vita-plus-640x411.jpg

Τι είναι η PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία) με Φωτοενεργοποίηση του adilight II ;

Ειρήνη Λαγογιάννη

17 Ιανουαρίου, 2017

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία,Platelet-Rich Plasma,. Το PRP καταφέρνει να λειαίνει τις ρυτίδες, να καταπολεμάει τις ουλές και να χαρίζει σφριγηλή επιδερμίδα,αξιοποιώντας τη φυσιολογική ικανότητα του οργανισμού να ανανεώνει τα κύτταρά του.

Πως δρα το  PRP;

Το PRP αποτελεί μία φυσική μέθοδο αντιγήρανσης,καθώς βασίζεται στα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι σε ξένες ουσίες,γι αυτό και έχει λάβει τον χαρακτηρισμό “αυτόλογη μεσοθεραπεία”.Η θεραπεία βασίζεται στη λήψη,επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ατόμου.

Μετά από μια κοινή αιμοληψία,το αίμα φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται στα βασικά συστατικά του (πλάσμα,αιμοπετάλια,λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια).Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια.Είναι οι πιο πολύτιμες ουσίες σε επίπεδο αντιγήρανσης,αφού έχουν την ικανότητα να ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβες,ενισχύοντας την αγγειογένεση και την επαναγγειοποίηση. Με τη δύναμη της Φωτοενεργοποίησης του adilight II Το PA-PRP αυξάνει τα επίπεδα αντιφλεγμονώδους δράσης του PRP το οποίο περιέχει υψηλά επίπεδα αυξητικών παραγόντων και κυτοκινών. Για τους ασθενείς αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πόνο στο σημείο της εφαρμογής και δεν έχουν παρατηρηθεί πρηξίματα, μελάνιασμα ή ερυθρότητα, από τις πρώτες κιόλας ώρες μιας και όλα αυτά αποφεύγονται λόγο της χρήσης του adilight II το οποίο αυξάνει τα επίπεδα των φυσικών αναλγητικών.

Συνοπτικά:

 • Συλλογή του αίματος με κλειστή διαδικασία και ελεγχόμενη ροή προκειμένου να αποφευχθεί η αιμόλυση.
 • Παράλληλη φυγοκέντριση για καλύτερο διαχωρισμό του αίματος.
 • Φυγοκέντριση σε συγκεκριμένα g προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη συμπύκνωση των αιμοπεταλίων χωρίς να καταστραφούν.
 • Μεγαλύτερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων λόγο της συλλογής και των λευκών αιμοσφαιρίων.
 • Αντιφλεγμονώδη οφέλη όπως ενεργοποίηση της ιντερλευκίνης 1, των ενδορφινών βήτα και άλλων παραγόντων και κυτοκινών που ενισχύουν και επιταχύνουν την επούλωση ενώ ταυτόχρονα αναστέλλουν την φλεγμονώδη αντίδραση.
 • Με τη δύναμη της Φωτοενεργοποίησης του adilight II επιτυγχάνεται η κατάργηση όλων των χημικών ενεργοποιητών και αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε ένα τελικό προϊόν 100% φυσικό.                 

Με τις εγχύσεις του εμπλουτισμένου πλάσματος(σε συγκέντρωση 3-4 φορές μεγαλύτερη από την κανονική)διεγείρεται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος η παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα,βελτιώνεται η αιμάτωση στις περιοχές που έχουν υποστεί χαλάρωση των ιστών,με τον σχηματισμό νέων τριχοειδών αγγείων.Η θεραπεία επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων,εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση και ενισχύει τη σφριγηλότητα και τη μεταξένια υφή του δέρματος.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικές ενδείκνυται;

Το PRP είναι μια φυσική θεραπεία ανανέωσης του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 30 ετών,ώστε να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα σημάδια του χρόνου,αλλά και να αναχαιτίσει τις αρχόμενες βλάβες που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.Είναι μια θεραπεία που πραγματοποιείται σε όλο το πρόσωπο,καθώς και στον λαιμό και το ντεκολτέ. Ενδύκνειται ιδιαίτερα για:

 • τη λείανση των “ποδιών της χήνας” και των “ρυτίδων γέλιου”
 • την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων
 • την ανόρθωση των “πεσμένων”ζυγωματικών
 • την αντιμετώπιση της χαλάρωσης
 • τη βελτίωση των ουλών ακμής
 • την αποκατάσταση της υφής και της ακτινοβολίας του δέρματος.
 • θεραπεία τριχόπτωσης

Πονάει;

