Silhouette soft thread lift: Το lifting του 21ου αιώνα

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

18 Μαΐου, 2023

Αν τυγχάνει να είστε πάνω από 40, η λέξη lifting σίγουρα σας φέρνει στο μυαλό ανάμεικτες εικόνες. Στο παρελθόν μια τέτοια παρέμβαση ήταν αμιγώς χειρουργική, πολύ ακριβή και με αποτελέσματα άλλες φορές αρμονικά, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις κωμικά. Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν, γιατί σήμερα η επιστήμη της αντιγήρανσης διαθέτει εξελιγμένες μεθόδους για την αναζωογόνηση στις ευαίσθητες ηλικίες. Μία από αυτές είναι και το μη χειρουργικό lifting σε περιβάλλον ιατρείου, με τα νήματα ανάρτησης silhouette soft.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μας μιλάει για την τεχνική ανόρθωσης προσώπου με νήματα και τα πλεονεκτήματά της.

Πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα νήματα;

Τα παλαιότερης τεχνολογίας νήματα από PDO, που χρησιμοποιούνται ευρέως ακόμη και σήμερα, παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα τόσο στην εφαρμογή τους όσο και στο τελικό αποτέλεσμα και έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Τα νήματα ανάρτησης silhouette soft εφαρμόζονται με εντελώς ανώδυνο τρόπο, υπό τοπική αναισθησία, σε περιβάλλον ιατρείου με άσηπτες συνθήκες και έχουν πιστοποίηση από τον FDA, το οποίο εξασφαλίζει σίγουρο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια έως και 2 έτη.

Αυτό διασφαλίζεται από την τεχνολογία των νημάτων που αποτελούνται από PLLA δηλαδή πολυγαλακτικό οξύ, μια ουσία που είναι φιλική στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και βιοδιασπώμενη, με διάρκεια ζωής 16 μήνες περίπου. Ακόμα και όταν το νήμα διαλυθεί, το αποτέλεσμα παραμένει γιατί ο ίδιος οργανισμός έχτισε γύρω από το νήμα ένα ικρίωμα κολλαγόνου για σύσφιξη, το οποίο χρειάζεται κάποιους μήνες για να εξαφανιστεί.

Και πώς καταφέρνουμε να έχουμε ανύψωση των ιστών; Μα βέβαια, με τη δράση των 3D κώνων που βρίσκονται πάνω στο νήμα και «αρπάζουν» τον λιπώδη ιστό, μεταθέτοντάς τον σε καλύτερο σημείο στο πρόσωπο.

Πώς εφαρμόζονται και πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Εφαρμόζονται υπό τοπική αναισθησία, που διαρκεί περίπου 30-50 λεπτά της ώρας, αναλόγως της ποσότητας των νημάτων που θα τοποθετηθούν. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι ορατό στον ασθενή την ίδια ώρα, ενώ με την πάροδο 3-4 μηνών λόγω της αυξανόμενης κολλαγονογένεσης το αποτέλεσμα αυτό βελτιώνεται και γίνεται εντυπωσιακό. Ο αριθμός των νημάτων που θα χρειαστούν καθορίζεται μετά από εξέταση από τον ειδικό και μετρήσεις του προσώπου.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται;

Οι περιοχές που μπορούν να βελτιωθούν με τα νήματα ανάρτησης είναι τα ζυγωματικά, τα φρύδια, οι γωνίες του στόματος, το περίγραμμα του προσώπου και ο λαιμός.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση με νήματα;

Η καλύτερη ηλικία είναι 40-60 ετών και κατάλληλοι υποψήφιοι είναι γυναίκες και άνδρες, όταν το πρόσωπο και ο λαιμός τους αρχίζουν να χαλαρώνουν, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και οι ρυτίδες αρχίζουν να βαθαίνουν.

Σε σύγκριση με το χειρουργικό lifting, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση, ενώ οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Είναι μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, ενώ οι αντενδείξεις αφορούν συνήθως, ειδικό πληθυσμό. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μια τέτοια θεραπεία να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις σε αρχόμενα προβλήματα πτώσης του προσώπου και του λαιμού με πολύ καλή διάρκεια, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως το lifting του 21ου αιώνα.

Από τον Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη (www.kavala-plasticsurgery.gr)

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Triantafillidis ikonDerma Silhouette Soft Pack11 Silhouette soft thread lift: Το lifting του 21ου αιώνα - Αν τυγχάνει να είστε πάνω από 40, η λέξη lifting σίγουρα σας φέρνει στο μυαλό ανάμεικτες εικόνες. Στο παρελθόν μια τέτοια παρέμβαση ήταν αμιγώς χειρουργική, πολύ ακριβή και με αποτελέσματα άλλες φορές αρμονικά, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις κωμικά. Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν, γιατί σήμερα η επιστήμη της αντιγήρανσης διαθέτει εξελιγμένες μεθόδους για την αναζωογόνηση […]