Τα βήματα μιας επιτυχημένης Ρινοπλαστική

ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

20 Απριλίου, 2022

Η ρινοπλαστική είναι η πρώτη σε ζήτηση επέμβαση στην πλαστική χειρουργική προσώπου παγκοσμίως. Για τα μυστικά μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής, μας μιλάει η Χειρουργός Ω.Ρ.Λ Αργυρώ Κυπραίου, που πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό η μύτη να εξατομικεύεται, ώστε να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή αλλά και στην προσωπικότητά του.

– Ποιος αποφασίζει για το σχήμα της μύτης;

Το κυριότερο βήμα πριν προχωρήσουμε σε μια τόσο σημαντική επέμβαση που αφορά το πρόσωπό μας είναι η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού.

Η προεγχειρητική συζήτηση και συμβουλευτική μεταξύ χειρουργού και ασθενούς είναι απαραίτητη, ώστε να τεθούν οι στόχοι της επέμβασης, να εκφράσει ο ασθενής τις απορίες και ανησυχίες του αλλά και ο χειρουργός να ορίσει τους περιορισμούς και τις προοπτικές που έχει η κάθε περίπτωση. Η ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου γίνεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή και παρουσιάζεται μια προσομοίωση του επιθυμητού αποτελέσματος, τουλάχιστον κατά προσέγγιση.

– Ποια προβλήματα γιατρέ, μπορεί να λύσει η ρινοπλαστική;

Με την εξέλιξη της ρινοπλαστικής και των μοντέρνων τεχνικών, αναλαμβάνουμε πλέον λεπτομέρειες ακόμα και σε χιλιοστά. Έτσι επιτυγχάνεται η λέπτυνση του ακρορρινίου, χωρίς να αφαιρεθεί καθόλου οστό, η διόρθωση μικρών βαθουλωμάτων στη μύτη, η αλλαγή κλίσης της μύτης με προκαθορισμένες γωνίες. Όλα πλέον γίνονται ελεγχόμενα με τόση ακρίβεια, όπως ποτέ στο παρελθόν.

Εκτός από τα αισθητικά, η ρινοπλαστική είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τα προβλήματα αναπνοής κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτά τα σημεία δουλεύονται μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής και υποστηρίζονται με κατάλληλα σχεδιασμένα μοσχεύματα χόνδρου.

– Πότε βλέπω το αποτέλεσμα;

Στα χέρια του εξειδικευμένου χειρουργού πλαστικής προσώπου, τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, μόλις βγει ο νάρθηκας, την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση! Στη συνέχεια μπαίνουν αυτοκόλλητες ταινίες επάνω στη μύτη και ο ασθενής μπορεί να κάνει μασάζ πάνω από αυτές.

Έτσι τη δεύτερη εβδομάδα που τις αφαιρούμε, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι έτοιμοι να παρουσιαστούν στην εργασία τους ακόμη και να φωτογραφηθούν!

MyDoctors PRIN META

– Πώς γίνεται η αποθεραπεία;

Οι ασθενείς λαμβάνουν σαφείς οδηγίες άμεσα μετά την επέμβαση. Έτσι ξέρουν ότι θα κοιμηθούν σε ανάρροπη θέση θα βάζουν πάγο αρκετές ημέρες και με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα οιδήματα. Πόνος δεν υπάρχει μετεγχειρητικά και αυτό έχει άμεση σχέση με τις τεχνικές και τον τρόπο που ο χειρουργός χειρίστηκε τους ιστούς και τα εργαλεία.

Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία συνήθως, για την άνεση και την ασφάλεια του ασθενούς. Η νοσηλεία μπορεί να είναι βραχεία ή το πολύ να παραμείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Φεύγοντας η αναπνοή είναι ελεύθερη, έχουν βγει οι λεπτές γάζες, και υπάρχει μόνο ένας νάρθηκας επάνω στη μύτη.

– Τι ποσοστά επιτυχίας έχουμε;

Στην πραγματικότητα η ρινοπλαστική θεωρείται η δυσκολότερη από όλες τις κοσμητικές επεμβάσεις. Έτσι, για τους περισσότερους χειρουργούς η απόλυτη αφοσίωση, μελέτη και εξάσκηση σε αυτή την απαιτητική επέμβαση είναι απαραίτητη για να κατακτήσουν κορυφαίες επιδόσεις. Τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται κατακόρυφα όταν η επέμβαση εκτελείται από διπλωματούχο (Board Certified) πλαστικό χειρουργό με εξειδίκευση στην πλαστική προσώπου και τη ρινοπλαστική. Ο χειρουργός αυτής της κατηγορίας έχει τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας παρόλο που αναλαμβάνει τα δυσκολότερα και τα επανορθωτικά περιστατικά.

 

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors rinoplastiki 01 Τα βήματα μιας επιτυχημένης Ρινοπλαστική - Η ρινοπλαστική είναι η πρώτη σε ζήτηση επέμβαση στην πλαστική χειρουργική προσώπου παγκοσμίως. Για τα μυστικά μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής, μας μιλάει η Χειρουργός Ω.Ρ.Λ Αργυρώ Κυπραίου, που πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό η μύτη να εξατομικεύεται, ώστε να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή αλλά και στην προσωπικότητά του. – Ποιος αποφασίζει για το […]
bio-image-3-768x668.jpg Ποια είναι τα βήματα μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής - Η ρινοπλαστική είναι η πρώτη σε ζήτηση επέμβαση στην πλαστική χειρουργική προσώπου παγκοσμίως.Ομορφαίνει το πρόσωπο, αναδεικνύει τα χείλη, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ελεύθερη αναπνοή.Ποιά είναι όμως τα μυστικά μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής; Επιλογή του χειρουργούΤο κυριότερο βήμα πριν προχωρήσουμε σε μια τόσο σημαντική επέμβαση που αφορά το πρόσωπό μας είναι η επιλογή […]