Όχι. Στην περιοχή της θεραπείας,προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, που καθιστά τη διαδικασία απολύτως ανεκτή.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι . Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας,χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η περιοχή της θεραπείας ενδέχεται να φαίνεται ελαφρώς ερεθισμένη, αλλά αυτό είναι ένα παροδικό φαινόμενο και καμουφλάρεται εύκολα με το συνηθοισμένο μέικ απ.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καμία. Η αυτόλογη φύση της θεραπείας-λήψη,επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου ανθρώπου-την καθιστά απόλυτα ασφαλή μέθοδο. Αξίζει να σημειωθεί οτι η ίδια θεραπεία χρησιμοποείται με ασφάλεια από τη δεκαετία του ΄80 για την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων,καθώς και την αποκατάσταση τραυματσμών στα νεύρα,τα οστά και τον καρδιακό μυ.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Οι αυξητικοί παράγοντες βελτιώνουν την αιμάτωση των ιστών και επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων. Η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται σταθερά καθώς ανανεώνονται με εντατικούς ρυθμούς τα κύτταρα,με τα αποτελέσματα να γίνονται ιδιαίτερα ορατά μετά από την 1η εβδομάδα και να βελτιώνονται σταθερά μέχρι και την 6η εβδομάδα. Ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος,τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από 1-3 θεραπείες(με μεσοδιαστήματα ενός μηνός) και διαρκούν τουλάχιστον έναν χρόνο .

Η μέθοδος PRP  εφαρμοζεται σε Θεραπεία τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογενετική αλωπεκία με διάχυτη αλωπεκία όσο και με γυροειδή με πολύ καλά  αποτελέσματα.

Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια είναι ικανά τώρα να παράγουν αυξητικούς παράγοντες και να ενεργοποιούντα αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα στην περιοχή του τριχωτού όπου εισάγονται. Αυτά έχουν την ικανότητα να επιδιορθώνουν βλάβες στους ιστούς που εισάγονται,να διεγείρουν τριχοθυλάκια τα οποία βρίσκονται σε πορεία εκφύλισης και οδηγούν σε μείωση της τριχόπτωσης. Παρατηρείται επαναφύτρωση αρκετών τριχών και προλαμβάνεται η περαιτέρω απώλεια μαλλιών,ενώ το στέλεχος των τριχών γίνεται ισχυρότερο και υγιέστερο.

Η θεραπεία της τριχόπτωσης με PRP θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες για το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη της θεραπείας(4-6 συνεδρίες),και στη συνέχεια μία φορά ανά εξάμηνο για συντήρηση.

Από τη Δερματολόγο –  Αφροδισιολόγο Ειρήνη Λαγογιάννη.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

bg_mxwxy4a4kkhmb3xe2.jpg Κρυολιπόλυση: Διαδικασία και αποτελέσματα - Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος, για τα Ελληνικά Πρότυπα, λιπογλυπτικής που εφαρμόζεται στην Αμερικήεδω και αρκετά χρόνια και θεωρείται μη επεμβατική μεθόδος λιπογλυπτικής. Η κρυολιπόλυση, το νέο αυτό όπλο για την καταπολέμηση της συσσώρευσης του τοπικού λίπους, είναι μια ακίνδυνη, χωρίς νυστέρι, μείωση των λιποκυττάρων, βασισμένη στην ψύξη των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα τη […]
vita-plus-640x411.jpg Τι είναι η PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία) με Φωτοενεργοποίηση του adilight II ; - Αυτόλογη Μεσοθεραπεία,Platelet-Rich Plasma,. Το PRP καταφέρνει να λειαίνει τις ρυτίδες, να καταπολεμάει τις ουλές και να χαρίζει σφριγηλή επιδερμίδα,αξιοποιώντας τη φυσιολογική ικανότητα του οργανισμού να ανανεώνει τα κύτταρά του. Πως δρα το  PRP; Το PRP αποτελεί μία φυσική μέθοδο αντιγήρανσης,καθώς βασίζεται στα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι σε ξένες ουσίες,γι αυτό και έχει λάβει […]
carboxytherapy-2.jpg Τι είναι η Carboxytherapy (ή αλλιώς καρβοξυθεραπεία) - Η Carboxytherapy-καρβοξυθεραπεία αναφέρεται στη δερματική και υποδόρια χορήγηση του αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για θεραπευτικούς σκοπούς. Το CO2  είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Προέρχεται από τα Βασιλικά Λουτρά της Γαλλίας το 1932 με τη θεραπεία των ασθενών που είχαν προσβληθεί από περιφερική αρτηριακή αποφρακτική νόσο. Στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, η […]