guinness2.jpg

Συχνές ερωτήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις

ΚΑΠΟΣΙΤΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

29 Απριλίου, 2015

Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας απαντά σε συχνές ερωτήσεις των γυναικών για τις πλαστικές επεμβάσεις!

1. Το Botox ή ένα λίφτινγκ προσώπου είναι
καλύτερο;

Το Botox εγχέεται στο πρόσωπό σας με μια βελόνα για να χαλαρώσει συγκεκριμένους μύες στο πρόσωπό σας και για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Ένα λίφτινγκ προσώπου προϋποθέτει τομές στο δέρμα σας για να μπορέσει να άρει τις ρυτίδες απο την χαλάρωση του δέρματος και απαιτεί αναισθησία .Το Botox είναι μια απλή διαδικασία χωρίς αναισθησία και με καλά αποτελέσματα, αλλά ένα λίφτινγκ προσώπου διαρκεί περισσότερο από το Botox που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες.

2. Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία μετά από ένα botox;

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τον ήλιο και το ακραίο κρύο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας.

3.Μπορεί να γίνει ένα λίφτινγκ προσώπου χωρίς επέμβαση;

Δυστυχώς όχι.

4.Υπάρχει περίπτωση να με απορρίψει ένας πλαστικός χειρουργός;

Ένας πλαστικός χειρούργος δεν θα απορρίψει ποτέ ένα καλό υποψήφιο. Έτσι, αν αυτός σας απορρίψει, υπάρχει ένας καλός λόγος γι’ αυτό.

5.Τα ενθέματα στήθους μπορούν πραγματικά να εκραγούν στο αεροπλάνο;

Όχι αυτός είναι ακόμα ένας μύθος.

6.Πότε θεωρείται μια πλαστική επέμβαση πετυχημένη;

Εκείνη που παρέχει τη διόρθωση των ατελειών του ασθενούς και δεν έχει δυσάρεστες μεταεγχειριτικές συνέπειες και το αποτέλεσμα είναι φυσικό!

7. Πόση διάρκεια έχουν οι ενέσεις botox;

Περίπου 6 μήνες αλλά το χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο.

8. Μια πλαστική επέμβαση πονάει πολύ;

Ναι μια πλαστική επέμβαση πονάει, χωρίς όμως ο πόνος να είναι αφόρητος αφού μπορεί να αντιμετωπισθεί με ήπια παυσίπονα. Το μέγεθος του πόνου εξαρτάται από το είδος της χειρουργικής διαδικασίας που θα εκτελεστεί.

9. Πόσο σύντομα θα μπορέσω να φορέσω γυαλιά μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου;

Καλό θα ήταν να μην θέσετε οποιοδήποτε βάρος στο πρόσωπό σας για τις πρώτες 3-4 εβδομάδες μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου.

10. Πόσο χρονών θα πρέπει να είμαι για να μπορέσω να κάνω μια πλαστική επέμβαση;

Θα πρέπει να είστε 18, σε περίπτωση που είστε κάτω των 18 θα χρειαστείτε την άδεια των γονέων σας (ωτοπλαστική-γυναικομαστία).

11. Μπορούν οι έφηβοι κάνουν μια πλαστική επέμβαση;

Οι έφηβοι, όπως οποιοσδήποτε άλλος, μπορούν να επωφεληθούν από μια επανορθωτική πλαστική χειρουργική επέμβαση σε περίπτωση ακρωτηριασμού ή παραμορφώσεων. Ωστόσο, αν είναι για λόγους αισθητικής μόνο, καλό θα ήταν να περιμένουν μέχρι τα σώματά τους είναι πλήρως ανεπτυγμένα εκτός απο την επέμβαση της πλαστικής των πεταχτών αυτιών που μπορεί να γίνει μετά απο την ηλικία των 5ετών, της γυναικομαστίας σε έφηβους, της έντονης ασυμμετρίας στήθους σε έφηβες κοπέλες με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση (virgin hypertrophy) σύμφωνα με την γνώμη του ειδικού πλαστικού χειρουργού.

12. Υπάρχει όριο στην ποσότητα λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση δεν απομακρύνει μεγάλες ποσότητες λίπους και δεν προορίζεται ως μια τεχνική μείωσης του βάρους. Η μέση ποσότητα του λίπους που αφαιρείται είναι περίπου ένα έως δύο λίτρα.

