ενέσιμες νευροτοξίνες

Θεραπείες κατά των ρυτίδων με ενέσιμες νευροτοξίνες

ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ

28 Φεβρουαρίου, 2022

ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ

Τι είναι το πόδι της χήνας;

Είναι γνωστές σαν ρυτίδες εκφράσεως ή γέλιου που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια κυρίως στην έξω γωνία του ματιού και σβήνουν προς τα έξω. Με τον καιρό οι ρυτίδες μπορεί να γίνουν πιο έντονες και να φαίνονται και όταν το πρόσωπο είναι και σε ηρεμία δείχνοντας έτσι πιο κουρασμένο.

Η κύρια αιτία των ρυτίδων αυτών είναι η συνεχόμενη και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο γερνάει το δέρμα αλλά μας κάνει να συνοφρυωνόμαστε δημιουργώντας ρυτίδες παντού στο πρόσωπο. Το κάπνισμα επίσης μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες στο πρόσωπο. Ακόμη, κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο από ότι άλλοι.

Τα οφέλη της θεραπείας με ενέσιμη νευροτοξίνη για το πόδι της χήνας

Το πόδι της χήνας αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με ενέσεις νευροτοξίνης σε συγκεκριμένα σημεία στην έξω πλευρά του ματιού. Άλλες θεραπείες αποτελεσματικές για το πόδι της χήνας είναι η αναπλάση του δέρματος με LASER και τα ενέσιμα εμφυτεύματα στις ρυτίδες.

Οι ενέσεις για το πόδι της χήνας είναι απολύτως ασφαλείς γιατί είναι ένα εγκεκριμένο προιόν για την μη χειρουργική αντιμετώπιση των ρυτίδων καθώς και της χαλάρωσης στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία. Το πλήρες αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί αμέσως μετά την εφαρμογή να μην είναι ορατό αλλά σταδιακά να εμφανίζεται μέχρι και για δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Είναι μια προσωρινή θεραπεία και τα αποτελέσματά της φεύγουν μετα από 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο του Δρ. Ταμπαρόπουλου διαρκεί λίγα λεπτά, είναι ανώδυνη και σε ανταγωνιστικές τιμές.

ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΩΠΟΥ

Τι είναι οι ρυτίδες μετώπου;

Οι ρυτίδες στο μέτωπο δημιουργούνται απο τη φυσιολογική κίνηση του μετώπου κατά την ομιλία ή έκφραση, όπως όταν σηκώνουμε τα φρύδια με έκπληξη ή όταν είμαστε στρεσαρισμένοι. Μπορεί όμως να παρουσιάζονται φυσιολογικά. Με τα χρόνια γίνονται βαθύτερες και είναι εμφανείς ακόμη και όταν το πρόσωπο είναι σε ηρεμία.

Τα οφέλη της θεραπείας με ενέσιμη νευροτοξίνη για τις ρυτίδες μετώπου

Οι ρυτίδες μετώπου αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά με ενέσεις σε συγκεκριμένα σημεία στο μέτωπο κάνοντας τις ρυτίδες να μειωθούν και τελικά να σβήσουν τελείως. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενέσιμα εμφυτεύμα συμπληρωματικά στις ρυτίδες μετώπου.

Οι ενέσεις για τις ρυτίδες μετώπου είναι απολύτως ασφαλείς γιατί είναι ένα εγκεκριμένο προιόν στην μη χειρουργική αντιμετώπιση των ρυτίδων καθώς και της χαλάρωσης στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία. Το πλήρες αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί αμέσως μετά την εφαρμογή να μην είναι ορατό αλλά σταδιακά να εμφανίζεται μέχρι και για δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Είναι μια προσωρινή θεραπεία και τα αποτελέσματά της φεύγουν μετα από 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο διαρκεί λίγα λεπτά είναι πολύ άνετη και σε τιμές πολύ ανταγωνιστικές.

Πώς δρα η ενέσιμη νευροτοξίνη;

Η βουτιλινική τοξίνη είναι μια κεκαθαρμένη πρωτεΐνη και η θεραπέια με αυτήν είναι απολύτως ασφαλής διαδικασία. Χρησιμοποείται μια πάρα πολύ λεπτή βελόνα για τις ενέσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο στοχεύοντας μικρούς μύς κάτω από το δέρμα για να τους προκαλέσουν μια προσωρινή χαλάρωση. Η θεραπεία διαρκεί 5 με 10 λεπτά και περιλαμβάνει μικρά τσιμπήματα για την έγχυση του φαρμάκου.

ΓΕΝΙΚΑ

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω;

Καλό θα είναι να περιμένετε να φύγει η επίδραση του φαρμάκου πριν κάνετε καινούργια θεραπεία. Γενικώς καλό θα είναι να περιμένετε ένα διάστημα 4 μηνών.

