carboxytherapy-2.jpg

Τι είναι η Carboxytherapy (ή αλλιώς καρβοξυθεραπεία)

Ειρήνη Λαγογιάννη

11 Ιανουαρίου, 2017

Η Carboxytherapy-καρβοξυθεραπεία αναφέρεται στη δερματική και υποδόρια χορήγηση του αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για θεραπευτικούς σκοπούς. Το CO2  είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας.

Προέρχεται από τα Βασιλικά Λουτρά της Γαλλίας το 1932 με τη θεραπεία των ασθενών που είχαν προσβληθεί από περιφερική αρτηριακή αποφρακτική νόσο.

Στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, η θεραπεία με CO2   εφαρμόζεται στη θεραπεία της κυτταρίτιδας, των ραγάδων, των υπερτροφικών ουλών, την βελτίωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και γενικότερα για τη μη χειρουργική λιπογλυπτική στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η carboxytherapy βελτιώνει :

  1. την ελαστικότητα του δέρματος
  2. την κυκλοφορία και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων,
  3. ενεργοποιεί το κολλαγόνο για επούλωση, καθώς
  4. και καταστρέφει το συσσωρευμένο τοπικό λίπος.

Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη carboxytherapy

Πώς δρα η Carboxytherapy

Η carboxytherapy επωφελείται επί της ουσίας μιας φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού:

τη χρήση οξυγόνου για την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα.

Χορηγούνται λοιπόν στα σημεία του προβλήματος ακίνδυνες δόσεις διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή, καθώς το αίμα είναι ο φορέας του οξυγόνου. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση προκαλεί την αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εξωτερική όψη της επιδερμίδας.

Πού εφαρμόζεται η Carboxytherapy

Η carboxytherapy μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στο κεφάλι, τα βλέφαρα, το πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια, το στομάχι, τους γλουτούς και τα πόδια. Στην περίπτωση των ραγάδων, η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα έχει αποδειχτεί ότι αποκαθιστά το φθαρμένο κολλαγόνο, καθώς αυτό ευθύνεται για τις χαρακτηριστικές ατροφικές γραμμοειδείς βλάβες του δέρματος. Με την αναδόμηση της μήτρας του κολλαγόνου, το δέρμα δείχνει πιο σφιχτό και σφριγηλό και οι βλάβες γίνονται λιγότερο ορατές.

Ανασχηματισμός του κολλαγόνου επιτυγχάνεται και στην περίπτωση της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει και στη διάσπαση των λιπωδών κυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος και εντείνουν την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, καθώς μία μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα στο κάτω βλέφαρο τονώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων, αντικαθιστά το μελανό χρώμα με έναν πιο υγιή ροζ τόνο και προσφέρει έτσι ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Επίσης εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση της ψωρίασης, στην ακροκυανωση, στην αύξηση των λιποδιαλυτών στον λιπώδη ιστό, στις ημικρανίες μυϊκοί πόνοι και εμβοές.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να υπάρξει αποτέλεσμα;

Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά, ο ασθενής νιώθει μονάχα μία ελαφρά πίεση στην περιοχή, και μοναδική πιθανή παρενέργεια είναι η εμφάνιση μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης.

απαιτούνται από τέσσερις έως δώδεκα θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος, ενώ συχνά συστήνονται και μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για την εδραίωση των αποτελεσμάτων.

Από τη Δερματολόγο –  Αφροδισιολόγο Ειρήνη Λαγογιάννη.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

bg_mxwxy4a4kkhmb3xe2.jpg Κρυολιπόλυση: Διαδικασία και αποτελέσματα - Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος, για τα Ελληνικά Πρότυπα, λιπογλυπτικής που εφαρμόζεται στην Αμερικήεδω και αρκετά χρόνια και θεωρείται μη επεμβατική μεθόδος λιπογλυπτικής. Η κρυολιπόλυση, το νέο αυτό όπλο για την καταπολέμηση της συσσώρευσης του τοπικού λίπους, είναι μια ακίνδυνη, χωρίς νυστέρι, μείωση των λιποκυττάρων, βασισμένη στην ψύξη των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα τη […]
vita-plus-640x411.jpg Τι είναι η PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία) με Φωτοενεργοποίηση του adilight II ; - Αυτόλογη Μεσοθεραπεία,Platelet-Rich Plasma,. Το PRP καταφέρνει να λειαίνει τις ρυτίδες, να καταπολεμάει τις ουλές και να χαρίζει σφριγηλή επιδερμίδα,αξιοποιώντας τη φυσιολογική ικανότητα του οργανισμού να ανανεώνει τα κύτταρά του. Πως δρα το  PRP; Το PRP αποτελεί μία φυσική μέθοδο αντιγήρανσης,καθώς βασίζεται στα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι σε ξένες ουσίες,γι αυτό και έχει λάβει […]
carboxytherapy-2.jpg Τι είναι η Carboxytherapy (ή αλλιώς καρβοξυθεραπεία) - Η Carboxytherapy-καρβοξυθεραπεία αναφέρεται στη δερματική και υποδόρια χορήγηση του αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για θεραπευτικούς σκοπούς. Το CO2  είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Προέρχεται από τα Βασιλικά Λουτρά της Γαλλίας το 1932 με τη θεραπεία των ασθενών που είχαν προσβληθεί από περιφερική αρτηριακή αποφρακτική νόσο. Στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, η […]