Θεραπεία κιρσών με Laser: Η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για όλες τις περιπτώσεις

Γράφτηκε από ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ :: [Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 10:26]
Θεραπεία κιρσών με Laser: Η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματικ...

Οι κιρσοί των κάτω άκρων, πέραν του αισθητικού προβλήματος που τους συνοδεύει, μπορεί να προκαλούν έντονα ενοχλήματα, όπως καύσος, πόνο, αίσθημα βάρους, κνησμό και πρήξιμο (οίδημα) του σκέλους. Επιπλέον, οι κιρσοί μπορεί να επιπλακούν με πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως θρομβοφλεβίτιδες, οι οποίες, με την σειρά τους, μπορούν να προσβάλουν την ομαλή λειτουργία των πνευμόνων (πνευμονική εμβολή).

 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο έδαφος, στην θεραπεία των κιρσών, κερδίζει η ενδοαυλική θεραπεία με Laser. Η Αμερικάνικη αγγειοχειρουργική εταιρεία, από το 2011, συνιστά να προτιμάται η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών, σε σχέση με την ανοιχτή μέθοδο (σαφηνεκτομή). Αυτό προκύπτει, όχι μόνο λόγο του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της επέμβασης, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητάς της. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ο ασθενής επιστέφει σπίτι του μέσα σε λίγη ώρα από την επέμβαση και τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με την ανοιχτή επέμβαση.

 

Επιπλέον, με την χρήση καθετήρων Laser τελευταίας γενιάς, σε συνδυασμό με την κατάλληλη εμπειρία του χειρουργού, όλοι οι ασθενείς με κιρσούς έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους. Έτσι, ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα, ασθενείς παχύσαρκοι, ασθενείς σε αντιπηκτικά ή ασθενείς με ελικωμένες, θρομβωμένες ή μεγάλου μεγέθους φλέβες μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, χωρίς την ανάγκη γενικής ή ραχιαίας αναισθησίας.

Απο τον αγγειοχειρουργό Νικόλαο Τσεκούρα

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd