Λύσεις SOS για καθαρό πρόσωπο

Γράφτηκε από ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΑΜΑΛΙΑ :: [Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014 15:15]
Λύσεις SOS για καθαρό πρόσωπο

Θέλετε να απαλλαγείτε γρήγορα από την ακμή; Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σας εξηγεί όσα πρέπει να ξέρετε.

Η ακμή αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες επίσκεψης στο δερματολόγο, με τους εφήβους να είναι η μεγαλύτερη ομάδα, αλλά και τις ενήλικες γυναίκες στα 40 που παρουσιάζουν όψιμη (ενήλικη) ακμή να αυξάνονται. Το στρες αλλά και ο τρόπος διατροφής αποδεικνύονται και εκείνοι παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνισή της, εκτός από την υπερέκκριση σμήγματος και την αυξημένη δράση του p.acnes (προπιονοβακτήριο της ακμής).

Ποιες είναι οι θεραπείες

Ο καθαρισμός του προσώπου: Ο καθαρισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε μορφή ακμής. Όπως εξηγεί η δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine «στην ακμή φαγεσωρικού τύπου κυρίως βοηθά ο δερματολογικός καθαρισμός που απομακρύνει το σμήγμα και τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Επίσης η διάνοιξη των φαγεσώρων δεν γίνεται με τα χέρια αλλά με ιατρικά εργαλεία που ασκούν ομοιόμορφη πίεση. Στα περιστατικά ακμής δεν προτείνουμε ο καθαρισμός να γίνεται με ατμό γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που γίνονται επιμολύνσεις».

Το πίλινγκ: Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που χρησιμοποιούμε στα χημικά πίλινγκ κατά της ακμής, ειδικά εκείνης που είναι ήπιας έως μέτριας μορφής. Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει περίπου 2 έως 4 επισκέψεις. Το σαλικυλικό οξύ δρα κατά της λιπαρότητας.

Το λέιζερ fractional: Ενδείκνυται για την ουλωτική ακμή, το στάδιο δηλαδή που κάποιος έχει σημάδια εξαιτίας της κυστικής ακμής. Ωστόσο το λέιζερ χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις ενεργής ακμής, στις οποίες άλλες θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν αποτέλεσμα. Συνολικά χρειάζονται 4-5 συνεδρίες.

Η φαρμακευτική αγωγή: Τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά πρωτόκολλα εξατομικεύονται αναφορικά με την επιλογή ασθενών που μπορούν να λάβουν φάρμακα (ισοτρετινοϊνη) για τη βαριά ακμή. Η αγωγή αυτή ρυθμίζει τη δράση του προπιονοβακτηρίου της ακμής (p.acnes) και χορηγείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο ο ασθενής παρακολουθείται και κάνει εξετάσεις.

Social share

Αρχειοθέτηση

Our website is protected by DMC Firewall!