Ανώδυνη και οριστική θεραπεία αιμορροϊδοπάθειας

Γράφτηκε από ΜΙΧΑΗΛ ΟΘΩΝ :: [Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 12:34]
Ανώδυνη και οριστική θεραπεία αιμορροϊδοπάθειας

Οι αιμορροϊδες είναι αγγεία που υπάρχουν φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και επιτελούν σημαντικές λειτουργίες στο τελευταίο τμήμα του πεπτικού σωλήνα όπως είναι η ενίσχυση της εγκράτειας και η προστασία του εντέρου κατα τη διάρκεια της αφόδευσης. Όταν αυτά τα αγγεία υποστούν κάποιο τραυματισμό, ο ασθενής πλέον πάσχει απο αιμορροϊδοπάθεια.                                                                                                          

Η αιμορροϊδοπάθεια διακρίνεται σε 4 βαθμούς ανάλογα με την βαρύτητά της.

  • 1ου βαθμού είναι το αρχικό στάδιο με τα αιμορροϊδικά αγγεία να προβάλλουν στον αυλό του πρωκτικού σωλήνα
  • 2ου βαθμού είναι οι αιμορροϊδες οι οποίες προπίπτουν δια του πρωκτικού δακτυλίου κατά την αφόδευση αλλά ανατάσσονται αυτόματα,
  • 3ου βαθμού είναι οι αιμορροϊδες οι οποίες προπίπτουν και για την ανάταξή τους απαιτείται μηχανική υποβοήθηση
  • 4ου βαθμού είναι οι αιμορροίδες οι οποίες προπίπτουν χωρίς να ανατάσσονται

Βασικό αίτιο της αιμορροίδοπάθειας είναι η δυσκοιλιότητα και παράγοντες που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη στις γυναίκες η παχυσαρκία ή η καθιστική ζωή. Στις έγκυες γυναίκες το πρόβλημα υποχωρεί μετά τον τοκετό σταδιακά, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό θα συνεχίσει να έχει συμπτώματα και θα χρειαστεί περαιτέρω αντιμετώπιση, ενδεχομένως με χειρουργική παρέμβαση.

Τα βασικά συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας περιλαμβάνουν:

  • φαγούρα στον πρωκτό
  • πόνος στην αφόδευση
  • απώλεια αίματος

Όσο η νόσος δεν αντιμετωπίζεται, τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα και υπάρχει κίνδυνος αυξημένης απώλειας αίματος.

Η αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής νόσου προκαλεί έντονο προβληματισμό  στον ασθενή, κυρίως λόγω του αναφερόμενου μετεγχειρητικού πόνου, ιδίως μετά απο κλασσικές παλαιές χειρουργικές  μεθόδους.

Οι ανησυχίες αυτές είναι μέχρι και σήμερα δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αποστροφή για την χειρουργική αντιμετώπιση. Το πρόβλημα όσο δεν αντιμετωπίζεται όμως, διογκώνεται.

Πλεον όμως δεν χρειάζεται ανησυχία και φόβος για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας.

Η εφαρμογή νέων αναίμακτων και κυρίως ανώδυνων τεχνικών απο εξειδεικευμένο χειρουργό στις ορθοπρωκτικές παθήσεις προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και το κυριότερο με άμεση επάνοδο στην καθημερινότητα.

Για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας η τεχνολογία προσφέρει πλέον σύγχρονες τεχνικές που δεν ειναι ακρωτηριαστικές, δηλαδή δεν προκαλούν τραυματισμό της περιοχής και πόνο κατα την επούλωση, επειδή δεν δημιουργούνται τομές και αφαίρεση ιστών.

