«Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki» Μια σύγχρονη Μονάδα Αποκατάστασης

ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

20 Απριλίου, 2023

O Δρ Ευθύμιος Κουλούλας, φυσίατρος και ειδικός ιατρός πόνου, μας παρουσιάζει το νέο “Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatrikiένα εξειδικευμένο ΚΑΑ – Μονάδα Αποκατάστασης, που παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές και λοιπές υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς με παθήσεις του κινητικού συστήματος (μυικού, νευρικού, ερειστικού), αλλά και με οξύ ή χρόνιο πόνο, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητάς τους και την ελαχιστοποίηση της ανικανότητας, ένεκα του χρόνιου πόνου.

Ο Δρ Κουλούλας, φυσίατρος, εξειδικεύτηκε στην ιατρική πόνου (Pain Medicine) στο Center of Pain Management of the Rehabilitation Institute of Chicago στις ΗΠΑ και έπειτα πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Πόνου με το European Diploma in Pain Medicine. Αποτελεί διακεκριμένο μέλος (Senior Fellow) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (EBPRM). Το 2020 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ως ο πρώτος Έλληνας ιατρός, ανεξαρτήτου ιατρικής ειδικότητας, που λαμβάνει την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ιατρική πόνου (European Dipolma in Pain Medicine).

MyDoctors IMG 1507

Σήμερα, ο Δρ Κουλούλας ως ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδας Αποκατάστασης “Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki”, Επιστημονικός συνεργάτης της Β´ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εισάγει τους ασθενείς σε μια καινοτόμο ιατρική προσέγγιση με σύγχρονα φυσικά μέσα με στόχο να μειωθεί η άσκοπη και πολυέξοδη περιπλάνηση των ασθενών με πόνο αλλά και των ασθενών που χρήζουν εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής αποκατάστασης.

Το “Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki”, ως Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας λειτουργεί ως πρότυπη Μονάδα, με εξειδίκευση στη Διεπιστημονική διαχείριση του πόνου. Διαθέτει ποικίλες και καινοτόμες θεραπείες, σχεδιασμένες εξατομικευμένα για κάθε ασθενή. Διευθύνεται από τον Ευθύμιο Κουλούλα, φυσίατρο και ειδικό ιατρό πόνου και άρτια εκπαιδευμένους θεραπευτές, όπως φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, διαιτολόγο, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο.

MyDoctors Physiatriki 3

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Διεπιστημονικού προγράμματος αποκατάστασης και διαχείρισης του πόνου που μπορεί ο ασθενής να λάβει είναι:

  • Ιατρικές από τον ειδικό ιατρό πόνου, ο οποίος αξιολογεί και σχεδιάζει εξατομικευμένα το πρόγραμμα αποκατάστασης και διαχείρισης πόνου του ασθενή, εκτελεί ιατρικές θεραπευτικές πράξεις αναγεννητικής ιατρικής, όπως πιστοποιημένη συνεδρία με ωστικά κύματα (Shockwave), έγχυση κολλαγόνου, έγχυση εμπλουτισμένου πλάσματος με αιμοπετάλια (PRP), αλλά και έγχυση αλλαντικής τοξίνης για τη διαχείριση της σπαστικότητας.
  • Λοιπές υπηρεσίες Αποκατάστασης από τους θεραπευτές της διεπιστημονικής ομάδας, όπως συνεδρία φυσικοθεραπείας με καινοτόμα φυσικά μέσα, για την επιτάχυνση του μηχανισμού αυτοεπούλωσης και αναγέννησης των ιστών. Συνεδρία με συσκευή ισχυρής μαγνητικής διέγερσης για εξωσωματική επούλωση καταγμάτων, ενδυνάμωση πυελικού εδάφους, συνεδρία εργοθεραπείας, θεραπευτικής άσκησης, συμβουλευτικής, εκμάθησης τεχνικών χαλάρωσης με συσκευή βιοανάδρασης, διατροφικής συμβουλευτικής για θέματα άσκησης, καρδιαγγειακών, ογκολογικών και λοιπών παθήσεων, όπως και συνεδρία lifecoaching, υδροθεραπείας, πελματογράφημα.

MyDoctors Physiatriki 4

Το “Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki” αποτελεί κέντρο αναφοράς πανελλαδικά και αναφέρεται σε ασθενείς με παθήσεις, όπως οσφυαλγία, αυχεναλγία, ινομυαλγία, χρόνιο πυελικό άλγος, χαλαρό πυελικό έδαφος με επεισόδια ακράτειας, χρόνια κεφαλαλγία, μετεγχειρητικό πόνο μετά από ορθοπαιδικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις, χρόνιες κι οξείες τενοντίτιδες, νευροπαθητικό άλγος, διαβητική νευροπάθεια, νευροπάθεια μετά από χημειοθεραπεία κ.α.

« Διαχειρίσου τον πόνου σου….» είναι το μήνυμα της εκπαίδευσης του ασθενή, με στόχο να μειωθεί η άσκοπη και πολυέξοδη περιπλάνηση των ασθενών με πόνο, ειδικά του χρόνιου, στην αναζήτηση μη ειδικών υπηρεσιών υγείας για τη θεραπεία τους, αποφορτίζοντας το σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας και μειώνοντας τα ιατρικά κόστη.

MyDoctors Banner Physiatriki

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Kouloulas «Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki» Μια σύγχρονη Μονάδα Αποκατάστασης - O Δρ Ευθύμιος Κουλούλας, φυσίατρος και ειδικός ιατρός πόνου, μας παρουσιάζει το νέο “Κέντρο Διαχείρισης Πόνου Physiatriki” ένα εξειδικευμένο ΚΑΑ – Μονάδα Αποκατάστασης, που παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές και λοιπές υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς με παθήσεις του κινητικού συστήματος (μυικού, νευρικού, ερειστικού), αλλά και με οξύ ή χρόνιο πόνο, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητάς τους […]