13. Μπορώ να λάβω χάπια ορμονών για μικρότερη μέση και μεγαλύτερα στήθη;

Καλό θα ήταν να τα αποφύγετε, τα περισσότερα είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό και τα αποτελέσματά τους είναι αμφίβολα.

14. Τι δεν μπορεί να διορθώσει μια αυξητική μαστού;

Δυστυχώς μια αυξητική στήθους δεν μπορεί να ανορθώσει το στήθος σας εκτός απο 1 εκατοστό. Μπορεί όμως να γεμίσει ενα άδειο στήθος μετά απο απώλεια βάρους ή μετά απο εγκυμοσύνες. Σίγουρα όμως μπορεί να κάνει το σώμα σας να φαίνεται πιο όμορφο και αρμονικό, και να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας.

15. Πόσο ασφαλής είναι η πλαστική χειρουργική;

Όλα εξαρτώνται από το χειρουργό. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτει πιστοποίηση από την Αμερικανική Εταιρεία της πλαστικής χειρουργικής και για την Ελλάδα απο την Ελληνική Εταιρεία πλαστικής χειρουργικής. Η πλαστική χειρουργική είναι πολύ ασφαλής, αρκεί να αναζητήσετε έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς.

16. Μπορεί το Botox να λειτουργήσει ως υποκατάστατο για ένα λίφτινγκ ματιών;

Το Botox δεν μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο για ένα λίφτινγκ ματιών, παραλύει απλά το μυ στον οποίο εγχέεται. Η μέθοδος αυτή μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες στην εν λόγω περιοχή, όχι όμως και να το ανορθώσει. Απλά ανορθώνει το έξω τμήμα του φρυδιού.

17. Ποια άτομα μπορούν να υποβληθούν σε μια πλαστική επέμβαση;

Όλοι μπορούν να υποβληθούν σε μια πλαστική επέμβαση αρκεί να είναι κατάλληλοι και υγιείς υποψήφιοι και να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

18. Τι είναι το botox και σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί;

Είναι μια ουσία από αλλαντική τοξίνη, που προκαλεί παράλυση των μυών. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μυ του προσώπου.

19. Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Οι πιο κοινές περιοχές που γίνεται η λιποαναρρόφηση είναι το πηγούνι, τα μάγουλα, ο λαιμός, οι βραχίονες, η κοιλιά, οι γλουτοί, οι γοφοί, οι μηροί, τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

20. Στα σημεία που έχω κάνει λιποαναρρόφηση θα επιστρέψει το λίπος αν παχύνω;

Αν ο ασθενής πάρει βάρος, το λίπος θα αποθηκευτεί ομοιόμορφα στο σώμα του. Αυτό συμβαίνει διότι ένα μεγάλο μέρος των λιποκυττάρων αφαιρέθηκαν από τις πάσχουσες περιοχές κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης.

21. Μπορεί μια κοιλιοπλαστική να συνδυαστεί με κάποια άλλη χειρουργική επέμβαση;

Ναι, εάν είστε υγιής, δεν υπάρχουν ιατρικά προβλήματα και είστε μη καπνιστής.

22. Μπορώ να κάνω μια επανορθωτική χειρουργική αποκατάσταση στην περιοχή της κοιλιάς, αφού έχω ήδη υποβληθεί σε 3 κοιλιοπλαστικές;

Λογικά θα μπορείτε να κάνετε την χειρουργική αποκατάσταση που επιθυμείτε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Δείτε ένα πλαστικό χειρουργό για να αξιολογήσει την κατάστασή σας.

23. Μπορώ να καπνίσω ένα μόνο τσιγάρο 2 εβδομάδες μετά από μια κοιλιοπλαστική;

Ακόμα και το ένα τσιγάρο είναι ικανό να επηρεάσει αρνητικά την ανάρρωσή σας.

24. Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί ένα άτομο να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από μια κοιλιοπλαστική;

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε περίπου μία εβδομάδα.

25. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από μια ουλή μετά από μια κοιλιοπλαστική;

Πολλά από τα σημάδια θα γίνουν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμείνει μπορείτε να συζητήσετε με τον ιατρό σας τη χρήση του Laser που θα βελτιώσει την εμφάνιση της επιφάνειας του δέρματος σας.

