Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική

Γράφτηκε από ΚΑΠΟΣΙΤΑΣ ΝΩΝΤΑΣ :: [Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 10:44]
Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική

Πρόκειται για την πλαστική χειρουργική που εκτελείται σε παιδιά. Οι επεμβάσεις είναι είτε αισθητικής είτε επανορθωτικής χειρουργικής.

Στα παιδιά αυτός ο διαχωρισμός πολλές φορές είναι δυσδιάκριτος μια και μια πλαστική επέμβαση μπορεί να είναι επανορθωτική κατά βάσει που ενέχει και αισθητικούς σοβαρούς λόγους.

Η λέξη πλαστική προέρχεται από την Ελληνική λέξη πλαστικός που σημαίνει πλάθω ή δίνω μορφή. Στα παιδιά εκτελούνται περίπου το 3% των πλαστικών επεμβάσεων και η πλειονότητα είναι επανορθωτικές αλλά και αισθητικές επεμβάσεις.

Η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι εκείνες οι επεμβάσεις που γίνονται για να αλλάξει η φυσική εμφάνιση αλλά και η αυτό-εκτίμηση του ασθενούς.

Η επανορθωτική χειρουργική από την άλλη πλευρά εκτελείται για λάθος κατασκευές του σώματος που μπορεί να είναι το αποτέλεσμα συγγενών ανωμαλιών, τραύματος, λοίμωξης,όγκων, ή νόσων.

Η επανορθωτική χειρουργική γίνεται για να επανακτήσει το παιδί φυσιολογική κινητική λειτουργία ή για να προλάβουμε μελλοντικά ιατρικά προβλήματα. Η αισθητική του προβλήματος παίρνεται σοβαρά υπόψιν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Απο τον πλαστικό χειρουργό Νώντα Καποσίτα

Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!