπου έγινε εκπαίδευση τόσο στην αντιμετώπιση του άμεσου μετεγχειρητικού όσο και του χρόνιου πόνου, με συντηρητικές και επεμβατικές μεθόδους.
Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή (PhD) το 2005 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, από όπου και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα ενώ το 2012, έλαβε τον Mεταπτυχιακό Τίτλο: Master of Science (MSc) in Pain Management, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα στην Επεμβατική θεραπεία πόνου, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας, Ιατρείο Πόνου, του ΠΓΝ «Ιπποκράτειο», ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος διεθνών μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στον τομέα της αντιμετώπισης του πόνου. Εχει δίπλωμα ιατρικού βελονισμού (ICMART, International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques) τον οποίο ασκεί επίσης συστηματικά.
Εργάστηκε αρχικά ως Αναισθησιολόγος, Επικουρική ιατρός στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας, ΠΓΝ «Αττικόν», ενώ στη συνέχεια ως Επικουρική ιατρός στο Αναισθησιολογικό τμήμα ΓΝ ‘Αργους επί 2 έτη. Το 2009 εκλέχθηκε Λέκτορας Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας, ΠΓΝ «Αττικόν», όπου παράλληλα με την βασική ειδικότητα της Αναισθησιολογίας ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Μονάδα Πόνου της Κλινικής, τόσο κλινικά, όσο και ερευνητικά. Το 2013 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγήτρια ενώ το 2018 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στην ίδια κλινική.
Ασχολείται με την αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου στη Μονάδα Πόνου της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του ΠΓΝ «Αττικόν», ενώ παράλληλα εργάζεται ως Αναισθησιολόγος στην ίδια κλινική με πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα χειρουργείων και εφημεριών του τμήματος. Ασχολείται με τη διαχείριση όλων των ειδών πόνου, οξέος, χρόνιου, καλοήθους και κακοήθους αιτιολογίας, με συντηρητικές αλλά και επεμβατικές μεθόδους.
Διδάσκει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών θέματα Αναισθησιολογίας, Αντιμετώπισης του Πόνου και Επείγουσας Ιατρικής ανελλιπώς από το 2008 έως και σήμερα. Συμμετέχει σταθερά ως εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία (CEEA) και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας.
Έχει επιβλέψει πλήθος διδακτορικών διατριβών και μεταπτυχιακών εργασιών, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο στη συγγραφή όσο και στην επιμέλεια εκπαιδευτικών συγγραμμάτων. Συμμετέχει από το 2005 σε πλήθος ερευνητικών πρωτοκόλλων που διεκπεραιώνονται τόσο στη Β’ ΠΚ Αναισθησιολογίας, όσο και σε άλλες συνεργαζόμενες κλινικές, γεγονός που οδήγησε στην ολοκλήρωση πολλαπλών εργασιών που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια με διαλέξεις σε περισσότερα από 30 συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή περιοδικά, με περισσότερες από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε θέματα Αναισθησιολογίας και Αντιμετώπισης του Πόνου. Τμήμα του συγγραφικού της έργου παρουσιάζεται στους συνδέσμους Pubmed και Google Scholar.