Προστασία και φροντίδα του δέρματος για το καλοκαίρι

Γράφτηκε από ΒΟΓΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ :: [Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 12:28]
Προστασία και φροντίδα του δέρματος για το καλοκαίρι

«Το καλοκαίρι έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ» έλεγε ένα παιδικό ποίημα και πριν καλά καλά να το σκεφτούμε, το καλοκαίρι έχει φτάσει προ των πυλών! Η ηλιοφάνεια μας γεμίζει αισιοδοξία και μας βάζει σε ταξιδιάρικη διάθεση αλλά συχνά, η πρώτη φορά που φοράμε το μαγιό μας για φέτος μπορεί να μας γεμίσει και λίγη ανασφάλεια Είναι απόλυτα φυσιολογικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα να χάνει λίγη από τη φυσική του λάμψη και να θαμπώνει ενώ τα πιο βαριά ρούχα λειτουργούσαν καθησυχαστικά μέχρι πριν λίγο για τα παραπανίσια μας κιλά.

Τώρα όμως ο χρόνος μας έχει μειωθεί επικίνδυνα οπότε ας ξεκινήσουμε με απλά και σταθερά βήματα να βελτιώσουμε αυτά που μας έχουν απασχολήσει.

Μερικές απλές συμβουλές  

Ό,τι και να κάνουμε, o χειμώνας αφήνει το δέρμα του προσώπου ξηρό και ταλαιπωρημένο. Επιπλέον, η έκθεσή μας στον ήλιο παρατείνεται για αρκετές ώρες, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πιο επιθετική και επικίνδυνη. Πριν λοιπόν βγούμε στην παραλία και τον ήλιο, θα χρειαστεί να πάρουμε τα μέτρα μας:

 – Ενυδάτωση: Η περιποίηση και ενυδάτωση, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού μας δέρματος, πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

– Αντιηλιακό: Επιλέγουμε το κατάλληλο για το δέρμα μας, και ειδικά για το πρόσωπό μας. Ειδικά στην Ελλάδα, ο υψηλός δείκτης προστασίας είναι απαραίτητος, ακόμα και όταν κυκλοφορούμε στην πόλη. Φροντίζουμε να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας κάθε 2 με 3 ώρες ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και τον δείκτη προστασίας.

– Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και καθαρισμός: Δοκιμάζουμε μια μάσκα προσώπου για να απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα του δέρματος

– Πριν ξεκινήσουμε για διακοπές, ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα περιποίησης που θα πάρουμε μαζί μας. Δεν είναι απίθανο το αντιηλιακό που αγοράσαμε πέρυσι ή ακόμα και η ενυδατική μας κρέμα να έχουν λήξει.

– Αποτρίχωση: Πριν φορέσουμε μαγιό, φροντίζουμε την αποτρίχωση, επιλέγοντας την τεχνική που μας ταιριάζει. Μάλιστα, δεν είναι κακή ιδέα να προηγηθεί της αποτρίχωσης απολέπιση σε όλο το σώμα. Με τον τρόπο αυτό, η αποτρίχωση θα είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Απο τη δερματολόγο Λίνα Βόγκα

 
Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!