koilioplastiki.png

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (υψηλής ευκρίνειας)

ΚΡΕΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

18 Μαρτίου, 2015

Πρόκειται για την επέμβαση μέσω  της οποίας αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από τον ομφαλό και κάτω και συγχρόνως ενδυναμώνονται (συρράπτονται) οι κοιλιακοί μύς έτσι ώστε μετά την επέμβαση η κοιλιά είναι επίπεδη με σχηματισμένους τους μύς του κοιλιακού τοιχώματος.

Είμαι κατάλληλη/ος υποψήφια/ος για κοιλιοπλαστική;

Άνδρες ή Γυναίκες με:

  • Χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή του ομφαλού και κάτω.
  • προπέτεια του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.
  • Διάσταση κοιλιακών μυών μετά από εγκυμοσύνη.
  • Συγκέντρωση τοπικού λίπους από τον ομφαλό και κάτω συγχρόνως με χαλάρωση του δέρματος.
  • Γυναίκες με ραγάδες στην περιομφαλική περιοχή.
  • Πεσμένο εφήβαιο.

Επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό

Κατά την επίσκεψη στον Dr Κρέτση, θα εκτιμηθεί το μέγεθος της χαλάρωσης του δέρματος την ύπαρξη ή όχι περίσσειας λίπους στην περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος, την ύπαρξη ή μη διάστασης των κοιλιακών τοιχωμάτων καθώς επίσης την ύπαρξη ραγάδων. Την εξέταση για το αν έχουν προηγηθεί άλλα χειρουργεία στην περιοχή καθώς και την ύπαρξη ή μη κοιλιοκήλης ή ομφαλοκήλης.

Συγχρόνως θα εκτιμηθεί και θα προταθεί αν με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής θα γίνει συγχρόνως λιποαναρρόφηση στα πλάγια του κοιλιακού τοιχώματος και σε κάποια άλλα σημεία της κοιλιάς ή σε άλλη περιοχή του σώματος.

Επίσης θα πρέπει να πληροφορήσεται τον Dr Κρέτση  για το προηγούμενο Ιατρικό Ιστορικό σας, πιθανά φάρμακα τα οποία λαμβάνεται, αλλεργίες και το είδος των τοκετών σε περίπτωση που έχετε γεννήσει.

Είναι απαραίτητο να παρέχεται όλες τις πληροφορίες που αφορά το προηγούμενο ιστορικό σας.

Που γίνονται οι τομές στην κοιλιοπλαστική;

Οι τομές στην κοιλιοπλαστική αφορούν μια οριζόντια τομή χαμηλά στο ύψος του εφήβαιου. Μέσω αυτής της τομής αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους και επανασυράπτονται οι κοιλιακοί μύες. Η τομή είναι αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να κρύβεται μέσα στο μπικίνι ή στο εσώρουχο. Η έκταση της τομής (ΔΕ) και (ΑΡ) εξαρτάται από τη χαλάρωση που έχει να διορθωθεί, όσο μεγαλύτερη η χαλάρωση τόσο μεγαλύτερη και η έκταση της τομής.

Στις πολύ μεγάλες χαλαρώσεις εκτελείτε και μια τομή γύρω από τον ομφαλό έτσι ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους πάνω από τον ομφαλό. Ο ομφαλός επανατοποθετείτε στη μέση γραμμή σε νέα θέση. Η τομή της κοιλιοπλαστικής έχει πάρα πολύ καλή επούλωση και μετά το πέρασμα των χρόνων γίνεται ελάχιστα διακριτή.

Η τοποθέτηση μετεγχειρητικά ειδικών αλοιφών και φύλλων σιλικόνης εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό τη διακριτικότητα της ουλής.

Ποιες είναι οι παραλλαγές της κοιλοιπλαστικής και με ποιες άλλες μεθόδους μπορεί να εφαρμοστεί;

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι μικρή (μίνι) που αφορά μόνο μια μικρή οριζόντια τομή στο ύψος του εφήβαιου χωρίς τη μεταφορά ομφαλού και η κλασική κοιλιοπλαστική κατά την οποία ο ομφαλός επανατοποθετείτε σε νέα θέση λόγω της περίσσειας δέρματος και λίπους πάνω σε αυτόν.

Στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής για την επίτευξη ανώτερων αισθητικών αποτελεσμάτων και τη δημιουργία (σμίλευση) ενός θηλυκού κορμιού με καμπύλες ή ενός αντρικού κοιλιακού τοιχώματος με τη σκιαγράφηση των κοιλιακών μυών σχεδόν πάντα στα έμπειρα χέρια του Dr Κρέτση συνδυάζονται με λιποαναρρόφηση.

Η λιποαναρρόφηση σε ορισμένα σημεία του κοιλιακού τοιχώματος σμιλεύει (Body Countouring) τον κορμό χαρίζοντας απίστευτα αισθητικά αποτελέσματα.

Επίσης η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις σώματος για ακόμα εντονότερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επιπλοκές κοιλιοπλαστικής

Η πιθανότητα των επιπλοκών της συγκεκριμένης επέμβασης τίθεται σε εξατομικευμένη βάση λόγω της ύπαρξης ή μη άλλων ιατρικών καταστάσεων, φαρμάκων που μπορεί να επηρεάσουν την επέμβαση.

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής όταν τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες που αφορούν την επέμβαση έτσι ώστε το ποσοστό επιπλοκής είναι πάρα πολύ μικρό.

Συνήθως αναφέρονται αιμάτωμα, επιμόλυνση, καθυστερημένη επούλωση (κυρίως στους καπνιστές) ύγρωμα (seroma) συγκέντρωση μικρής ποσότητας λεμφικού υγρού κάτω από το δέρμα.

Όλα τα παραπάνω αφορούν μικρό βιβλιογραφικό ποσοστό, και δεν είναι o κανόνας στην καθημερινότητα της επέμβασης.

Πρετοιμασία πριν την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η διακοπή του καπνίσματος είναι βασική προυπόθεση διότι προκαλεί καθυστερημένη επούλωση του τραύματος, επίσης αποφυγή λήψης ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων καθώς και μερικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμινών διότι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία λόγω του ότι επηρεάζουν τον μηχανισμό πήξης.

Πριν από κάθε επέμβαση εκτελείτε λεπτομερής Αιματολογικός, Καρδιολογικός και Ακτινογραφικός έλεγχος.

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής (υψηλής ευκρίνειας)

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο διαπιστευμένο Νοσοκομείο Metropolitan. Γίνεται σχεδόν πάντα με γενική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 2-3 ώρες. Αν βέβαια συνδυαστεί με άλλη επέμβαση η χρονική διάρκεια είναι μεγαλύτερη.

Μετά το τέλος της επέμβασης ο/η ασθενής μεταφέρεται στο δωμάτιο όπου εξέρχεται την επόμενη ημέρα. Κατά την έξοδο του ο/η ασθενής φοράει ειδική κοιλιακή ζώνη έτσι ώστε να συγκρατείται το κοιλιακό τοίχωμα, πράγμα που βοηθάει πολύ τις επόμενες ημέρες.

Ο/η άρρωστος εξέρχεται από το Νοσοκομείο έχοντας μαζί του σωληνάκια (παροχετεύσεις) οι οποίες αφαιρούνται 1-2 ημέρες μετά την επέμβαση.

Τα ράμματα δεν αφαιρούνται, απορροφώνται μόνα τους έτσι ώστε σχηματίζεται καλύτερη ποιότητα ουλής.

Οι επόμενες μέρες μετά την κοιλιοπλαστική

Από την επόμενη κιόλας ημέρα ο/η ασθενής περπατάει κανονικά και εξυπηρετείτε στην καθημερινότητα του για 4-5 ημέρες στο σπίτι. Ο/η ασθενής δεν πονάει απλώς νιώθει ένα αίσθημα τάσης λόγω του τεντώματος των κοιλιακών μυών και του δέρματος. Η αίσθηση αυτή υποχωρεί σε 6-7 ημέρες.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 7-10  ημέρες και να οδηγήσει μετά από 15 ημέρες.

Πλήρη δραστηριότητα επανέρχεται σε 1 μήνα περίπου.

Παρόλο που το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό απο την πρώτη μέρα σε σχέση με αυτό που ήταν πρίν, το τελικό αποτέλεσμα μετά από 4-6 μήνες θα είναι ακόμα καλύτερο λόγω της υποχώρησης του οιδήματος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα και διαρκούν για πάρα πολλά χρόνια, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, δεν μεταβάλλονται για την υπόλοιπη ζωή του ο ασθενής.

