Αυγερινός Ευθύμιος

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, FACS, DFSVS, FEBVS
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
Συνδιευθυντής Κλινικής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Διστόμου 5-7, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Αυγερινός Ευθύμιος είναι Αγγειοχειρουργός, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστήμιο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2001 και το 2006 έγινε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2011 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα της οποίας διετέλεσε στα νοσοκομεία King’s Hospital του Λονδίνου και Stadtische Kliniken της Φρανκφούρτης.

Tο 2012 απέκτησε τον Ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας “Fellow of the European Boards of Vascular Surgery“.

Το 2011 ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και από το 2012 μέχρι και το 2021 εργάστηκε κλινικά και ακαδημαϊκά στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Το 2020 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα ως Συνδιευθυντής της Κλινικής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνων και επισκέπτης Καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπισημίου Αθηνών.

Το ερευνητικό και κλινικό επιστημονικό του έργο συνοψίζονται σε περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και βιβλία και συνεχή παρουσία σε συνέδρια της Ευρώπης και της Αμερικής, με βραβεία και πολλές αναφορές στην αγγειοχειρουργική βιβλιογραφία.

Έχει διατελέσει θητεία στα Διοικητικά Συμβούλια της Ευρωπαϊκης (ESVS) και της Παγκόσμιας Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (ISVS) και συμμετέχει σε Διεθνείς Επιστημονικές Επιτροπές εκπαίδευσης και κατεθυντήριων οδηγιών. Για τα έτη 2021-2022 έχει αναλάβει την προεδρεία της οργάνωσης του μεγαλύτερου συνεδρίου Φλεβικών Παθήσεων στις ΗΠΑ (American Venous Forum Annual Meeting).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Ανεύρυσμα Αορτής - Καρωτιδική νόσος - Περιφερική αρτηριακή νόσος - Φλεβική θρόμβωση - Φλεβική Ανεπάρκεια - Πνευμονική Εμβολή - Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια - Λεμφοίδημα - Διαβητικό Πόδι

MyDoctors Augerinos shutterstock 1907177929 Νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία της Οξείας Φλεβικής Θρόµβωσης - Η οξεία φλεβική θρόμβωση και οι επιπλοκές της, όπως η πνευμονική εμβολή και το μεταθρομβωτικό σύνδρομο, είναι μία ολοένα και συχνότερη πάθηση παγκοσμίως, που στις βαρύτερες μορφές της μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Ο Δρ Ευθύμιος Αυγερινός μιλά για τα αίτια, τα συμπτώματα και τις νέες τεχνικές που υποστηρίζει ο Όμιλος […]
MyDoctors Augerinos min Νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Φλεβικής Θρόμβωσης και του Μεταθρομβωτικού Συνδρόμου - Για τη χρόνια φλεβική θρόμβωση και το μεταθρομβωτικό σύνδρομο, πάθηση που πλέον απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως, όπως για τις νέες, αποτελεσματικές τεχνικές αντιμετώπισής του, μας μιλά ο Ευθύμιος Αυγερινός, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh, ΗΠΑ και Συνδιευθυντής της Κλινικής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πώς ορίζουμε τη χρόνια φλεβική […]

Loading