Μεσοθεραπεία: Στην υπηρεσία της Ιατρικής και της ομορφιάς μας!

Γράφτηκε από ΚΡΕΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ :: [Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 17:05]
Μεσοθεραπεία: Στην υπηρεσία της Ιατρικής και της ομορφιάς μα...

Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία λαμβάνει σημαντικό ρόλο στην Αισθητική Ιατρική όσον αφορά την αντιγήρανση του προσώπου, του λαιμού, των χεριών αλλά επίσης έχει εκπληκτικά αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα, τη δερματική χαλάρωση και τις ρυτίδες του προσώπου. Για τη μεσοθεραπεία μιλήσαμε με τον Δρ Βασίλειο Κρέτση, πλαστικό χειρουργό, Δ/ντη Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, υπεύθυνο του VK Institute of Aesthetic and Plastic Surgery.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική ενέσιμων μικροεγχύσεων ενδοδερμικά, που ενίοτε ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μέσο δέρμα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες A,C,E αμινοξέα, ρετινοικό οξύ, αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς και αυξητικούς παράγοντες (growth factors) δηλαδή μεσοθεραπεία από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Η επιλογή του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στη μεσοθεραπεία καθορίζεται ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχει άμεσα αποτελέσματα, καθώς μας βοηθάει στη σφριγηλότητα, στη βαθιά ενυδάτωση χαρίζοντας λάμψη και νεανική όψη. Ενεργοποιείται η κυτταρική αναγέννηση καθώς και οι ινοβλάστες, παράγοντας κολλαγόνο και ελαστίνη.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η θεραπεία γίνεται στο Ιατρείο από τον Dr Κρέτση. Αρχικά τοποθετούμε αναισθητική κρέμα για 20 λεπτά, στη συνέχεια εφαρμόζονται μικροεγχύσεις με πάρα πολύ μικρή βελόνα (με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην πονάει σχεδόν καθόλου) σε απόσταση ενός εκατοστού η μια από την άλλη εισάγοντας ελάχιστη ποσότητα  (μικροσταγόνες) καλύπτοντας έτσι όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού. Αμέσως μετά τη θεραπεία, στα σημεία των εγχύσεων το δέρμα παρουσιάζει μια ελαφριά ερυθρότητα και αποκτά μικρούς πομφούς που απορροφώνται μετά από λίγη ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες του.

Πόσες θεραπείες πρέπει να κάνω;

Η συχνότητα των θεραπειών είναι ανάλογη του προβλήματος, συνήθως όμως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα μεταξύ τους 15 ημερών και στη συνέχεια μπορεί ο ασθενής να ακολουθήσει μια αγωγή συντήρησης 1-2 φορές το χρόνο. Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Μεσοθεραπεία και Σώμα

Η μεσοθεραπεία στο σώμα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα, στη δερματική χαλάρωση και το τοπικό πάχος αντιμετωπίζοντας τις μικρές ατέλειες μας. Η μεσοθεραπεία σώματος βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος μας. Οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται από αυτό που ονομάζεται κυτταρίτιδα. Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής ρυτίδων πάνω στο δέρμα.

Χωρίζεται σε 4 στάδια:

Στάδιο 0 : Όταν η γυναίκα είναι όρθια η ξαπλωμένη. Το δέρμα είναι λείο, όταν το πιέσουμε βλέπουμε μόνον πτυχές αλλά όχι κυτταρίτιδα.

Στάδιο 1 : Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη το δέρμα είναι λείο, όταν όμως πιέζεται εμφανίζονται λακουβίτσες.

Στάδιο 2 : Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη το δέρμα είναι λείο αλλά όταν στέκεται όρθια μοιάζει με τη φλούδα του πορτοκαλιού όπως χαρακτηριστικά αναφέραμε.

Στάδιο 3 : Η κάθε κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, με πίεση ή χωρίς.

Ανεξάρτητα από το στάδιο της κυτταρίτιδας η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα στοχεύοντας στα λιπώδη κύτταρα.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων) που αυξάνουν τη λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές  ουσίες (καφείνη, φωσφατιδοχολίνη, υαλουρονιδάση) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Πόσες θεραπείες πρέπει να κάνω;

Απαιτούνται περίπου 8-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα μεταξύ τους 20 ημερών. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεραπειών απαιτείται συντήρηση του αποτελέσματος 2 φορές το χρόνο.

Μεσοθεραπεία και Τοπικό Πάχος

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται και στην εντοπισμένη εναπόθεση λίπους όπου υπερισχύει ο λιπώδης ιστός. Η μέθοδος αυτή στοχεύει στους υποδοχείς των λιποκυττάρων όπου γίνεται η παραγωγή και η απώλεια λίπους. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως λιποδιαλυτικές και χρειάζονται 8-10 συνεδρίες. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεραπειών απαιτείται συντήρηση του αποτελέσματος 2 φορές το χρόνο.

Αντενδείξεις
  • Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
  • Φλεγμονώδους παθήσεις του προσώπου
  • Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα
  • Ασθενείς που λαμβάνουν αντισηπτικά φάρμακα
  • Ασθενείς με μεταδοτικά νοσήματα (Aids, ηπατίτιδα ή ενεργές λοιμώξεις όπως έρπητας)
Πηγή: http://www.vk-plasticsurgery.com
Social share

Αρχειοθέτηση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!