Συμπερασματικά

Πρόκειται για μια επέμβαση που αλλάζει δραματικά το σωματότυπο και προσφέρει εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Στο Vk Intitute of Aesthetic and Plastic Surgery χρησιμοποιούνται όλες οι μοντέρνες τεχνικές καθώς και συνδυαστικές επεμβάσεις έτσι ώστε να πετύχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που να αντέχει στο χρόνο.

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

09.jpg Αποκατάσταση μαστού μετά απο μαστεκτομή! - Η απώλεια του Μαστού μετά από μαστεκτομή πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα που επιφέρει στην καθημερινότητα της γυναίκας προκαλεί τεράστιο ψυχολογικό φορτίο το οποίο έχει να κάνει  με την ίδια της την  εικόνα βλέποντας καθημερινά την ακρωτηριασμένη πλευρά του σώματος της, δημιουργώντας έτσι χαμηλή αυτοεκτίμηση για την ίδια καθώς και για το σύντροφο της. Η […]
koilioplastiki.png ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (υψηλής ευκρίνειας) - Πρόκειται για την επέμβαση μέσω  της οποίας αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από τον ομφαλό και κάτω και συγχρόνως ενδυναμώνονται (συρράπτονται) οι κοιλιακοί μύς έτσι ώστε μετά την επέμβαση η κοιλιά είναι επίπεδη με σχηματισμένους τους μύς του κοιλιακού τοιχώματος. Είμαι κατάλληλη/ος υποψήφια/ος για κοιλιοπλαστική; Άνδρες ή Γυναίκες με: Χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή […]
what-causes-cellulite-5.jpg Μεσοθεραπεία: Στην υπηρεσία της Ιατρικής και της ομορφιάς μας! - Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία λαμβάνει σημαντικό ρόλο στην Αισθητική Ιατρική όσον αφορά την αντιγήρανση του προσώπου, του λαιμού, των χεριών αλλά επίσης έχει εκπληκτικά αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα, τη δερματική χαλάρωση και τις ρυτίδες του προσώπου. Για τη μεσοθεραπεία μιλήσαμε με τον Δρ Βασίλειο Κρέτση, πλαστικό χειρουργό, Δ/ντη Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, […]
woman-face-serenity-medical-health-spa-5.jpg ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - Αποκτήστε λαμπερό και καθαρό πρόσωπο, χωρίς σμήγματα και νεκρά κύτταρα. Από τον Δρ Βασίλειο Κρέτση, πλαστικό χειρουργό. Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του σμήγματος, των ρύπων και των νεκρών κυττάρων από το δέρμα με τη βοήθεια καλλυντικών προϊόντων. Περιλαμβάνει έξι στάδια: Πρώτο στάδιο είναι […]
147505967-5.jpg ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ - Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, γράφει ο Βασίλης Κρέτσης, Δ/ντης Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN. Η απώλεια του μαστού μετά από μαστεκτομή πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα που επιφέρει στην καθημερινότητα της γυναίκας προκαλεί τεράστιο ψυχολογικό φορτίο το οποίο έχει να κάνει  με την ίδια της την  […]
54120-1.jpg Βλεφαροπλαστική - Η επέμβαση που χαρίζει βλέμμα ξεκούραστο, Νεανική όψη. Η επέμβαση αφορά την αφαίρεση της χαλάρωσης του δέρματος του άνω και του κάτω βλεφάρου καθώς και την περίσσεια του λίπους (Σακούλες) που προβάλουν προσδίδοντας κουρασμένο βλέμμα. Άνω Βλέφαρα :Αν πρόκειται για περίσσεια δέρματος και προβολή λίπους τότε απλά αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και το περιττό […]
beauty6-660-1.jpg ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη αισθητική επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής. Γίνεται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους αφού μπορεί να βελτιώσει την όψη και το σχήμα της μύτης και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του αναπνευστικού συστήματος. Η σωστή και επιτυχημένη ρινοπλαστική ξεκινά πάντα από τη σωστή διάγνωση. Συνήθως δύο είναι οι τεχνικές […]