Την ώρα που διακυβεύονται οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, θα πρέπει ο μαθητής να βρίσκεται σε πλήρη πνευματική διαύγεια. Πώς θα το πετύχει αυτό; Μα, προετοιμάζοντας τον εαυτό του κατάλληλα μέσω της σωστής διατροφής. Από τον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc κ. Δημήτρη Γρηγοράκη.
Η κατάλληλη διατροφή, τόσο κατά τη φάση του διαβάσματος όσο και κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων, εξασφαλίζει, σε συνδυασμό με την άρτια προετοιμασία, τη μέγιστη επίδοση.
Τα διατροφικά «sos» των εξετάσεων
- Καλό Πρωινό
- Ποικιλία τροφίμων
- Συχνότητα γευμάτων
- Ενυδάτωση
- Ελαφρύ βραδινό
Συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του μαθητή
- Ω-3 λιπαρά οξέα
- Σίδηρο
- Ψευδάργυρο
- Βιταμίνες συμπλέγματος Β
- Μαγνήσιο
- Καφεΐνη
- Ginseng
Τα κατάλληλα τρόφιμα
- Γάλα- Γιαούρτι
- Δημητριακά ολικής αλέσεως
- Σολομός
- Αυγό
- Ξηροί καρποί
- Φρούτα
- Συκώτι
- Κακάο/μαύρη σοκολάτα
- Καφές
Την ημέρα των εξετάσεων
- Όχι με στις εξετάσεις με «άδειο στομάχι»
- Αλλά ούτε και με… γεμάτο!
- Την ώρα του διαγωνίσματος: Καραμέλες – τσίχλες με ζάχαρη,
- Νερό ή πορτοκαλάδα για την πρόληψη του κινδύνου αφυδάτωσης.
Πηγή: http://www.logodiatrofis.gr