Αλιβιζάτος Γεράσιμος

Αλιβιζάτος Γεράσιμος

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος
Διευθυντής Γ' Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία
Νεοφύτου Βάμβα 4, Κολωνάκι
Κατόπιν ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
Ο Γεράσιμος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και το 1979 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά (Bachelor of Science). Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984 και το 1992 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στο Nijmegen της Ολλανδίας με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση ( Καθ. F. Debruyne). Υπηρέτησε στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου των Αθηνών στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο από το 1994 μέχρι το 2008 οπότε και αποχώρησε με τον βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή . Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι διευθυντής της Γ’ Ουρολογικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ.

Eίνα μέλος της εξεταστικής επιτροπής του European Board of Urology (EBU) από το 1997 και από το 2008 μέχρι το 2011 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής ομάδας εργασίας της επιτροπής αυτής. Υπήρξε για επτά χρόνια μέλος της επιτροπής της European Association of Urology (EAU) που επεξεργάζεται και τελικά εκδίδει οδηγίες (Guide-lines) προς όλους τους Ευρωπαίους Ουρολόγους πάνω σε θέματα που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Υπήρξε επίσης μέλος της European School of Urology (ESU) και της διοικούσης επιτροπής της European Society of Urological Technology (ESUT). Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και έχει προσκληθεί σαν ομιλητής σε 29 διεθνή συνέδρια.

Έχει συγγράψει και έχει βοηθήσει στην συγγραφή 60 εργασιών που αναφέρονται στο Pub Med και επτά κεφαλαίων σε βιβλία .Tα βασικά του ενδιαφέροντα είναι οι παθήσεις του προστάτη αδένα και η ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος. Είναι πρόεδρος του «Μαντζαβινατείου» κοινωφελούς Ιδρύματος της Κεφαλονιάς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σχολής ΧΙΛΛ. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση της ουρολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στα Τίρανα της Αλβανίας.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Ογκολογία Ουροποιητικού - Παθήσεις προστάτη αδένα - Λιθίαση ουροποιητικού συστήματος

Καλοήθης υπερπλασία προστάτου Καλοήθης υπερπλασία προστάτου. Σύγχρονοι μέθοδοι εγχειρητικής αντιμετώπισης - Η καλοήθης υπερπλασία προστάτου είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις του ανδρικού πληθυσμού και συνήθως προσβάλλει άνδρες μέσης ηλικίας και πάνω. Συγκεκριμένα τα ποσοστά υπερπλασίας στην πέμπτη δεκαετία αγγίζουν το 40%, ενώ στην 9η δεκαετία το 90%. Είναι μια παθολογική διαδικασία που συνεισφέρει, χωρίς να είναι η μόνη αιτία, στην δημιουργία συμπτωμάτων από το κατώτερο […]
prostate.jpg Βασικά ερωτήματα για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) - Ερώτημα 1ο. Τι είναι ο προστάτης αδένας και γιατί προκαλεί τόσα πολλά προβλήματα στους άνδρες; Ο Έλληνας γιατρός της Αλεξάνδρειας Ηρόφιλος, τον 3ο πΧ. αιώνα, περιέγραψε πρώτος ένα μικρό αδένα μπροστά από την ουροδόχο κύστη που περιέβαλε την ουρήθρα και επειδή “προϊστατο” της ουροδόχου κύστης τον βάφτισε προστάτη. Η ονομασία αυτή καθιερώθηκε και διατηρήθηκε όλους […]

Loading