Οζονοθεραπεία

Οζονοθεραπεία: Θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου της μέσης και του αυχένα!

ΣΑΚΑΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

25 Σεπτεμβρίου, 2022

Το όζον αποτελείται από τρία μόρια οξυγόνου και χρησιμοποιείται από τις αρχές του αιώνα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η χρήση του στην Ευρώπη είναι ευρέως αποδεκτή τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ έχει εγκριθεί από το ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (από το 1991) και αναγνωρίζεται η χρήση Όζοντος σε ιατρικές πράξεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Για τη χρήση του ιατρικού όζοντος στην Ορθοπεδική Χειρουργική και τις θεραπευτικές του ιδιότητες μας μιλάει ο Oρθοπεδικός Δημήτρης Σακαρούδης.

– Πώς δρα η οζονοθεραπεία γιατρέ;

Το Όζον βασισμένο στην οξειδοαναγωγική του δράση εγγυάται ασφάλεια χωρίς τοξικότητα ή άλλες φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον εφαρμοστεί σωστά. Μελέτες που διεξάγονται από τον 19ο αιώνα έδειξαν πως έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, είναι το πιο ισχυρό αντιμικροβιακό-αντιικό και μυκητοκτόνο που είναι γνωστό ως σήμερα, απελευθερώνει περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς, διεγείρει το ανοσοποιητικό και αντιοξειδωτικό σύστημα ενισχύοντας τους μηχανισμούς επανόρθωσης. Στο ιατρείο μας γίνεται η χρήση του τα τελευταία 25 χρόνια, τόσο στον πόνο στην μέση, όσο και στον πόνο στον αυχένα με θεαματικά αποτελέσματα. Ο πόνος μετά την Οζονο-Οξυγονοθεραπεία δεν επανέρχεται για περίπου 15 χρόνια. Ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία πριν από 20 χρόνια παραμένουν – από κλινικής παρακολούθησης- τελείως ασυμπτωματικοί.

– Υπάρχουν παρενέργειες;

Δεν προκαλεί καμία παρενέργεια, ούτε κάποια αλλεργία ακόμη και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως στους καρδιοπαθείς ή με ιστορικό εμφράγματος ή γαστρορραγίας.

– Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Χορηγείται με ενέσεις σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Η ενέσιμη αγωγή εξατομικεύεται και ανάλογα με την πάθηση χρησιμοποιούνται διαφορετικές συγκεντρώσεις, διαφορετική συχνότητα και διαδικασία έγχυσης. Η τοποθέτηση γίνεται στον υποδόριο ιστό με μια μικρή βελόνα 28 g, σαν αυτή που χρησιμοποιούν καθημερινά οι ασθενείς με διαβήτη για τη λήψη της δόσης της ινσουλίνης τους. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο αλλά ένα αίσθημα βάρους και μια μικρή θερμότητα στην περιοχή, η οποία διαρκεί μερικά λεπτά. Φεύγοντας από το ιατρείο ο ασθενής έχει άμεσα την αίσθηση της ελάφρυνσης του πόνου στον αυχένα ή την μέση. Αυτή είναι και η έμπρακτη απόδειξη για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Σε χρόνια, εκφυλιστικού τύπου σπονδυλο-αρθροπάθεια της αυχενικής θωρακικής κοίλης οσφυικής μοίρας, για να έχουμε το άριστο αποτέλεσμα, γίνεται συγχορήγηση P.R.P με αυξητικούς παράγοντες, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα των αρθρικών χόνδρων στους σπονδύλους και τις αρθρώσεις.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία και με τι κόστος;

Το σύνολο της θεραπείας είναι συνήθως διάρκειας 5 εβδομάδων, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα.

Η πρώτη εκτίμηση της κλινικής εικόνας του ασθενούς είναι δωρεάν. Το κόστος της κάθε θεραπείας δεν διαφέρει πολύ από μια απλή συνεδρία φυσικοθεραπείας. Η θεραπεία μπορεί να γίνει τόσο σε συνεργαζόμενο νοσοκομείο, όσο και στο ιατρείο.

Από τον Oρθοπεδικό Δημήτρη Σακαρούδη (www.ozono-therapia.gr), 6932 639141

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Οζονοθεραπεία Οζονοθεραπεία: Θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου της μέσης και του αυχένα! - Το όζον αποτελείται από τρία μόρια οξυγόνου και χρησιμοποιείται από τις αρχές του αιώνα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η χρήση του στην Ευρώπη είναι ευρέως αποδεκτή τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ έχει εγκριθεί από το ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (από το 1991) και αναγνωρίζεται η χρήση Όζοντος σε ιατρικές πράξεις διαφόρων ειδικοτήτων. Για τη χρήση του […]