newego_large_t_821_106125137_type12364.jpg

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (PRGF)- ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ ΕΦΗ

6 Νοεμβρίου, 2013

Ο όρος ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ (biostimulation) στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ αναφέρεται στην διαδικασία βιολογικής ενεργοποίησης των κυττάρων του δέρματος έτσι ώστε να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου (type III ) ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως.

Beauty

Μία από τις πιο σύγχρονες τεχνικές βιοδιέγερσης είναι η χρήση του πλάσματος του αίματος, εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια που απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες ή αλλιώς PRGF (plasma rich in growth factor : πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες).

Η πρώτη χρήση των αυξητικών παραγόντων έγινε από το Dr Eduardo Anitua, για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων στις γνάθους προς αντικατάσταση απωλεσθέντων δοντιών.

Οι αυξητικοί παράγοντες χρησιμοποιούνται σήμερα στην αναγέννηση οστίτη ιστού (κόκκαλου) μετά από εξαγωγές δοντιών επιτρέποντας έτσι μία πιο γρήγορη διαδικασία επούλωσης.

Δίνουν, επίσης, θαυμάσια αποτελέσματα :

• Στην τραυματιολογία (αθλητικές κακώσεις)

• Στην πλαστική χειρουργική

• Στην οφθαλμολογία

• Στην αγγειοχειρουργική

• Στη θεραπεία διαβητικών ελκών αλλά και

• Στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ με στόχο την αναγέννηση αλλά και την επούλωση τραυματισμένων και χειρουργημένων ιστών ταχύτερα και καλύτερα.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Μία εξαιρετικά πρωτοποριακή και ασφαλής χρήση των αυξητικών παραγόντων prgf είναι στην αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου, με την οποία επιτυγχάνεται η νεαροποίηση του δέρματος μέσω της βιοδιέγερσης και παραγωγής κολλαγόνου (type III) ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως.

Η όψη της επιδερμίδας βελτιώνεται ενώ αυξάνεται η σφριγηλότητα και η φωτεινότητα του δερματος ( η σπαργή).

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

1) Το δέρμα καθαρίζεται πολύ καλά

2) Εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα

3) Λαμβάνουμε μικρή ποσότητα αίματος από τον/την ασθενή την οποία τοποθετούμε σε σωληνίσκους με κιτρικό νάτριο (για να μην πήξει)

4) Φυγοκεντρίζουμε το αίμα προκειμένου αυτό να διαχωριστεί στα επιμέρους συστατικά του και απομονώνουμε το πλάσμα που περιέχει τα αιμοπετάλια (κατώτερο κλάσμα)

5) Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με χλωριούχο ασβέστιο ώστε να απελευθερώσουν τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν αποθηκευμένους στα κοκκία τους, οι οποίοι και προκαλούν την βιολογική διέγερση των κυττάρων του δέρματος.

6) Μετά την ενεργοποίησή τους τα αιμοπετάλια ενίονται με πολύ λεπτή βελόνα σε όλες τις ρυτίδες (λεπτές και πιο βαθειές) σύμφωνα με την τεχνική της μεσοθεραπείας και συνεχίζουν να παράγουν και να εκκρίνουν αυξητικούς παράγοντες για τις πρώτες 7 ημέρες. Διεγείροντας την κυτταρική αναδόμηση, αυξάνοντας το σχηματισμό νεαρών αγγείων και δημιουργώντας νεαρό ιστό.

7) Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την εφαρμογή και ακόμα καλύτερα σε διάστημα μίας εβδομάδας μετά από αυτήν, ενώ το μέγιστο και καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται στις 20 ημέρες μετά τη θεραπεία.

8) Το πάχος, η ελαστικότητα και η σπαργή του δέρματος αυξάνουν, δίνοντας μία αισθητά βελτιωμένη όψη του προσώπου, με εξαφάνιση των λεπτότερων ρυτίδων και λείανση των βαθυτέρων.

9) Ο αριθμός των εφαρμοφών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος.

10) Το σύνηθες πρωτόκολλο περιλαμβάνει 3 – 5 συνεδρίες σε ένα χρονικό διάστημα 40 ημερών μεταξύ τους. Η κάθε συνεδρία διαρκεί μία με δύο ώρες και υπάρχει πιθανότητα παρουσίας ερυθρότητας αμέσω μετά την εφαρμογή, η οποία παρέρχεται μέσα στην ίδια ή την επόμενη ημέρα συνήθως.

11) Η θεραπεία είναι απόλυτα φυσική και ασφαλής δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τις πρωτείνες του ίδιου του οργανισμού που είναι υπεύθυνες για όλες τις διαδικασίες επούλωσης και αναγέννησης. Ως εκ τούτου δεν παρουσιάζει καμία αλλεργία, κάμία υπερευαισθησία, καμία τοξικότητα.

12) Σε νεότερες ηλικίες η θεραπεία μπορεί να έχει χαρακτήρα προληπτικό, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες έχει χαρακτήρα αναγεννητικό.

Η μέθοδος βρίσκει πλέον εφαρμογή και στο οδοντιατρείο στα πλαίσια άσκησης μίας ολοκληρωμένης αισθητικής οδοντιατρικής με lifting χαμόγελου!

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

newego_large_t_821_106125137_type12364.jpg ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (PRGF)- ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - Ο όρος ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ (biostimulation) στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ αναφέρεται στην διαδικασία βιολογικής ενεργοποίησης των κυττάρων του δέρματος έτσι ώστε να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου (type III ) ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Μία από τις πιο σύγχρονες τεχνικές βιοδιέγερσης είναι η χρήση του πλάσματος του αίματος, εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια που απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες ή αλλιώς PRGF (plasma […]
Περιοδοντίτιδα Περιοδοντίτιδα: Απαιτεί την προσοχή σας! - Μία από τις σημαντικότερες και ίσως η πιο δυσεπίλυτη αιτία απώλειας δοντιών είναι η περιοδοντίτιδα. Πρόκειται για τη νόσο που αφορά τους ιστούς στήριξης του δοντιού και έχει πολυπαραγοντική αιτιοπαθογένεια. Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ιστών που συμμετέχουν στην στήριξη του δοντιού μέσα στο φατνίο και αφορά: • Στα ούλα • Στην επιφάνεια της […]
64-638x345.jpg ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ -ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Καλώς ορίσατε στον κόσμο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. Έναν κόσμο που αποτελεί τον ΦΥΛΑΚΑ της ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι σημερινές-λανθασμένες σε πολλές περιπτώσεις – διατροφικές συνήθειες και οι αρκετά επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν καταστήσει τον άνθρωπο, που πρέπει να είναι μάχιμος, παραγωγικός και δημιουργικός, πιο […]