article_2.jpg

Επαναστατική τεχνική ανόρθωσης-lift των δερματικών ιστών του προσώπου MESOCOGS –“lunch time” lift

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

3 Φεβρουαρίου, 2014

2

Τα Mesocogs (Face Lifting Threads ) αποτελούν την τελευταία εξέλιξη των μη επεμβατικών μεθόδων αντιγήρανσης που βασίζονται στη χρήση βιο-απορροφήσιμων μικρονημάτων για την ανόρθωση και σύσφιγξη των δερματικών ιστών του προσώπου και του λαιμού, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις το 2013. Εξάλλου, η τάση πλέον των ασθενών είναι να στρέφονται σε λιγότερο επεμβατικές, μη αιματηρές τεχνικές, οι οποίες ωστόσο να έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα με τις επεμβατικές για τη διόρθωση των ρυτίδων και της χαλαρότητας του προσώπου, αλλά λιγότερες επιπλοκές.

3

Τα Mesocogs είναι μικρονήματα που αποτελούνται από την ουσία Caprolactone, η οποία είναι ευρέως εγκεκριμένη για χειρουργικά ράμματα, εξασφαλίζοντας απόλυτη βιοσυμβατότητα και ασφάλεια. Η εφαρμογή τους έχει ένδειξη σε γυναίκες, ηλικίας 35-45 ετών, με πρώιμα σημάδια γήρανσης, οι οποίες ωστόσο θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του περιγράμματος του προσώπου και του λαιμού, ως εναλλακτική στο κλασσικό χειρουργικό lifting, αλλά και σε γυναίκες που υπεβλήθησαν σε κλασσικό lifting, των οποίων το χειρουργικό αποτέλεσμα χρήζει ήπιας ή μέτριας βελτίωσης. Τα Mesocogs μπορούν να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση των ρυτίδων προσώπου (πόδι της χήνας, μεσόφρυδα, περιστοματικές ρυτίδες) και λαιμού, για την πλήρωση και σύσφιξη διπλοσάγονου, ζυγωματικών και φρυδιών.

4

Τα Mesocogs εφαρμόζονται υπό τοπική αναισθησία στο υπόδερμα με την τεχνική V-technique από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό, αποτελώντας θέση ανόρθωσης και στήριξης του υποδέρματος. Σε κάθε περιοχή προς θεραπεία εφαρμόζεται νήμα διαφορετικού μεγέθους. Ωστόσο το μήκος τους (50cm) επιτρέπει στον ιατρό να χρησιμοποιήσει νήμα κατάλληλου μεγέθους, προσαρμοσμένο στον κάθε ασθενή και στην κάθε περιοχή του προσώπου. Τ

Το αποτέλεσμα των Mesocogs είναι άμεσα ορατό, συγκρίσιμο με εκείνο του χειρουργικού lifting, προσφέροντας σύσφιγξη και λείανση των ρυτίδων, αποκατάσταση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Παράλληλα, αν και απορροφώνται εντός 9-12 μηνών, τα μακροπρόθεσμα οφέλη διαρκούν για αρκετά έτη. Ιστολογικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των Mesocogs, καθώς έχει βρεθεί πως επάγουν τοπικό πολλαπλασιασμό και ενεργοποίηση των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και συστατικά της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας, όπως υαλουρονικό οξύ και ενισχύουν την αγγειογένεση στο υπόδερμα. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η έλλειψη μεγάλων τομών και μικρός χρόνος αποθεραπείας, διάρκειας λίγων ωρών. Ο ασθενής δεν πονά και δε χρήζει οποιασδήποτε αγωγής μετά την εφαρμογή των Mesocogs, οπότε και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Βιβλιογραφία
Arcuri, C., F. Cecchetti, et al. (2006). “Suture in oral surgery. A comparative study.” Minerva Stomatol 55(1-2): 17-31.
Atiyeh, B. S., S. A. Dibo, et al. “Barbed sutures “lunch time” lifting: evidence-based efficacy.” J Cosmet Dermatol 9(2): 132-41.
Garvey, P. B., E. J. Ricciardelli, et al. (2009). “Outcomes in threadlift for facial rejuvenation.” Ann Plast Surg 62(5): 482-5.
Park, T. H., S. W. Seo, et al. “Facial Rejuvenation With Fine-Barbed Threads: The Simple Miz Lift.” Aesthetic Plast Surg.
Paul, M. D. (2008). “Barbed sutures for aesthetic facial plastic surgery: indications and techniques.” Clin Plast Surg 35(3): 451-61.
Ruff, G. (2006). “Technique and uses for absorbable barbed sutures.” Aesthet Surg J 26(5): 620-8.
Sulamanidze, M. and G. Sulamanidze (2009). “APTOS suture lifting methods: 10 years of experience.” Clin Plast Surg 36(2): 281-306, viii.
Wu, W. T. (2004). “Barbed sutures in facial rejuvenation.” Aesthet Surg J 24(6): 582-7.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική ανόρθωσης των δερματικών ιστών του προσώπου στο site: www.medicalantiagingcenter.gr

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

comparison_pictures_of_child_and_middle_aged_face.jpg Υαλουρονικό Οξύ – Πηγή νεότητας σε μία ένεση - Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό; Ποιο είναι το μυστικό που εξαφανίζει τις ρυτίδες; Με τα πρώτα σημάδια φθοράς του δέρματος καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό που αλλάζει είναι η δομή του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δομικά συστατικά του δέρματος φθείρονται και δεν αντικαθίστανται σε ποσοστό τέτοιο ώστε να παραμείνει το δέρμα […]
article_2.jpg Επαναστατική τεχνική ανόρθωσης-lift των δερματικών ιστών του προσώπου MESOCOGS –“lunch time” lift - Τα Mesocogs (Face Lifting Threads ) αποτελούν την τελευταία εξέλιξη των μη επεμβατικών μεθόδων αντιγήρανσης που βασίζονται στη χρήση βιο-απορροφήσιμων μικρονημάτων για την ανόρθωση και σύσφιγξη των δερματικών ιστών του προσώπου και του λαιμού, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις το 2013. Εξάλλου, η τάση πλέον των ασθενών είναι να στρέφονται σε λιγότερο επεμβατικές, μη αιματηρές τεχνικές, οι […]
1 Νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στη γήρανση - Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων (Autologous transplantation of Growth Factors – PRP) Μια νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στην γήρανση έρχεται να αποδείξει ότι, όπως η φύση έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αναγεννάται από το ίδιο του το βιολογικό υλικό. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει στρέψει τις έρευνες για θεραπείες που αφορούν σοβαρές ασθένειες […]