Οι σύγχρονες ανώδυνες και αναίμακτες τεχνικές που προσφέρουν οριστική λύση στο πρόβλημα είναι οι εξής:

Η εφαρμογή του Laser στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχει όλα τα οφέλη της σύγχρονης χειρουργικής. Είναι μέθοδος ανώδυνη, αναίμακτη, δεν απαιτεί νοσηλεία, δεν προκαλείται χειρουργικό τραύμα και δεν υπάρχει κανένας μετεγχειρητικός περιορισμός στην καθημερινότητα

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ LASER

Η αιμορροϊδοπλαστική με Laser αποτελεί μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική  ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού. Διενεργείται μια μικρή τομή μέσα στον αιμορροϊδικό όζο και την εφαρμογή με απόλυτα ελεγχόμενο και ομοιόμορφο τρόπο της ενέργειας Laser στα τοιχώματα του αιμορροίδικού αγγείου. Δεν υπάρχει τραύμα, δεν προκαλείται διατομή ιστών και αγγείων και συνεπώς δεν υπάρχει πόνος, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακράτειας λόγω απόλυτης προφύλαξης των σφιγκτήρων της περιοχής του πρωκτού,και δεν χρειάζεται γενική αναισθησία για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Η συνολική θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά και συνεπώς δεν υπάρχει επιβάρυνση του οργανισμού απο τους χειρουργικούς χειρισμούς και την αναισθησία. Η συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου είναι άμεση και συνοδεύεται απο εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ ΜΕ LASER

Η απολίνωση αιμορροϊδων με Laser είναι μια απλή μέθοδος σφραγίσματος της αρτηρίας που τροφοδοτεί με αίμα το αιμορροϊδικό αγγείο που πάσχει. Αρχικά γίνεται ανίχνευση της βασικής αρτηρίας με υπέρηχο και εν συνεχεία εφαρμόζεται ειδικό πρωτόκολλο ενέργειας laser που διακόπτει άμεσα τη ροή του αίματος στην πάσχουσα αιμορροϊδική αρτηρία, προξενεί συστολή (σύσφιξη) του βλεννογόνου των γύρω ιστών τροποποιώντας την αρτηριοφλεβική επικοινωνία επιφέροντας την συρρίκνωση και απόσυρση των αιμορροϊδικών όζων. Η διαδικασία είναι ανώδυνη καθώς στο πεδίο εφαρμογής του Laser δεν προξενείται αίσθηση πόνου και δεν υπάρχει χειρουργικό τραύμα και ραμματα.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο δεν υπάρχει μετεπεμβατική δυσφορία και για την διενεργεια της απαιτούνται λίγα λεπτά της ωρας. Η μέθοδος εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια σε αιμορροΐδες 2-3ου βαθμού. Δεν απαιτείται γενικη αναισθησία, έχει σύντομο χρόνο αποθεραπείας, άμεση επάνοδο  στην καθημερινότητα χωρίς τη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων. Επειδή δεν υπάρχει τραύμα δεν απαιτείται καμμία ιδιδαίτερη ανάγκη για περιποίηση, πέραν της κανονικής υγιεινής της περιοχής.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ HAL ή TRILOGY

Η απολίνωση των αιμοροϊδικών αρτηριών H.A.L. ή TRILOGY  υπο υπερηχογραφική καθοδήγηση είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορροϊδικής νόσου, χωρίς να υπάρχει η μετεγχειρητική επιβάρυνση και το «άγχος» της επόμενης μέρας.

 Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την ανώδυνη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων 2ου έως και 3ου βαθμού, διενεργείται σε μικρό χρονικό διάστημα και έχει το χαρακτηριστικό οτι μπορεί να διορθωθεί η πρόπτωση σε πρώτο χρόνο με άμεσα ορατά αποτελέσματα ήδη απο την ίδια μέρα.

Για την μέθοδο δεν απαιτείται νοσηλεία, η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση χωρίς τη χρήση φαρμακευτικής παυσίπονης αγωγής.

Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας με τη χρήση σύγχρονων και ανώδυνων τεχνικών προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα, αναίμακτα και κυρίως ανώδυνα, χωρίς καταστροφή των αγγείων της περιοχής. Είναι κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδος που συνοδεύεται απο εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070| omichail@yahoo.com | http://www.omichail.gr

Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!