Θέλω ένα φυσικό Look και φοβάμαι τα πρόσωπα τα ανέκφραστα και “παγωμένα”. Πώς μπορώ να το πετύχω;

Στο ιατρείο του Δρ. Ταμπαρόπουλου η εφαρμογή της νευροτοξίνης γίνεται με στόχο πάντα το φυσικό αποτέλεσμα. Η δοσολογία ειναι σταθερή στους μυς του προσώπου που γίνεται η εφαρμογή. Μετά από δύο εβδομάδες μπορείτε αν θέλετε να ξαναεπισκεφθείτε το ιατρείο και να συμπληρώσουμε αν χρειάζονται σε κάποια σημεία του προσώπου μονάδες φαρμάκου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε ότι δεν γίνεται υπερδοσολογία στις θεραπείες και αποφεύγουμε έτσι το ανέκφραστο πρόσωπο.

Φοβάμαι τις βελόνες, πόσο επώδυνο είναι;

Καταλαβαίνουμε πως κάποιοι είναι διστακτικοί με τις βελόνες γι’αυτό θα φροντίσουμε ούτως ώστε η θεραπεία να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται χωρίς καμία παρενέργεια. Εφαρμόζουμε πριν τη θεραπεία τοπική αναισθητική κρέμα.

Ποιες παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν;

Είναι σύνηθες να έχετε ένα μικρό ερεθισμό στην περιοχή των ενέσεων που θα εξαφανιστεί όμως μέσα σε 20 λεπτά μετά τη θεραπεία. Μπορείτε αν θέλετε να περιμένετε στο ιατρείο μέχρι να εξαφανισθούν.

Μια μικρή μελανιά στο σημείο της ένεσης μπορεί σπάνια να παρατηρηθεί αλλά θα φύγει πολύ γρήγορα.

Μπορεί να αισθάνεστε μετά τη θεραπεία μια πολύ ήπια κεφαλαλγία από τα τσιμπήματα που θα φύγει όμως από μόνη της πολύ γρήγορα ή αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και ένα ντεπόν.

Υπάρχουν μακροχρόνιες παρενέργειες;

Σπάνια από μη σωστή εφαρμογή του φαρμάκου μπορεί να παρατηρηθεί μικρή αδυναμία σε παρακείμενους μυς κάτι όμως που γρήγορα εξαφανίζεται. Ο Δρ Ταμπαρόπουλος θα σας εξηγήσει τις λεπτομέρειες της θεραπείας και οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.

Ποιος δεν μπορεί να κάνει;

Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες, όσοι παίρνουν αντιπηκτικά, όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό και όσοι έχουν γνωστή αλλεργία στη δραστική ουσία του φαρμάκου.

Οι ρυτιδές θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση μολίς φύγει η δράση του φαρμακού. Δεν θα είναι χειρότερες από πριν.

Τι δεν πρέπει να κάνω μετά την θεραπεία;

Για τις επόμενες 4-6 ώρες δεν πρέπει να τρίψετε ή να κάνετε μασάζ στην περιοχή των ενέσεων, να μην κάνετε έντονη γυμναστική και πολύ καυτό μπάνιο ή σάουνα.

Από τον Πλαστικό Χειρουργό, Δρ. Κίμωνα Ταμπαρόπουλο

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors lifting 01 Facelift – Λίφτινγκ Προσώπου και Λαιμού - – Είμαι κατάλληλος(η) για Λίφτινγκ Προσώπου; Στο πρόσωπο είναι που φαίνονται τα πρώτα σημάδια του γήρατος. Η βαρύτητα καθώς και η απώλεια όγκου από το πρόσωπο οδηγούν στην εμφάνιση τους. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για λίφτινγκ αναφέρουν πως το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους δεν αντανακλούν την νεανική γεμάτη ενέργεια διάθεσή τους. Αναζητούν έτσι τους τρόπους […]
Κρυολιπόλυση Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με Κρυολιπόλυση - H Κρυολιπόλυση είναι μία μη χειρουργική θεραπεία που επιτυγχάνει μείωση του λίπους, ψύχοντας το, σε περιοχές του σώματος που δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτα και γυμναστική. Ο Πλαστικός Χειρουργός Κίμων Ταμπαρόπουλος μας εξηγεί με ποιο τρόπο γίνεται, σε ποια σημεία εφαρμόζεται και την αποτελεσματικότητά της. – Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται γιατρέ;                                                               Ο Αμερικανικός FDA έχει δώσει […]
ενέσιμες νευροτοξίνες Θεραπείες κατά των ρυτίδων με ενέσιμες νευροτοξίνες - ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ Τι είναι το πόδι της χήνας; Είναι γνωστές σαν ρυτίδες εκφράσεως ή γέλιου που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια κυρίως στην έξω γωνία του ματιού και σβήνουν προς τα έξω. Με τον καιρό οι ρυτίδες μπορεί να γίνουν πιο έντονες και να φαίνονται και όταν το πρόσωπο είναι και σε ηρεμία δείχνοντας […]