Αναγνώστου Γεώργιος

Αναγνώστου Γεώργιος

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Διευθυντής Τμήματος Αιμοδοσίας και Ιατρείου Αιμόστασης Ερρίκος Ντυνάν
Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα
Ερρίκος Ντυνάν: Λεωφ. Μεσογείων 107 Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Αναγνώστου Γεώργιος γεννήθηκε 19/05/1961 και αποφοίτησε από την ιατρική σχολή το 1989. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αιματολογίας στην Ιατρική σχολή Αθηνών – Γενικό νοσοκομείο Αθηνών (ΛΑΙΚΟ) και εκπαιδεύτηκε στην αιμορροφιλία και στις θρομβωτικές διαταραχές στο Περιφερικό Κέντρο Αιμορραγικών Διαταραχών (ΛΑΙΚΟ).

Υπήρξε Επιμελητής Αιματολόγος στην Κεντρική Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βραχείας Νοσηλείας για 8 χρόνια. Έπειτα διετέλεσε διευθυντής στην ίδια αιμοδοσία και υπεύθυνος θεραπείας μεσογειακής αναιμίας. Υπήρξε επίσης υπεύθυνος αιμοδοσίας από το 2000 έως το 2010 στο μαιευτήριο Μητέρα καθώς και υπεύθυνος αιματολογικών προβλημάτων στην κύηση όπως θρομβώσεις, καθ΄έξιν αποβολές, αναιμία, θρομβοπενία της κύησης καθώς και αιμορραγικές εκδηλώσεις κατά την κύηση.

Από το 2012 έως το 2018 διετέλεσε διευθυντής αιματολόγος στην μονάδα μεσογειακής αναιμίας στον Ευαγγελισμό και στην Αιμοδοσία του ιδίου νοσοκομείου. Το διάστημα 2010-2013 ήταν εξωτερικός συνεργάτης για αιματολογικά θέματα κύησης στο μαιευτήριο ΡΕΑ.

Από το 2018- σήμερα είναι διευθυντής αιμοδοσίας στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ καθώς και Αιματολόγος Διευθυντής για θέματα θρομβώσεων στο ίδιο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα διατηρεί εξωτερικό ιδιωτικό ιατρείο και ασχολείται κυρίως με όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και με τα υπόλοιπα αιματολογικά ζητήματα. Δηλαδή με αναιμία, θρομβοπενία, διαταραχές λευκών, λεμφώματα, μυελοδυσπλαστικά και μυελουπερπλαστικά σύνδρομα. Επίσης το βασικό αντικείμενο του είναι η διερεύνηση θρομβοφιλίας, η θεραπεία θρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής και οι αιμορραγικές διαταραχές.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες και πολλά συνέδρια της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει επίσης σε αρκετές δημοσιεύσεις, ελληνικές αλλά και ξένες. Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής αιματολογικής εταιρίας, της Ευρωπαϊκής αιματολογικής εταιρίας.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αναιμία - Θρομβοπενία - Διαταραχές λευκών - Λεμφώματα - Μυελοδυσπλαστικά και Μυελουπερπλαστικά Σύνδρομα - Διερεύνηση Θρομβοφιλίας Θεραπεία θρόμβωσης και πνευμονικής εμβολής - Αιμορραγικές διαταραχές

sea-band-bulanti-kusma-bilekligi-yetiskin_76.jpg Πώς επηρεάζουν τα αυτοάνοσα την κύηση; - Η επίδραση της κύησης στο ανοσιακό σύστημα της μητέρας είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, το οποίο εξαρτάται από πολλαπλούς διαφορετικούς παράγοντες που προέρχονται τόσο από τη μητέρα όσο και από το έμβρυο. Το μοντέλο της ανοσοκαταστολής κατά τη διάρκεια της κύησης φαίνεται να μην ισχύει πλέον και η ανοχή του εμβρύου σχετίζεται με ανοσορυθμιστικούς παράγοντες που […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο