Θυρεοειδεκτομή

Σύγχρονη Θυρεοειδεκτομή: Άριστη χειρουργική επέμβαση, άψογο αισθητικό αποτέλεσμα

ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

13 Μαΐου, 2019

Η χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και γι’ αυτό πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρουργό. Ο αδένας τοπογραφικά βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή που γειτνιάζει με πολλά ζωτικά όργανα (τραχεία, οισοφάγος, καρωτίδες, σφαγίτιδες) καθώς και λεπτές ανατομικές δομές (νεύρα, παραθυρεοειδείς αδένες).

Η είσοδος επιτυγχάνεται με μία μικρή εγκάρσια τραχηλική τομή επί φυσιολογικής πτυχής (ρυτίδας) του δέρματος. Η εξέλιξη των μικροχειρουργικών τεχνικών και η χρήση ειδικών φακών μας επιτρέπουν να αφαιρούμε ολόκληρο τον αδένα, έχοντας το χειρουργικό μας πεδίο σε μεγέθυνση ώστε να διακρίνουμε και να προφυλάσσουμε όλες τις ευαίσθητες δομές που τον περιβάλλουν. Επιπλέον, η αναγνώριση και διαφύλαξη των άνω και των κάτω (παλίνδρομων) λαρυγγικών νεύρων επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικού νευροδιεγέρτη. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιούνται επίσης εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας όπως το ειδικό ψαλίδι υπερήχων και η διπολική διαθερμία. Έτσι η επέμβαση γίνεται αναίμακτα και με σεβασμό στους γύρω ιστούς.

Το χειρουργείο ολοκληρώνεται με πλαστική αποκατάσταση της συνέχειας του δέρματος, χωρίς να είναι πλέον αναγκαία η χρήση παροχέτευσης. Η ραφή είναι ενδοδερμική και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται τα παραδοσιακά ράμματα που άφηναν σημάδι ή οδηγούσαν σε υπερτροφική ουλή. Την επόμενη ημέρα χορηγείται εξιτήριο.

Η καλή γνώση της ανατομικής του τραχήλου και η πραγματοποίηση σε ετήσια βάση μεγάλου αριθμού θυρεοειδεκτομών, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την εξειδίκευση στο αντικείμενο, αλλά και τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, παρέχουν τα εχέγγυα για μια άρτια και ασφαλή χειρουργική επέμβαση.

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

odhgos_29sel_half.jpg Πως επιτυγχάνεται το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μετά από θυρεοειδεκτομή; - Η παλιά παραδοσιακή μεγάλη τομή στο λαιμό, που γίνεται χαμηλά λίγο πάνω από το στέρνο, δεν αποτελεί πλέον αισθητικά ικανοποιητική προσπέλαση. Αφήνει μεγάλο σημάδι και συχνά οδηγεί σε υπερτροφική ουλή ή και χηλοειδές.Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες για πραγματοποίηση θυρεοειδεκτομών με τη μικρότερη δυνατή τομή στο ιδανικότερο ύψος του τραχήλου […]
Θυρεοειδεκτομή Σύγχρονη Θυρεοειδεκτομή: Άριστη χειρουργική επέμβαση, άψογο αισθητικό αποτέλεσμα - Η χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και γι’ αυτό πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρουργό. Ο αδένας τοπογραφικά βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή που γειτνιάζει με πολλά ζωτικά όργανα (τραχεία, οισοφάγος, καρωτίδες, σφαγίτιδες) καθώς και λεπτές ανατομικές δομές (νεύρα, παραθυρεοειδείς αδένες). Η είσοδος επιτυγχάνεται με μία μικρή εγκάρσια τραχηλική τομή επί φυσιολογικής πτυχής […]