breast-enlargement.jpg

Θέλω στήθος στα… πάνω του!

ΜΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ

8 Ιανουαρίου, 2015

Επειδή όλες θέλουμε το τέλειο στήθος, ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Ηλία Μέξη να μας πει πώς θα το αποκτήσουμε.

Το στήθος αποτελεί σημείο αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποκτήσουμε;

Πλέον, η αυξητική στήθους είναι η πιο συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γυναίκες με μικρό ή ασύμμετρο στήθος μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους. Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική, με μια πληθώρα σχημάτων ενθεμάτων σιλικόνης, μπορεί να εγγυηθεί ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Πόση ώρα διαρκεί το χειρουργείο;

Η αυξητική στήθους διαρκεί μία έως μιάμιση ώρα.

Πού γίνεται η τομή;

Η τομή μπορεί να γίνει σε ένα από τα ακόλουθα σημεία: στην πτυχή κάτω από το μαστό, στην μασχάλη ή γύρω από την θηλή. Η κάθε τομή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να συζητηθούν με τον θεράποντα Πλαστικό Χειρουργό.

Ποια τεχνική χρησιμοποιείται σήμερα;

Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μαστό, είτε κάτω  από την περιτονία του μείζωνος θωρακικού μυός (subfascial), είτε κάτω από το μυ (μείζονα θωρακικό). Από εμάς προτείνεται η τοποθέτηση του ενθέματος με τεχνική Dual plane. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη απ” όλες τις τεχνικές αυξητικής μαστών. Έτσι στον άνω πόλο του μαστού (ντεκολτέ) η σιλικόνη βρίσκεται κάτω από το μυ, ενώ στον κάτω πόλο η σιλικόνη βρίσκεται πίσω από τον μαστού. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε επαρκή κάλυψη των ενθεμάτων δίνοντας ένα φυσικό  και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Επιπλέον με την τεχνική αυτή είναι δυνατή η διόρθωση μικρής πτώσης του μαστού χωρίς επιπλέον τομές.

Τι είδους εκθέματα σιλικόνης υπάρχουν;

Τα ενθέματα ανάλογα με το σχήμα τους διακρίνονται στα στρογγυλά και στα ανατομικά ενθέματα σιλικόνης.

Ποια είναι προτιμότερα;

Η χρήση των ανατομικών ενθεμάτων σιλικόνης έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα γιατί μιμούνται το σχήμα του φυσιολογικού μαστού.

Πώς θα επιλέξω το ιδανικό για μένα ένθεμα;

Το μέγεθος και ο τύπος του σχήματος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός) και τις επιθυμίες της γυναίκας. Μετά από συζήτηση με τον Πλαστικό Χειρουργό και μέσα από δόκιμες με ειδικά προσχεδιασμένα ενθέματα καταλήγουμε στο ιδανικό μέγεθος.

Ισχύει ότι το στρογγυλό ένθεμα γεμίζει καλύτερα τον άνω πόλο (ντεκολτέ) του στήθους σε σχέση με το ανατομικό;

Όχι. Το ανατομικό ένθεμα μπορεί να γεμίσει το ίδιο τον άνω πόλο του μαστού όπως το στρογγυλό. Απλά το ανατομικό ένθεμα ξεκινάει να γεμίζει το ντεκολτέ λίγο ψηλότερα  σε σχέση με το στρογγυλό. Έτσι δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα και δεν δημιουργείται το «σκαλοπάτι» στο ντεκολτέ.

Ισχύει ότι το ανατομικό ένθεμα μπορεί να γυρίσει μετά το χειρουργείο και να χαλάσει το αισθητικό αποτέλεσμα;

Όχι. Όταν η θήκη που θα μπει το ένθεμα ανοίγεται με ακρίβεια, δεν υπάρχει χώρος για το ένθεμα να γυρίσει.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των ενθεμάτων που χρησιμοποιούνται στις πλαστικές στήθους;

Όχι. Τα ενθέματα έχουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής και δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε μετά την πλαστική στο στήθος.

Πονάει;

Είναι ελάχιστα επώδυνη επέμβαση. Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται χωρίς τραυματισμό των ιστών και χωρίς αιμορραγίες, ο πόνος είναι ελάχιστος. Μετά την επέμβαση η ασθενής έχει μονό ένα αίσθημα τάσης στην περιοχή.

Για πόσο καιρό θα χρειάζεται να έχω επιδέσμους στο στήθος; 

Καθόλου. Μετά την επέμβαση η ασθενής φορεί μονό ένα απλό αθλητικό σουτιέν.

Ποια η σχέση των ενθεμάτων σιλικόνης με την δημιουργία καρκίνου του μαστού;  

Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης. Αντίθετα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης έχουν ελαφρώς μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Η αυξητική στήθους μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό; 

Η γυναίκα που έχει υποβληθεί σε αυξητική μαστού μπορεί να θηλάσει κανονικά, χωρίς κανένα κίνδυνο.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Γυναικομαστία Γυναικομαστία: απαλλαγείτε άμεσα, χωρίς τομές - Προβλήματα με το στήθος δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι αντρες. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους δημιουργεί σοβαρά αισθητικά προβλήματα στους άνδρες. Τί είναι η γυναικομαστία; Γυναικομαστία είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους των αντρών σε τέτοιο βαθμό ώστε να μοιάζει με γυναικείο μαστό. Συνήθως εμφανιζεται και στους δύο μαστους αλλά […]
10maxairi-thumb-large.jpg Υπάρχει μέθοδος απαλλαγής απο το τοπικό πάχος, μόνιμα και ανώδυνα; - Ποια είναι η πιο αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδος απαλλαγής από το τοπικό πάχος; Η πιο αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδος απαλλαγής από το τοπικό πάχος είναι η λιπαναρρόφηση. Τι είναι η λιπαναρρόφηση; Λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική ονομάζεται η επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους από κάποια περιοχή του σώματος Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος; Όχι. Απλά με την […]
newego_large_t_821_105689224_type12364.jpg ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ- ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - Το  στήθος αποτελεί  σημείο  αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας γι’ αυτό η αυξητική στήθους είναι η πιο συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γυναίκες με μικρό, ή  ασύμμετρο στήθος μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους. Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική με μια πληθώρα σχημάτων ενθεμάτων σιλικόνης μπορεί να εγγυηθεί ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. […]
halarwsi_600_140958_gx0430.jpg ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΑ ; ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΞΗΣ - Ο πλαστικός χειρουργός Ηλίας Μέξης, μιλάει στη Βάνα Λυκομήτρου για την χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, που δημιουργείται από την σημαντική απώλεια βάρους.   Χαλάρωση. Ενα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο, κυρίως όταν μιλάμε για μεγάλη απώλεια βάρους. Πως αντιμετωπίζεται? Όπως ακριβώς είπατε, όταν ένα άτομο χάσει πολλά κιλά, ΤΟ Δέρμα ΤΟΥ  ΚΑΙ ΔΕΝ χαλαρώνει δύναται […]
breast-enlargement.jpg Θέλω στήθος στα… πάνω του! - Επειδή όλες θέλουμε το τέλειο στήθος, ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Ηλία Μέξη να μας πει πώς θα το αποκτήσουμε. Το στήθος αποτελεί σημείο αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποκτήσουμε; Πλέον, η αυξητική στήθους είναι η πιο συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γυναίκες με μικρό ή ασύμμετρο στήθος μπορούν να βοηθηθούν […]