Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2014

Γράφτηκε από ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ :: [Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 20:48]
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2014

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού, η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» ανυπομονεί και φέτος, να γιορτάσει ξανά με λαμπρότητα την ημέρα. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη Διατροφή!

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945). Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα γιορτάσει για 8η συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: για Υγεία και Ευεξία! Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

  • Την Τετάρτη (16/10 και ώρα 19:00 – 21:00) στη δημοτική βιβλιοθήκη Μεγάρων θα γίνει α) ομιλία με θέμα «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και β) παρουσίαση έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και οι επιπτώσεις στην έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο. Ομιλητής θα είναι ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νικόλαος Θυμιανίδης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
  • Από το πρωί της Πέμπτης (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, θα συζητήσουν και θα πληροφόρησαν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει. Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερωθούν για το τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Ημερολόγιο Διατροφής».
  • Το βράδυ της Πέμπτης 16/10/2014 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία και ευεξία.
  • Θα ακολουθήσει cocktail party προς τιμήν των προσκεκλημένων, το οποίο θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και happenings! (Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΠΗΔ 2014 ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://bit.ly/pagkosmia-imera-diatrofis-2014

Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!