Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

28 Φεβρουαρίου, 2022

Η Μεσοθεραπεία είναι μέθοδος κατά την οποία εκχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο χόριο.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε μία σειρά αισθητικών προβλημάτων στο:
1. Πρόσωπο
2. Σώμα
3. Τριχωτό κεφαλής.

– Πώς γίνεται;

Εφαρμόζεται με μικροενέσεις με πολύ λεπτές βελόνες, έτσι ο βαθμός του πόνου είναι ελάχιστος. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε με το χέρι, είτε με ειδικό πιστόλι και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον Ιατρό.

– Πού χρησιμοποιείται;

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για διάφορες αισθητικές πράξεις, όπως στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου και του σώματος, καθώς και στη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως ραγάδες, τριχόπτωση, σύσφιξη, ανάπλαση και αντιγήρανση.

Μεσοθεραπεία προσώπου:

Χρησιμοποιούμε διάφορες ουσίες όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ κ.ά. σε διάφορα κοκτέιλ για τις διάφορες ανάγκες του προσώπου όπως ενυδάτωση, σύσφιξη, βελτίωση της φωτεινότητάς του, απομάκρυνση πανάδων και λείανση ρυτίδων. Το υλικό που προτιμάται κυρίως είναι το υαλουρονικό οξύ, λόγω της υδρόφιλης ιδιότητάς του, το οποίο χρησιμοποιείται για ενυδάτωση και ανάπλαση. Για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνήθως χρειάζονται 3-4 μεσοθεραπείες ανά 2-3 εβδομάδες και συντήρηση ανά 4-6 μήνες.

Μεσοθεραπεία Σώματος:

Η μεσοθεραπεία στο σώμα έχει σκοπό να βελτιώσει την υφή της επιδερμίδας και την κυτταρίτιδα καθώς χρησιμοποιούνται υλικά που στοχεύουν στη λιποδιάλυση και στη σύσφιξη. Για άψογα αποτελέσματα στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας συνήθως απαιτούνται και άλλες τεχνικές συνδυαστικών θεραπειών και άλλες τεχνολογίες παράλληλα για πιο ολοκληρωμένη εικόνα και αποτελέσματα που διαρκούν. Απαιτούν επίσης άσκηση, σωστούς διατροφικούς κανόνες ώστε να παρατείνουμε το αποτέλεσμα.

Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται ανά εβδομάδα για την κυτταρίτιδα και ανά 15 ημέρες για λιποδιάλυση. Χρειάζονται 6-10 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Άτομα από 18-75 ετών σε καλή κατάσταση υγείας μπορούν να κάνουν μεσοθεραπείες. Δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε εγκυμονούσες, διαβητικούς, άτομα με ιστορικό καρκίνων ή καρδιοπαθειών.

Στο Derma Laser Clinic η μεσοθεραπεία είναι εργαλείο που μας βοηθά στις συνδυαστικές θεραπείες προσώπου και σώματος βελτιώνοντας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Από τον Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Ανέστη Ουζουνίδη

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors shutterstock 1958040601 Ροδόχρους ακμή: Θεραπεία με Laser - Ο Δερματολόγος Ανέστης Ουζουνίδης, με πολυετή εμπειρία και γνώση των ασθενειών και μεθόδων θεραπείας του δέρματος, μας εξηγεί τι είναι η ροδόχρους ακμή και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται. – Ας αρχίσουμε γιατρέ, με το τι είναι η ροδόχρους ακμή. H ροδόχρους είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που προσβάλει κυρίως τη μύτη, τις παρειές, τους […]
Μεσοθεραπεία Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος - Η Μεσοθεραπεία είναι μέθοδος κατά την οποία εκχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο χόριο. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε μία σειρά αισθητικών προβλημάτων στο:1. Πρόσωπο2. Σώμα3. Τριχωτό κεφαλής. – Πώς γίνεται; Εφαρμόζεται με μικροενέσεις με πολύ λεπτές βελόνες, έτσι ο βαθμός του πόνου είναι ελάχιστος. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε με το χέρι, είτε με ειδικό […]