στοματική

Οδηγίες για σωστή στοματική υγεία

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

22 Απριλίου, 2015

Για να έχουμε υγιή δόντια και ούλα, είναι απαραίτητο το συχνό και σωστό βούρτσισμα.

Η φροντίδα της στοματικής μας υγείας διασφαλίζεται ακολουθώντας τις εξής οδηγίες:

Βουρτσίζουμε τα δόντια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, για δύο λεπτά με κατάλληλη οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα.

Καθαρίζουμε τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια, σύμφωνα με τις υποδείξεις του οδοντιάτρου μας.

Χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία έως δύο φορές το χρόνο για προληπτικό έλεγχο και σωστό επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών.

Ας μην ξεχνάμε ότι το λανθασμένο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει υφίζηση των ούλων και οδοντινική υπερευαισθησία, ενώ δεν απομακρύνεται αποτελεσματικά η μικροβιακή πλάκα.

Τοποθετούμε την οδοντόβουρτσα με γωνία, έτσι ώστε οι τρίχες της να πιέζονται ελαφρά μεταξύ ούλων και δοντιών και κάνουμε μικρές επιτόπιες δονήσεις. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση για όλα τα πάνω και κάτω δόντια.

Στη συνέχεια, βουρτσίζουμε με τον ίδιο τρόπο (μικρές επιτόπιες δονήσεις) τις εσωτερικές επιφάνειες των άνω δοντιών.

Βουρτσίζουμε μαλακά τη γλώσσα, με κίνηση από πίσω προς τα εμπρός, για να απομακρύνουμε τα μικρόβια και να φρεσκάρουμε την αναπνοή μας.

Χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των μεσοδόντιων διαστημάτων (περιοχές ανάμεσα στα δόντια).

Απο τον Οδοντίατρο Διονύση Ζαχαρόπουλο

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

στοματική Οδηγίες για σωστή στοματική υγεία - Για να έχουμε υγιή δόντια και ούλα, είναι απαραίτητο το συχνό και σωστό βούρτσισμα. Η φροντίδα της στοματικής μας υγείας διασφαλίζεται ακολουθώντας τις εξής οδηγίες: Βουρτσίζουμε τα δόντια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, για δύο λεπτά με κατάλληλη οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Καθαρίζουμε τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια, σύμφωνα με […]
orlando-dentist-picture-1024x1014.jpg Πώς θα αποκτήσεις το χαμόγελο μιας σταρ; - Ντρέπεστε να χαμογελάσετε γιατί τα δόντια σας είναι -μάλλον- κίτρινα; Δείτε ποια είναι λύση για να αποκτήσετε τη λαμπερή οδοντοστοιχία μιας σταρ! Από τον οδοντίατρο Διονύση Ζαχαρόπουλο. Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μια αισθητική τεχνική με την οποία επιτυγχάνεται βελτίωση του χρώματος των δοντιών, τόσο των ζωντανών όσο και των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών. Δεν έχει κανένα […]