Βλεφαροπλαστική για όμορφο και ξεκούραστο βλέμμα

ΤΣΙΡΟΥΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

14 Ιουλίου, 2023

Το βλέμμα αποτελεί το πρώτο στοιχείο που προσέχει κάποιος σε εμάς. Δυστυχώς, αντίστοιχα, είναι συχνά η πρώτη περιοχή του προσώπου όπου γίνονται εμφανή τα σημάδια του χρόνου. Η διόρθωση της κουρασμένης ή θλιμμένης ματιάς είναι απλό να γίνει χειρουργικά, με τη γνωστή σε όλους βλεφαροπλαστική.

Η Οφθαλμοπλαστικός Θεοδώρα Τσιρούκη απαντά στις ερωτήσεις μας για την πιο συχνή και ανώδυνη επέμβαση, που προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα με διάρκεια στον χρόνο.

Τι διορθώνει η βλεφαροπλαστική;

Το δέρμα των βλεφάρων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και λεπτό, με συνέπεια να χάνει νωρίς την ελαστικότητά του, να εμφανίζει ρυτίδες και να «κρεμάει». Επιπλέον, οι ιστοί γύρω από το μάτι χάνουν την ισχύ τους, με αποτέλεσμα το λίπος να δημιουργεί τις γνωστές μας «σακούλες» στα πάνω και κάτω βλέφαρα. Τέλος, σε κάποιους μπορεί τα μάτια να φαίνονται «βαθουλωμένα» με μεγάλες αύλακες στο πάνω ή το κάτω βλέφαρο. Όλα τα παραπάνω μπορούν να διορθωθούν με τη βλεφαροπλαστική, να εξαφανιστούν οι ρυτίδες και οι σακούλες και να διορθωθεί το σχήμα των βλεφάρων, χαρίζοντας στο βλέμμα ανανέωση και ζωντάνια. Σε πολλές περιπτώσεις βελτιώνεται και το περιφερειακό πεδίο όρασης που συχνά παρεμποδίζεται από την πτώση των βλεφάρων.

Τι απαιτείται προεγχειρητικά;

Για την επίτευξη φυσικού και αρμονικού αποτελέσματος είναι απαραίτητος ο προσεκτικός σχεδιασμός της επέμβασης. Ο ασθενής και ο χειρουργός συζητούν τις προσδοκίες και τα αποτελέσματα των διαφόρων μεθόδων, ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη χειρουργική διαδικασία. Με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς, αλλά και τις προσδοκίες και επιθυμίες του, λαμβάνονται εξατομικευμένες αποφάσεις.

Η επέμβαση πονάει; Τι νάρκωση απαιτείται;

Η βλεφαροπλαστική είναι ανώδυνη, διαρκεί 1-2 ώρες και πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία – συνήθως σε συνδυασμό με ήπια μέθη, οπότε ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Τις πρώτες ημέρες προκαλείται οίδημα στα βλέφαρα και μελανιές, τα οποία σταδιακά παρέρχονται και εξαφανίζονται. Η περίοδος πλήρους αποθεραπείας μετά από τη χειρουργική βλεφαροπλαστική διαρκεί 10-15 ημέρες, αλλά ήδη από τις πρώτες ημέρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο ασθενής φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση;

Η βλεφαροπλαστική δεν αφήνει ορατά σημάδια. Επιπλέον, όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρο οφθαλμοπλαστικό, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πολυάριθμων τεχνικών και εργαλείων, ώστε να μηδενιστούν οι μετεγχειρητικές επιπλοκές. Οι τομές πραγματοποιούνται είτε σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος, είτε σε σημεία μη ορατά, επομένως δε μένουν ουλές. Από τα ίδια σημεία αφαιρείται και η περίσσεια του λίπους. Σε περιπτώσεις «βαθουλωμάτων» ή αυλάκων η επέμβαση συνδυάζεται με μετακίνηση λίπους ή ένθεση υαλουρονικού οξέος.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Πιθανές επιπλοκές υπάρχουν όπως και σε κάθε χειρουργείο, αλλά με την ορθή χειρουργική τεχνική, τον προσεκτικό σχεδιασμό και όλα τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται στο χώρο του χειρουργείου είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες σε ποσοστό εμφάνισης.

Σημαντικός παράγοντας για την ομαλή διεξαγωγή του χειρουργείου είναι η εμπειρία του ιατρού.

Από την Οφθαλμοπλαστικό Θεοδώρα Τσιρούκη (www.theodoratsirouki.gr)

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Tsirouki shutterstock 607680785 Βλεφαροπλαστική για όμορφο και ξεκούραστο βλέμμα - Το βλέμμα αποτελεί το πρώτο στοιχείο που προσέχει κάποιος σε εμάς. Δυστυχώς, αντίστοιχα, είναι συχνά η πρώτη περιοχή του προσώπου όπου γίνονται εμφανή τα σημάδια του χρόνου. Η διόρθωση της κουρασμένης ή θλιμμένης ματιάς είναι απλό να γίνει χειρουργικά, με τη γνωστή σε όλους βλεφαροπλαστική. Η Οφθαλμοπλαστικός Θεοδώρα Τσιρούκη απαντά στις ερωτήσεις μας για την […]