26. Είναι τα άτομα με διαβήτη κατάλληλοι υποψήφιοι για να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική;

Ναι, αρκεί να έχουν ενημερώσει τον ιατρό τους.

27. Μοιάζει η ανάρρωση μιας ρινοπλαστικής με το σπάσιμο της μύτης;

Υπάρχει οίδημα και μώλωπες αλλά η ανάρρωση γίνεται γρηγορότερα από το σπάσιμο.

28. Σε πόσο χρονικό διάστημα μετά από μια ρινοπλαστική θα είμαι σε θέση να συμμετέχω σε αθλήματα;

Σε 3-4 εβδομάδες.

29. Σε πόσο χρονικό διάστημα θα φανούν τα αποτελέσματα μιας ρινοπλαστικής;

Σε 12-15 μήνες.

30. Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να υποβληθώ σε μια επανορθωτική χειρουργική αποκατάσταση στην περιοχή της μύτης;

Περίπου σε 15 μήνες.

31. Ποια είναι τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική βελτιώνει θεαματικά την εμφάνιση ενός ατόμου αφαιρώντας το χαλαρό δέρμα και τις σακούλες από τα βλέφαρα. Η εικόνα του προσώπου δείχνει κουρασμένη πριν ενώ μετά την επέμβαση φρέσκια.

32. Μπορεί η βλεφαροπλαστική να βελτιώσει το πόδι της χήνας;

Όταν γίνεται μόνο βλεφαροπλαστική όχι. Το πόδι της χήνας βελτιώνεται με botox πού για μας είναι μέσα στο πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζουμε εάν το επιθυμεί βέβαια ο ενδιαφερόμενος-η.

33. Τι προκαλεί του μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Το δέρμα των βλεφάρων είναι λεπτό. Οφείλεται σε χρωστική και επιδεινώνεται από την κούραση, την κακή διατροφή, τον ερεθισμό και άλλους παράγοντες. Η βλεφαροπλαστική δεν ενδείκνυται για τους μαύρους κύκλους.

34. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική έχει μεγάλη διάρκεια αλλά δεν σταματά την εξέλιξη της γήρανσης, απλώς την καθυστερεί γυρνώντας το ρολόι του χρόνου πίσω δίνοντας λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο.

35. Είναι επώδυνη;

Σαν επέμβαση δεν θεωρείται επώδυνη αλλά ένα αίσθημα τάσεως και πρήξιμο θα έχετε το πρώτο 48ωρο.

36. Θα έχω σημάδια;

Οι τομές της βλεφαροπλαστικής επουλώνονται άριστα λόγω της καλής αιμάτωσης των ιστών, εξάλλου μπαίνουν σε κρυφά σημεία που είναι δύσκολο να τις διακρίνεις.

37. Τι είναι η Laser βλεφαροπλαστική;

Απλώς είναι ένα ακόμη εργαλείο στο χέρι του πλαστικού χειρουργού με όχι σαφή πλεονεκτήματα

38. Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Οι περισσότεροι χειρουργημένοι θέλουν περίπου μια εβδομάδα έως 10 ημέρες για να επανέλθουν στην εργασία τους. Η ξεκούραση τις πρώτες δυο ημέρες κρίνεται απαραίτητη.

 

