Αλεξίου Κωνσταντίνος

Αλεξίου Κωνσταντίνος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Νερατζιωτίσσης 15, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Αλεξίου Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αποφοίτησε στις 20 Ιανουαρίου του 1995 και έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις 21 Μαρτίου 1995 με την υπ’ αριθμόν 10515/95 απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής – Διεύθυνση Υγιεινής.

Με την 1395/12-7-2006 γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και με την 4414/24-7- 2006 απόφαση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής του χορηγήθηκε η ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού.

Στο διάστημα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης παρακολούθησε για ένα έτος τις εργασίες της Αγγειοχειρουργικής και Ουρολογικής Κλινικής και έλαβε μέρος σε αγγειοχειρουργικές και ουρολογικές επεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ως Ανθυπίατρος υπηρέτησε ως έμμισθος ιατρός σε μονάδες του στρατού και στο 401 ΓΣΝΑ σαν εσωτερικός βοηθός λαμβάνοντας μέρος σε επεμβάσεις.

Μετά την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου σε άγονο αγροτικό ιατρείο, τοποθετήθηκε ως ιατρός επί θητεία στο Π.Ι Καταφυγίου του Κ.Υ Άνω Χώρας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου όπου αντιμετώπιζε και διακόμιζε τα επείγοντα περιστατικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Για 15 έτη και συγκεκριμένα από το 2006 έως τον Απρίλιο 2020 απέκτησε κλινική εμπειρία ως Ειδικευμένος Χειρουργός στο Ε.Σ.Υ., στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών. Στο διάστημα αυτό εκτέλεσε περισσότερες από 9.000 επεμβάσεις, μικρές, μεσαίες, μεγάλες, βαρείες, εξαιρετικά βαρείες και ειδικές εγχειρήσεις. Με έμφαση στη Χειρουργική Ογκολογία, στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την Επείγουσα Χειρουργική, τόσο σε τακτικά όσο και σε επείγοντα περιστατικά, που καλύπτουν όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής, με ΑΡΙΣΤΕΣ ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης Ιατρικού Προσωπικού.

Επιστημονικό έργο:

Είναι Αριστούχος Διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής και Αριστούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική.

Μέλος 10 Επιστημονικών Εταιρειών:

 • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία – Μέλος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου από 2009
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – Μέλος ΔΣ
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικών Λοιμώξεων – Μέλος ΔΣ
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων – Μέλος ΔΣ
 • European Association for Endoscopic Surgery (EAES)
 • Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής
 • Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
 • European Resuscitation Council (ERC)
 • European Society of Surgery (ESS), της European Association for Transluminal Surgery

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αιμορροΐδες & Θεραπεία - Kύστη Κόκκυγος - Πέτρα στη Χολή - Θυρεοειδής - Καρκίνος Παχέος Εντέρου - Καρκίνος Στομάχου - Βουβωνοκήλη - Καρκίνος Μαστού - Ραγάδα Δακτυλίου

MyDoctors Alexiou shutterstock 2101034032 Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα; - Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού αποτελεί την πιο συνηθισμένη νεοπλασματική νόσο στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου. Αποτελεί τη 2η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και τον 3ο συχνότερο καρκίνο μετά τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα. Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ τα τελευταία χρόνια […]

Loading

  Ρωτηστε τον Ιατρο