Ροδόχρους ακμή: Θεραπεία με Laser

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

11 Απριλίου, 2022

Ο Δερματολόγος Ανέστης Ουζουνίδης, με πολυετή εμπειρία και γνώση των ασθενειών και μεθόδων θεραπείας του δέρματος, μας εξηγεί τι είναι η ροδόχρους ακμή και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται.

– Ας αρχίσουμε γιατρέ, με το τι είναι η ροδόχρους ακμή.

H ροδόχρους είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που προσβάλει κυρίως τη μύτη, τις παρειές, τους οφθαλμούς, το στέρνο και λιγότερο συχνά το τριχωτό της κεφαλής. Εμφανίζει μια συχνότητα 7-10% στον γενικό πληθυσμό και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ευρυαγγειών, κοκκινίλων (ερύθημα), βλατίδων και κύστεων. Οι ασθενείς περιγράφουν την μόνιμη ερυθρότητα του προσώπου ως μία από τις πιο καταστροφικές εκδηλώσεις. Από μελέτες έχει αποδειχτεί ότι το μόνιμο ερύθημα του προσώπου επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών και βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την ατοπική δερματίτιδα και την ψωρίαση.

– Πώς θεραπεύεται η ροδόχρους ακμή;

Στα Derma Laser Clinic με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στη ροδόχρου ακμή έχουμε τον πληρέστερο τεχνολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα, την εμπειρία και τη γνώση και εφαρμόζουμε συνδυαστικές θεραπείες, που είναι η κορωνίδα των ιατρείων μας. Με αυτές τις θεραπείες έχουμε πετύχει τα μέγιστα αποτελέσματα με το μικρότερο αριθμό θεραπειών. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις κλινικές μας γίνεται εκτίμηση του είδους της ροδόχρου και των χαρακτηριστικών της, ξεχωριστά για τον κάθε ασθενή και έπειτα προτείνονται θεραπείες που περιλαμβάνουν: τοπική θεραπεία, από στόματος θεραπεία και θεραπεία με laser.

– Μιλήστε μας για τις θεραπείες με laser και πώς αυτές λειτουργούν αναλόγως της συμπτωματολογίας.

Έχουμε διαφόρους τύπους Lasers:

  • Erbium Yag laser: Αυτή η θεραπεία στοχοποιεί τα επιφανειακά αγγεία και χρησιμοποιείται περισσότερο στο ρινόφυμα και ομαλοποιεί την ρινική επιφάνεια.
  • Pulse diode laser: Όπου η ενέργεια διεισδύει στις αγγειακές βλάβες και στα ορατά αγγεία. Με αυτά τα lasers μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής.
  • Co2 Laser: Αυτοί οι τύποι των lasers ονομάζονται αφαιρετικά laser γιατί προκαλούν αφαίρεση ιστού με εξάχνωση. Τα χρησιμοποιούμε κυρίως στο ρινόφυμα και στις επιφανειακές ευρυαγγείες, οι οποίες καταστρέφονται από την έντονη θερμική ενέργεια των Co2
  • IPL: Βοηθούν στην ανεπιθύμητη μελάγχρωση, την κοκκινίλα, την υφή και τη στρογγυλότητα της επιδερμίδας.
  • Nd Yag laser: Πρόκειται για Laser που χρησιμοποιείται ευρέως για τις αγγειακές βλάβες, το ερύθημα, τα ορατά αγγεία καθώς επίσης και για τις ενεργές βλάβες της ροδόχρου ακμής.

 

MyDoctors rodoxrous akmi prin meta

– Πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία με lasers;

Εκείνο το οποίο εμείς πιστεύουμε στα Derma Laser Clinic είναι ότι η laser θεραπεία για την ροδόχρου ακμή είναι μία πολλή καλή επιλογή για πολλούς ασθενείς. Αυτές οι θεραπείες βοηθούν να απαλλαγούν οι ασθενείς από τις ευρυαγγείες του προσώπου, τις κοκκινίλες, καθώς και να βελτιώσουν εξαιρετικά την ποιότητα του δέρματος. Όσον αφορά τα ορατά αγγεία (ευρυαγγείες) τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Έχουμε 80-100% βελτίωση της κλινικής εικόνας ήδη από την πρώτη συνεδρία με διάρκεια έως και έξι χρόνια. Επίσης βελτιώνεται δραματικά το ερύθημα (κοκκινίλα), οι κύστες, καθώς και οι βλατιδοφλύκταινες. Όσον αφορά το ερύθημα στην ερυθηματοαγγειακή μορφή, με τις συνδυαστικές θεραπείες που εφαρμόζουμε στα Derma Laser Clinic πετυχαίνουμε την απόλυτα δραματική μείωση του ερυθήματος από την πρώτη συνεδρία.

 

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors shutterstock 1958040601 Ροδόχρους ακμή: Θεραπεία με Laser - Ο Δερματολόγος Ανέστης Ουζουνίδης, με πολυετή εμπειρία και γνώση των ασθενειών και μεθόδων θεραπείας του δέρματος, μας εξηγεί τι είναι η ροδόχρους ακμή και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται. – Ας αρχίσουμε γιατρέ, με το τι είναι η ροδόχρους ακμή. H ροδόχρους είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που προσβάλει κυρίως τη μύτη, τις παρειές, τους […]
Μεσοθεραπεία Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος - Η Μεσοθεραπεία είναι μέθοδος κατά την οποία εκχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο χόριο. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε μία σειρά αισθητικών προβλημάτων στο:1. Πρόσωπο2. Σώμα3. Τριχωτό κεφαλής. – Πώς γίνεται; Εφαρμόζεται με μικροενέσεις με πολύ λεπτές βελόνες, έτσι ο βαθμός του πόνου είναι ελάχιστος. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε με το χέρι, είτε με ειδικό […]