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

images-48.jpg Δημοφιλείς μύθοι και άλλες παρερμηνείες σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους - Η επέμβαση της αύξησης του μαστού είναι η πιο δημοφιλής στην πλαστική χειρουργική, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που σύλλεξε o Aμερικανικός σύλλογος πλαστικών χειρουργών (ASPS). Κάθε χρόνο, περίπου 300,000 γυναίκες υποβάλλονται στην αυξητική στήθους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τζελ σιλικόνης, αλατούχο διάλυμα και τα νεότερα κατασκευασμένα ενθέματα (Cohesive I,II). […]
breast_lift.jpg Τα μικρότερα στήθη είναι η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική! - Τα μικρότερα στήθη είναι η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική για το 2016. “Τα στήθη είναι out , οι γλουτοί είναι in,” λέει ο Δρ Douglas Steinbrech της Gotham Πλαστικής Χειρουργικής του Μανχάταν, αναφερόμενος σε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την ανθρώπινη σιλουέτα, που προέβλεψε την μείωση του μεγέθους των εμφυτευμάτων στήθους, ενώ πρόβλεψε και […]
images-8.jpg Προσθετική στήθους: Αλήθειες και μύθοι ! - “Θα πρέπει να το κάνω ή όχι;” πολλές γυναίκες είναι διστακτικές, για να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση. Πριν από την εξέταση κάθε είδους χειρουργικής επέμβασης, είναι σημαντικό να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Η απόφαση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, κυρίως λόγο των μύθων, που συνήθως συνδέονται με αυτήν. Η αύξηση του […]
lipoanarofisi_01.jpg Λιποαναρρόφηση - Σαν λιποαναρρόφηση ορίζεται η αφαίρεση των αποθηκών λίπους κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας λεπτούς ανοξείδωτους σωλήνες (ονομάζονται κάνουλες) με την βοήθεια ισχυρού κενού αέρος. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εκτελεσθεί είτε με γενική αναισθησία είτε με IV υπνοχάλαση ή μόνο με τοπική αναισθησία. Λιποαναρρόφηση-Tumescent Σαν λιποαναρρόφηση Tumescent αναφερόμαστε στον συνδυασμό μεγάλων ποσοτήτων αραιωμένου τοπικού αναισθητικού . […]
iviko_osto-1.jpg Το ηβικό οστό γίνεται το νέο trend μετά την μόδα κενού στον μηρό - Μια αναδυόμενη τάση έχει κάνει παρελθόν το πλαϊνό μέρος του στήθους, το χώρισμα στον πισινό, ακόμη και το κενό στον μηρό. Το νέο καυτό τμήμα του σώματος του τρέχοντος έτους, εμπνευσμένο από τα μοντέλα με μαγιό στο Sports Illustrated Edition, με πρωταγωνίστρια την Hannah Davis, έχει κάνει πολλές γυναίκες να κοιτάζουν το μέγεθος του ηβικού […]
schnell-braun-werden.jpg Επέμβαση αιδοιοπλαστικής! - Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής να αναφέρει, ότι το 2013 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις. Λόγω της μεγάλης της ζήτησης, βλέπουμε τον αριθμό των ασθενών, που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη χειρουργική επέμβαση, ολοένα να αυξάνεται. Οι ασθενείς […]
thumbnail-5.jpg Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική - Πρόκειται για την πλαστική χειρουργική που εκτελείται σε παιδιά. Οι επεμβάσεις είναι είτε αισθητικής είτε επανορθωτικής χειρουργικής. Στα παιδιά αυτός ο διαχωρισμός πολλές φορές είναι δυσδιάκριτος μια και μια πλαστική επέμβαση μπορεί να είναι επανορθωτική κατά βάσει που ενέχει και αισθητικούς σοβαρούς λόγους. Η λέξη πλαστική προέρχεται από την Ελληνική λέξη πλαστικός που σημαίνει πλάθω […]
gampes.jpg Αυξητική της γάμπας - Αυξητική της γάμπας Οι γάμπες είναι τμήμα του ανθρωπίνου σώματος και πολλοί άνδρες και γυναίκες τις θεωρούν σαν μια σημαντική αισθητική μονάδα που συντελεί στην έλξη. Δυστυχώς όλοι και όλες δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το σχήμα και το μέγεθος των και θεωρούμε ότι είναι πολύ λεπτές και όχι ελκυστικές. Υπάρχουν γυναίκες που δεν φορούν κοντές […]
guinness2.jpg Συχνές ερωτήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις - Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας απαντά σε συχνές ερωτήσεις των γυναικών για τις πλαστικές επεμβάσεις! 1. Το Botox ή ένα λίφτινγκ προσώπου είναι καλύτερο; Το Botox εγχέεται στο πρόσωπό σας με μια βελόνα για να χαλαρώσει συγκεκριμένους μύες στο πρόσωπό σας και για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Ένα λίφτινγκ προσώπου προϋποθέτει τομές στο δέρμα […]
Πλαστική Χειλιών Πλαστική Χειλιών - Το στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως άσχημο και λυπημένο. Το στόμα για κάθε γυναίκα αποτελεί σημείο έλξης και επιθυμίας και απεναντίας μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα της αποστροφής ή της απέχθειας. Το χείλος μπορεί να είναι παχύ με […]