invisalign

Ίσια δόντια με τη μέθοδο Invisalign

ΕΞΑΡΧΟΥ ΦΩΤΙΟΣ

10 Δεκεμβρίου, 2021

Υγεία και λάμψη στο χαμόγελό σας

Όταν η επιστήμη συνεργάζεται με την αισθητική, το αποτέλεσμα είναι σαφώς θεαματικότατο.          Ο ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου μας μιλά για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign και τη στοχευμένη δράση τους.

– Πείτε μας γιατρέ, είναι οι μεμβράνες Invisalign το μέλλον στην ορθοδοντική και τι συνιστά αυτό;

Οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign άνοιξαν ένα νέο δρόμο για όσους επιθυμούσαν πάντα να αλλάξουν το χαμόγελο τους, αλλά ταυτόχρονα αρνούνταν να χρησιμοποιήσουν μια ακίνητη συσκευή για το σκοπό αυτό. Με τον κατάλληλο ψηφιακό σχεδιασμό της θεραπείας εκ μέρους του ορθοδοντικού και την μετέπειτα χρήση των αντίστοιχων διάφανων μεμβρανών Invisalign καθίσταται εφικτή μια αλλαγή στο χαμόγελο δίχως τη χρήση ακίνητης συσκευής. Δίχως κολλητά σιδεράκια, δίχως μηνιαίες επισκέψεις στον ορθοδοντικό, δίχως την πιθανότητα ύπαρξης εκτάκτων καταστάσεων. Η μόνη προϋπόθεση για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Η αμέριστη συνεργασία (οι μεμβράνες πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 20 ώρες το 24 ωρο στο στόμα) και η κατάρτιση ενός ορθού σχεδίου θεραπείας εκ μέρους του ορθοδοντικού που εμπιστεύεστε το χαμόγελο σας.

– Εξηγήστε μας, παρακαλώ, τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα στην εικόνα της οδοντοστοιχίας.

Ο ορθοδοντικός αφότου πραγματοποιήσει μια ψηφιακή σάρωση του στόματος και των δοντιών (τα δυσάρεστα αποτυπώματα σιλικόνης και η τάση εμετού που προκαλούσαν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας), δημιουργεί μια σταδιακή ψηφιακή μετακίνηση των δοντιών σε μικρά διαδοχικά βήματα του 0,1-0,2 του χιλιοστού. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μια προοδευτική ψηφιακή μετακίνηση από την αρχική κατάσταση στην επιθυμητή τελική θέση για κάθε δόντι και τον άνω και κάτω οδοντικό φραγμό συνολικά. Για κάθε ενδιάμεσο βήμα κατασκευάζεται και από ένα σετ διάφανων μεμβρανών, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φοράει για 5-7 ημέρες μέχρι να μεταβεί στο επόμενο. Όλα τα σετ μεμβρανών Invisalign κατασκευάζονται πριν από την έναρξη της θεραπείας, γεγονός που επιτρέπει θεωρητικά, τη διενέργεια της παρέμβασης δίχως καν ανάγκη επίσκεψης στο ιατρείο, όταν υπάρχει ανώτερη ανάγκη (lockdown, ταξίδι στο εξωτερικό, εγκυμοσύνη κ.λπ.). Αντί να αλλάζει ο ορθοδοντικός μια φορά τον μήνα το σύρμα στα «σιδεράκια» σας, αλλάζετε εσείς τη μεμβράνη μια φορά την εβδομάδα από την άνεση του σπιτιού σας.

– Γιατί να επιλέξει κάποιος τη συγκεκριμένη λύση;

Το υλικό SmartTrack από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign προσδίδει βελτιωμένη κατά 75% προβλεψιμότητα στις μετακινήσεις των δοντιών. Δεν είναι απλώς ένα κομμάτι «πλαστικού». Το «πλαστικό» αυτό βρίσκεται 20 ώρες το 24ωρο στο στόμα και εφάπτεται απολύτως -και όχι ελλιπώς- με τα δόντια. Επίσης, χωρίς να προκαλεί ενόχληση στα ούλα ή τους χαλινούς, μετακινεί τα δόντια με άρτιο, στοχευμένο και προβλέψιμο τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Κατά συνέπεια, δεν είναι όλες οι διαφανείς πλαστικές μεμβράνες ίδιες. Η επιλογή είναι στο χέρι ή μάλλον κυριολεκτικά στο στόμα σας ή του παιδιού σας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.invisalign.gr για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και θέαση της λίστας των πιστοποιημένων ορθοδοντικών που παρέχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις ή να ενημερωθείτε από τον ορθοδοντικό σας για οποιαδήποτε παράμετρο συνεχίζει να σας απασχολεί.

Από τον Ορθοδοντικό, Δρ. Φώτη Εξάρχου

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors EXARCHOU shutterstock 1961996875 Αόρατη Ορθοδοντική µε τη Μέθοδο Invisalign First για Παιδιά - Στις μέρες µας, όλοι μιλούν για την “αόρατη” ορθοδοντική µε διαφανείς νάρθηκες Invisalign και είναι βέβαιο, πως όταν η επιστήμη συνεργάζεται με την αισθητική, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Τι γίνεται όμως με την εφαρμογή της μεθόδου στα παιδιά; Ο Ειδικός Ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου απαντά στις ερωτήσεις μας για όλη τη διαδικασία της μεθόδου. Ενδείκνυται […]
invisalign Ίσια δόντια με τη μέθοδο Invisalign - Υγεία και λάμψη στο χαμόγελό σας Όταν η επιστήμη συνεργάζεται με την αισθητική, το αποτέλεσμα είναι σαφώς θεαματικότατο.          Ο ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου μας μιλά για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign και τη στοχευμένη δράση τους. – Πείτε μας γιατρέ, είναι οι μεμβράνες Invisalign το μέλλον στην ορθοδοντική και τι συνιστά αυτό; […]