Αντωνόπουλος Χρήστος

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhDc, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος
Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Λεωφ. Κηφισίας 56 & Δελφών, 2ος όροφος, Μαρούσι
Ανδρέα Παπανδρέου 5, Γλυφάδα
Λένορμαν 170, Κολωνός
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
Ο Δρ Αντωνόπουλος Χρήστος, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή το 2011 και ξεκίνησε την εκπαίδευση του ως οπλίτης ιατρός το 2011 στον νομό Ξάνθης (Στρατόπεδο Υπ. Τριανταφυλλίδη – Πετροχώρι και Στρατιωτικό νοσοκομείο 212 ΚΙΧΝΕ).

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς Σεμινάριο Τραυματολογίας και Πρώτων Βοηθειών Αναγνωρισμένο από Αμερικάνικο Οργανισμό ATLS ( Advanced Trauma Life Support).
Το 2012 ξεκίνησε την πρακτική του εξάσκηση στην Α’ Χειρουργική – Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων στο ΓΝΑ ”Ο Ευαγγελισμός” με πληθώρα επεμβάσεων, και ακολούθως διετέλεσε υπέυθυνος βοηθός στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων επι 6 μήνου.
Πραγματοποίησε την ειδίκευση του στην Χειρουργική Ουρολογία και στην Ανδρολογία στο νοσοκομείο 401 ΓΣΝΑ, σε συνδυασμό με ειδική εκπαίδευση στην πλαστική χειρουργική επί 6μήνου του νοσοκομείου 401 ΓΣΝΑ, καθώς και εκπαίδευση στην γυναικολογία επί 6 μήνου στο Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματά και το 2019 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας κατόπιν προφορικών και γραπτών εξετάσεων.

Από το 2013 έως το 2015, πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο τα επαγγέλματα εργασίας και την εμφάνιση καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Από το 2017, είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο τους ιστικούς δείκτες στη κακοήθεια της ουροδόχου κύστης.
Το 2019 μετά από τη διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).
Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική ουρολογία με ιδιαίτερη έμφαση στη διουρηθρικές επεμβάσεις (διουρηθρική προστατεκτομή – TURis , ενδοσκοπική αφαίρεση λίθων).
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, ενώ είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:

• Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών [Ι.Σ.Α]
• Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
• Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας [European Urological Association (EAU)]
• Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας [American Urological Association (AUA)]
• Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society).
• Τμήματος Ογκολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.
• Τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας & Γυναικολογικής Ουρολογίας / Ελλ. Ουρολογ.Ετ.
• Τμήματος Ανδρολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.

MyDoctors ajax loader

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καρκίνος του Προστάτη - Εστιακή θεραπεία καρκίνου προστάτη - Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη - Χειρουργική ογκολογία του ουροποιογεννητικού - Ανδρική Yπογονιμότητα - Κυστεοσκόπηση - Βιοψία Προστάτη - Υπερηχογράφημα Νεφρών - Κύστεως - Προστάτη - Λιθίαση Ουροποιητικού

Υπερπλασία του Προστάτη Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη: Ελάχιστα Επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης - Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι μια κοινή κατάσταση που εμφανίζεται στους άνδρες καθώς μεγαλώνουν. Όμως, ένας αυξημένος αδένας του προστάτη μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα. Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών και της χειρουργικής επέμβασης. Ο Χειρουργός – Ουρολόγος Χρήστος Αντωνόπουλος μας αναλύει όλες τις διαθέσιμες επεμβατικές θεραπείες […]
καρκίνος των νεφρών Καρκίνος των νεφρών - Σε ενήλικες, το καρκίνωμα των νεφρικών κυττάρων είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου των νεφρών. Μπορεί να εμφανιστούν άλλοι λιγότερο συνηθισμένοι τύποι καρκίνου των νεφρών. Τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ένα είδος καρκίνου των νεφρών που ονομάζεται όγκος Wilms. Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου των νεφρών φαίνεται να αυξάνεται. Ένας λόγος για αυτό […]

    Ρωτηστε τον Ιατρο