Θεραπείες αντιγήρανσης

Θεραπείες αντιγήρανσης για όμορφο και λαμπερό πρόσωπο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΔΩΡΑ

22 Μαΐου, 2023

Η επιστήμη της φυσικής ομορφιάς

Η σύγχρονη εποχή έχει απομυθοποιήσει τις υπερβολικές αισθητικές επεμβάσεις και τα φίλτρα. Πλέον, αυτό που όλοι αναγνωρίζουν είναι η αξία του να διατηρήσουμε τη μοναδικότητά μας, συνδυάζοντάς την με ένα φυσικό αποτέλεσμα! Το ζητούμενο είναι ένα: ξεκούραστη και νεανική όψη στο δέρμα μας! Με ποιο τρόπο θα το πετύχουμε, ποιες θεραπείες μας ταιριάζουν;

Στα ερωτήματά μας απαντά η Δερματολόγος Δώρα Κωνσταντάρα, που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στις ενέσιμες και μη θεραπείες αντιγήρανσης.

Ποιος είναι ο στόχος, βάσει του οποίου σχεδιάζονται οι θεραπείες;

Τρεις είναι οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε την αντιγήρανση: η πρόληψη και αντιμετώπιση ρυτίδων έκφρασης, η απώλεια όγκων και στατικών ρυτίδων και η ενίσχυση της υφής του δέρματος (ομοιομορφία – τόνος – σφριγηλότητα).

MyDoctors iatreio8

Στο ιατρείο ClearSkinAthens οι Δερματολόγοι Δώρα Κωνσταντάρα και Ειρήνη Καπνιάρη εφαρμόζουν πολυάριθμες θεραπείες, με γνώμονα την ασφάλεια και το βέλτιστο αποτέλεσμα!

Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες για κάθε περίπτωση;

Πρόληψη και αντιμετώπιση ρυτίδων έκφρασης (μεσόφρυο, ρυτίδες μετώπου ή περιοφθαλμικές – πόδι της χήνας).

Οι συγκεκριμένες ρυτίδες είναι οι πρώτες που εμφανίζονται συνήθως και αυτές που μας δίνουν μία κουρασμένη ή και θυμωμένη έκφραση. Η μοναδική εγκεκριμένη και αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης των ρυτίδων αυτών είναι η έγχυση βουτιλικής τοξίνης (θεραπεία γνωστή ως Botox). Είναι αλήθεια, ότι η συγκεκριμένη θεραπεία αν και αποτελεί το gold standard της αντιγήρανσης και τη Νο1 θεραπεία επιλογής παγκοσμίως είναι ταυτόχρονα και μία παρεξηγημένη θεραπεία. Πολύ συχνά συναντούμε γυναίκες που νιώθουν ανασφάλεια, ακόμα και φόβο να δοκιμάσουν μία θεραπεία τοξίνης, για τον κίνδυνο να παραμορφωθούν ή να δείχνουν ψεύτικες. Στην πραγματικότητα όμως, με τη σωστή τεχνική εξασφαλίζεται ένα απολύτως φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα!

Απώλεια όγκων και στατικές ρυτίδες.

Οι ρυτίδες αυτές εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας ή τις αυξομειώσεις του σωματικού μας βάρους, κυρίως σε ρινοπαρειακές, αλλά και γύρω ή κάτω από το στόμα. Είναι ένα πρόβλημα, που συνήθως μας απασχολεί μετά την ηλικία των 40 και η θεραπεία εκλογής είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος για το «γέμισμα» των ρυτίδων. Με τη μέθοδο αυτή προσθέτουμε ουσιαστικά όγκο, ενώ μπορούμε και να βελτιώσουμε το περίγραμμα στα χείλη δίνοντας τους μία νεανική, φρέσκια και ενυδατωμένη όψη! Η θεραπεία απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του προσώπου, αλλά και αντίληψη της αρμονίας, προκειμένου να επιτύχουμε ένα άριστο και με διάρκεια αποτέλεσμα, πρωτίστως με ασφάλεια αλλά και χωρίς υπερβολή.

Ομοιομορφία τόνος σφριγηλότητα του δέρματος.

Η υφή του δέρματος (λεπτές ρυτίδες, ομοιομορφία τόνου, σφριγηλότητα) επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η χρόνια ηλιοέκθεση, η ακμή, το κάπνισμα και οι συνήθειες ζωής (ύπνος, διατροφή, ακόμα και ατμοσφαιρική ρύπανση). Το αποτέλεσμα που βιώνουμε με την πάροδο των χρόνων είναι το δέρμα μας να δείχνει θαμπό, αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο. Οι θεραπείες που συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας αυτής είναι ενέσιμες (skinboosters, μεσοθεραπείες) και θεραπείες resurfacing (fractional laser, dermapen, peelings). Με το συνδυασμό των θεραπειών αυτών τελευταίας τεχνολογίας, μπορούμε να επιτύχουμε αναδόμηση της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας, ταυτόχρονα με βιοδιέγερση των βαθύτερων στοιβάδων και ενεργοποίηση του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα ενυδατωμένο, με ομοιόμορφη υφή και νεανική όψη.

MyDoctors Konstantara keimenoy

Ταιριάζουν όλες οι θεραπείες σε όλους/ες;

Η απάντηση αυτή δίνεται αφού συζητήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου και εξηγήσουμε αναλυτικά την κάθε μέθοδο.

Το μυστικό είναι στον προσεκτικό σχεδιασμό και στην επιλογή ενός εξατομικευμένου πλάνου ομορφιάς! Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως μοναδικό είναι το δέρμα και οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Μαζί σχεδιάζουμε το πλάνο ομορφιάς ή μάλλον τον τρόπο για να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε την μοναδικότητά μας!

Από την Δερματολόγο Δώρα Κωνσταντάρα

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Θεραπείες αντιγήρανσης Θεραπείες αντιγήρανσης για όμορφο και λαμπερό πρόσωπο - Η επιστήμη της φυσικής ομορφιάς Η σύγχρονη εποχή έχει απομυθοποιήσει τις υπερβολικές αισθητικές επεμβάσεις και τα φίλτρα. Πλέον, αυτό που όλοι αναγνωρίζουν είναι η αξία του να διατηρήσουμε τη μοναδικότητά μας, συνδυάζοντάς την με ένα φυσικό αποτέλεσμα! Το ζητούμενο είναι ένα: ξεκούραστη και νεανική όψη στο δέρμα μας! Με ποιο τρόπο θα το πετύχουμε, ποιες […]