Λιποαναρρόφηση Λιπογλυπτική: Πώς γίνεται σήμερα, τι αποτέλεσμα υπόσχεται;

ΠΑΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

8 Δεκεμβρίου, 2022

Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική επέμβαση που σμιλεύει το σώμα αφαιρώντας το πλεονάζον λίπος από συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι οι γλουτοί, τα ψωμάκια, η κοιλιά, τα γόνατα, το στήθος, οι βραχίονες ή ακόμα το πρόσωπο και ο λαιμός. Στις περιοχές αυτές οι λιποαποθήκες είναι ανθεκτικές και δεν βελτιώνονται με την άσκηση και τη διατροφή. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις και είναι μια από τις πιο ασφαλείς και δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Θανάσης Παπάς, μας μιλάει για τη διαδικασία της μεθόδου και για τα αισθητικά αποτελέσματα που πετυχαίνει.

Με ποια διαδικασία γίνεται η λιποαναρρόφηση;

Με την λιποαναρρόφηση επιτυγχάνουμε την αφαίρεση λίπους κάτω από το δέρμα. Υπό γενική αναισθησία ή μέθη το λίπος συλλέγεται, μέσω μικρών οπών και τη χρήση ειδικής κάνουλας. Αρχικά εγχέεται ένα διάλυμα με τοπική αναισθησία στην περιοχή που μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια αναρροφάται μαζί με το λίπος. Για την εισαγωγή της κάνουλας λιποαναρρόφησης γίνονται πολύ μικρές τρύπες σε μη εμφανή σημεία, οι οποίες ράβονται στο τέλος.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1- 2 ώρες ανάλογα με την έκταση της περιοχής. Δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Ιδανικά, πρέπει να διακοπεί το κάπνισμα δύο εβδομάδες πριν και δύο μετά το χειρουργείο, καθώς επιδρά αρνητικά στην επούλωση και ανάρρωση, ενώ απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενός πιεστικού ενδύματος για έξι εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η χαλάρωση του δέρματος.

Το λίπος που συλλέγεται, πώς χρησιμοποιείται;

Παλαιότερα το απορρίπταμε. Πλέον γνωρίζουμε τις μοναδικές ιδιότητές του, που του έχουν δώσει το προσωνύμιο του «υγρού χρυσού»! Μπορεί να μεταμοσχευθεί σε περιοχές που μπορεί να έχουν έλλειψη όγκου, όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το στήθος ή οι γλουτοί. Πρόκειται για μια ασφαλή, καλά ανεκτή διαδικασία, η οποία παράγει φυσικά αποτελέσματα. Μετά τη συλλογή το λίπος επεξεργάζεται και επανεγχύεται προσεκτικά με ειδικά σχεδιασμένες ατραυματικές κάνουλες στις περιοχές που χρειάζονται αύξηση. Έτσι επιτυγχάνεται αποκατάσταση του χαμένου όγκου με απολύτως φυσικό τρόπο.

Μπορούμε να γεμίσουμε τις ρινοπαρειακές αύλακες και τις γραμμές της θλίψης, να δώσουμε όγκο στα ζυγωματικά και στα χείλη, αντιμετωπίζοντας και τις γραμμές του καπνιστή και να βελτιώσουμε το περίγραμμα του προσώπου με έγχυση στο πηγούνι και το σαγόνι. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και στην αναζωογόνηση της γηρασμένης όψης στα χέρια. Τέλος, αύξηση του μεγέθους των γλουτών και των μαστών είναι εφικτές με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Οι δυνατότητες του λίπους δεν σταματάνε εδώ! Με τη χρήση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό (nanofat) και την εισαγωγή τους στο δέρμα με λεπτές βελόνες (needling) έχουμε μια μοναδική μέθοδο αντιγήρανσης με αναπλαστικές και αναγεννητικές ιδιότητες!

Το Nanofat needling είναι μια καινοτόμος τεχνική στην υπηρεσία της αντιγήρανσης και ανανέωσης του δέρματος. Συνδυάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες των βλαστοκυττάρων και της διαδερμικής πρόκλησης παραγωγής κολλαγόνου (needling). Με την έγχυση βλαστοκυττάρων στο δέρμα βελτιώνεται η υφή και η ελαστικότητά του, ενώ παράλληλα ενυδατώνεται αποκτώντας λάμψη. Στο τέλος της συνεδρίας παρασκευάζεται ειδική κρέμα, εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή, που περιέχει τα δικά του βλαστοκύτταρα (nanofat cream), η οποία εφαρμόζεται άμεσα και για τις επόμενες ημέρες για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Τι υπόσχονται αυτές οι επεμβάσεις;

Με τις συγκεκριμένες επεμβάσεις έχουμε άμεση και θεαματική μείωση του τοπικού πάχους, αλλά και σμίλευση της σιλουέτας. Έτσι τα ρούχα δείχνουν καλύτερα και βελτιώνεται η εικόνα και η αυτοπεποίθηση. Αρκετές φορές πραγματοποιούνται συνδυαστικά, καθώς με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να αφαιρέσουμε το λίπος από μία συγκεκριμένη περιοχή, ενώ με τη λιπογλυπτική μπορούμε να μεταφέρουμε το λίπος από το ένα σημείο στο άλλο, όπως και προανέφερα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μέθοδος αδυνατίσματος.

Από τον Πλαστικό Χειρουργό Θανάση Παπά, (www.papasplasticsurgery.com)

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Papas shutterstock 1388133305 Λιποαναρρόφηση Λιπογλυπτική: Πώς γίνεται σήμερα, τι αποτέλεσμα υπόσχεται; - Η λιποαναρρόφηση είναι μια αισθητική επέμβαση που σμιλεύει το σώμα αφαιρώντας το πλεονάζον λίπος από συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι οι γλουτοί, τα ψωμάκια, η κοιλιά, τα γόνατα, το στήθος, οι βραχίονες ή ακόμα το πρόσωπο και ο λαιμός. Στις περιοχές αυτές οι λιποαποθήκες είναι ανθεκτικές και δεν βελτιώνονται με την άσκηση και τη διατροφή. Μπορεί […]