Πλαστική Χειρουργική

Οι τελευταίες τάσεις στην Πλαστική Χειρουργική

ΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

28 Ιουλίου, 2022

Η τάση των τελευταίων χρόνων στην Πλαστική Χειρουργική είναι η πρόληψη και η αντιγήρανση τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα με φυσικά αποτελέσματα! Η σύγχρονη γυναίκα αλλά και ο άνδρας επενδύουν από νωρίς, δηλαδή από την ηλικία των 25 ετών, σε ενέσιμες θεραπείες. Όμως, η αρχή αλλά και ο κανόνας δεν είναι η εφαρμογή του ίδιου σχήματος θεραπείας σε όλους, αλλά η εξατομικευμένη θεραπεία και προσέγγιση μελετώντας τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, τις ανάγκες και τους όγκους του προσώπου!

Η Πλαστικός Χειρουργός Χριστίνα Τάκη μας μιλάει για όλες τις σύγχρονες θεραπείες και την εφαρμογή τους.

– Από ποια ηλικία και μετά αρχίζουν τα σημάδια της γήρανσης και ποιοι παράγοντες την επιταχύνουν;

Από την ηλικία των 30 αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά από κάποια χρόνια, αλλά και νωρίτερα ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης. Το κάπνισμα, ο ήλιος, το άγχος, τα junk food και η ζάχαρη επιταχύνουν τη μείωση του κολλαγόνου.

– Με ποιες θεραπείες αντιγήρανσης επιβραδύνουμε ή αντιστρέφουμε τη φθορά του χρόνου;

Οι θεραπείες αντιγήρανσης είναι πολλές και για τον λόγο αυτό, απαιτείται εξειδικευμένη προσέγγιση και λύση από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό προκειμένου να δώσει την ιδανικότερη λύση.

  • Νέες τάσεις στην εφαρμογή του Botox ή του Dysport: Η εφαρμογή και τα σημεία έγχυσης της βοτουλινικής τοξίνης δηλαδή του Botox ή του Dysport γίνεται μελετώντας τη δυναμική της έκφρασης για να έχουμε ένα φυσικό και μη παγωμένο αποτέλεσμα με διάρκεια.
  • Νέες τάσεις στην εφαρμογή Υαλουρονικού: Το υαλουρονικό έρχεται να αποκαταστήσει κυρίως, τους όγκους του προσώπου, να γεμίσει τις βαθιές ρυτίδες όπως και τα χείλη που χάνουν τον όγκο τους. Επίσης, χρησιμοποιείται για να δώσει καθαρές γωνίες στο πρόσωπο, όπως στα ζυγωματικά, το πηγούνι και τη γωνία της κάτω γνάθου που είναι και η τελευταία τάση στην κοσμητική ιατρική!

– Στον τομέα της πρόληψης – αποκατάστασης έρχεται ένα καινούργιο καινοτόμο προϊόν και φέρνει την επανάσταση στον τομέα της χαλάρωσης, μιλήστε μας για αυτό.

Ο λόγος είναι για το Profhilo, που είναι συνδυασμός συμπλεγμάτων χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους υαλουρονικού οξέως που συνδέονται με την τεχνολογία NAHYCO! Πρόκειται για βιοδιεγέρτη ιστών, δηλαδή, όπου εγχύεται αναγεννά και στηρίζει τους ιστούς! Με άλλα λόγια αποκαθιστά το λίπος και τους όγκους του προσώπου, ενυδατώνει και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, συσφίγγοντας το οβάλ του προσώπου.

– Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

Απαιτούνται δυο θεραπείες έγχυσης, με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους, στα 10 σημείου BAP (δηλαδή βίο-αισθητικά σημεία του προσώπου), τα σημεία στήριξης των ιστών. Εφαρμόζονται ανώδυνα και δίχως τίποτα να μαρτυράει την θεραπεία, ενώ για τη συντήρηση του αποτελέσματος χρειάζεται μία θεραπεία ανά 6 μήνες.

– Με τη μέθοδο Profhilo, πότε βλέπουμε αποτελέσματα; Μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα με βελτιστοποίηση στον μήνα, μετά τη δεύτερη εφαρμογή. Είναι σημαντικό να πούμε πως η ίδια θεραπεία είναι διαθέσιμη και για το σώμα και αφορά στις περιοχές των γονάτων, των μπράτσων και της εσωτερικής επιφάνειας των μηρών.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors shutterstock 1114569341 Υγρό Lifting Προσώπου: η λύση για άμεση ανανέωση! - Το υγρό lifting έρχεται να δώσει άμεση λύση ανανέωσης με διάρκεια δύο – τρία έτη και δίχως χρόνο ανάρρωσης. Ορισμός Liquid ή Injectable Facelift Πρόκειται για συνδυασμό Botox Dysport και διαφόρων άλλων ενέσιμων εμφυτευμάτων – fillers (Restylane, Perlane, Juvederm, Voluma). Με το Botox Dysport: αμβλύνουμε ή εξαφανίζουμε τις ρυτίδες έκφρασης (μεσόφρυο, μέτωπο, μάτια), βελτιώνουμε τις ρυτίδες στο άνω χείλος […]
Πλαστική Χειρουργική Οι τελευταίες τάσεις στην Πλαστική Χειρουργική - Η τάση των τελευταίων χρόνων στην Πλαστική Χειρουργική είναι η πρόληψη και η αντιγήρανση τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα με φυσικά αποτελέσματα! Η σύγχρονη γυναίκα αλλά και ο άνδρας επενδύουν από νωρίς, δηλαδή από την ηλικία των 25 ετών, σε ενέσιμες θεραπείες. Όμως, η αρχή αλλά και ο κανόνας δεν είναι η […]