ross-on-the-dentist-chair-pic-neville-williams-228129015.jpg

Τέλος στο φόβο του οδιαντιάτρου

ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

12 Μαρτίου, 2015

dentaloctΓιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι οι πιο πιθανοί λόγοι που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι οι εξής:

  • Ο φόβος του πόνου.
  • Ο φόβος της ένεσης ή ο φόβος ότι η ένεση δεν θα φέρει αναισθησία.
  • Ο φόβος των παρενεργειών της αναισθησίας.
  • Το αίσθημα της ανικανότητας για αντίδραση και της απώλειας του ελέγχου.

Η σκέψη που αμέσως μας δημιουργείται είναι ότι, η ρίζα των περισσότερων φόβων σχετικά με τον οδοντίατρο βρίσκεται στην αναισθησία και ότι έχει σχέση με αυτή όπως βελόνα , μούδιασμα, απώλεια έλεγχου , και αποτελεσματικότητα της αναισθησίας με επιτυχή αποκλεισμό του πόνου.

dentaloct1304

Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που γεννήθηκε η οδοντιατρική επιστήμη, τους τελευταίους αιώνες ο οδοντίατρος απεικονίζεται πάντα με μια ένεση στο χέρι! πόσοι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτή την κατάσταση είναι ότι η σκέψη και μόνο της ένεσης είναι ικανή για να αναβάλουν και για αυτόν το χρόνο την επίσκεψη στο οδοντιατρείο!

Η Οδοντιατρική είναι ο κλάδος της ιατρικής επιστήμης που μπορεί να ξαναδώσει στους ανθρώπους τη χαρά , τη ζωντάνια και την ομορφιά της στοματικής υγείας.

Το ιατρείο μας δεσμεύεται για τη χρήση οδοντιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας

Για το λόγο αυτό τώρα , και για πρώτη φορά στην Ελλάδα , προσφέρουμε οδοντιατρική αναισθησία με το “μαγικό ραβδί” (The Wand)

Που σημαίνει ότι το μούδιασμα είναι πλέον μια ευχάριστη εμπειρία!

Η νέα επαναστατική εργονομικά σχεδιασμένη χειρολαβή της ηλεκτρονικής αναισθησίας βοηθά τον οδοντίατρο να χορηγήσει αναισθησία χωρίς πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος. Ο ρυθμός έγχυσης του αναισθητικού ελέγχεται ηλεκτρονικά και όχι από το χέρι, συνεπώς είναι εντελώς σταθερός και ακριβής (1 σταγόνα/2 δευτερόλεπτα).

Στην άκρη του πλαστικού σωληνίσκου που έχει αντικαταστήσει την ογκώδη μεταλλική σύριγγα, υπάρχει μια παρά πολύ λεπτή και κόντη ίνα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει πόνος, γιατί οι ιστοί δεν τραυματίζονται και το αναισθητικό εισάγεται με πολύ αργό και σταθερό ρυθμό και έτσι ο ασθενής δεν καταλαβαίνει καν ότι έχει τελειώσει η αναισθησία!

Με το “μαγικό ραβδί” ο ασθενής χαλαρώνει, νιώθει ότι έχει εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό του και κυρίως δέχεται να κλείσει και δεύτερο ραντεβού για να φτιάξει τα δόντια που τόσο καιρό είχε παραμελήσει εξαιτίας του φόβου του! το τελικό αποτέλεσμα είναι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία για τον ασθενή.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του μαγικού ραβδιού έχουμε και την απουσία της αίσθησης του μουδιάσματος τις περισσότερες φορές , χάρη στην ικανότητα του να εστιάζει την αναισθησία σε μεμονωμένα δόντια ,χωρίς να εισέρχεται το αναισθητικό μέσα στους ιστούς και να προκαλεί το γνωστό σε όλους μούδιασμα του μάγουλου (κρέμασμα – πρήξιμο) που μας υποχρεώνει να απέχουμε από δραστηριότητες στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

φροντίδα του στόματος Οδηγίες για την σωστή φροντίδα του στόματος σε ασθενείς υπό ορθοδοντική θεραπεία - Βούρτσισμα δοντιών μετά από κάθε γεύμα Συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας, ενδεικτικά κάθε 3 μήνες Χρήση στοματικού διαλύματος Συχνή χρήση οδοντικού νήματος Τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον/την ορθοδοντικό οδοντίατρο Αποφύγετε την κατανάλωση σκληρών τροφών, τροφές που κολλούν όπως ψωμί, κράκερ, ποπ κόρν, ξηροί καρποί, πάγος, καραμέλες, τσίχλες. Φυσικά μπορείτε να καταναλώσετε τροφές όπως μήλο, καρότο και […]
ross-on-the-dentist-chair-pic-neville-williams-228129015.jpg Τέλος στο φόβο του οδιαντιάτρου - Γιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι οι πιο πιθανοί λόγοι που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι οι εξής: Ο φόβος του πόνου. Ο φόβος της ένεσης ή ο φόβος ότι η ένεση δεν θα φέρει αναισθησία. Ο φόβος […]
anapnoi.jpg Κακοσμία στόματος - Κακοσμία στόματος και όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε: H ύπαρξη φλεγμονής των ούλων αποτελεί σημαντική αίτια της κακοσμίας Η κακοσμία συνήθως προέρχεται από τοπικά στοματικά αίτια Η έντονη κακοσμία μπορεί να είναι αντιληπτή από τον ασθενή Η διατροφή συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία της κακοσμίας Η κακοσμία δεν είναι κληρονομική Η κακοσμία σπάνια είναι ένδειξη […]
bigstock-woman-with-hypersensitive-teet-31611314-130.jpg Ανακούφιση από τον ενοχλητικό πονόδοντο - Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παρουσιάζει οδοντική ευαισθησία, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους! Η οδοντική ευαισθησία είναι μια κατάσταση των δοντιών που επηρεάζει μέχρι και το 57% των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα με έξαρση στις ηλικίες μεταξύ 20-50 ετών. Πρόκειται για έναν αιφνίδιο παροδικό πόνο, που προκαλείται από την εκτεθειμένη οδοντίνη […]
20898227_xl.jpg Συμβουλές για οδοντικές πρώτες βοήθειες - Και εκεί που περπατάς με το ψηλοτάκουνο -αλήθεια τι το ήθελες;- στα σοκάκια του νησιού, γλιστράς, πέφτεις και σπας το μπροστινό δόντι… Είναι να μην σου τύχει, αλλά αν συμβεί πώς μπορείς να διαχειριστείς αυτό το έκτακτο περιστατικό; Τα δόντια μπορούν να καταστραφούν από τραύμα, συνήθως μετά από πτώση ή μετά από χτύπημα. Αυτά μπορούν […]
dental-emergencies-graphic.jpg Πονόδοντος στις διακοπές… Και τώρα τι κάνω; - Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πονέσει τουλάχιστον μια φορά από δόντι. Τι γίνεται αν σου τύχει στις διακοπές; Ο Ιωάννης-Στυλιανός Τσαούσης, χειρουργός οδοντίατρος, μας μιλάει για τις πρώτες… βοήθειες μέχρι να επισκεφτούμε τον οδοντογιατρό. Όλοι θα θέλαμε την ώρα που πονάμε, να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε έστω και μερική ανακούφιση, τουλάχιστον μέχρι την εσπευσμένη […]