Individual Patient Solutions (IPS) Η Νέα εποχή στην επανορθωτική και αισθητική χειρουργική προσώπου

ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

18 Ιουλίου, 2022

Στις μέρες μας, καθώς οι αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις των ασθενών που υποβάλλονται σε αισθητική ή επανορθωτική επέμβαση συνεχώς αυξάνονται, αυξάνεται, αντίστοιχα και η πρόκληση του χειρουργού της περιοχής του προσώπου και γνάθων για να ανταποκριθεί σε αυτές.

Η άρτια εκπαίδευση, η χειρουργική εμπειρία και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ασθενή και τις ανάγκες του είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο, αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Με την συνεχή πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας, ο χειρουργός προσώπου αποκτά ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας απαιτητικής επέμβασης, όπως είναι μια επέμβαση στο πρόσωπο.

Η ομάδα μας, απαρτιζόμενη από τους Γναθοπροσωπικούς, Dr Χρήστος Μαγόπουλος MD PhD, Dr Βασίλειος Μπανίκας MD, Dr Πέτρος Ζήκος MD, Dr Αντώνιος Μαντέβας και εξαίρετους αναισθησιολόγους, βοηθούς ιατρούς, διαιτολόγους και νοσηλευτές, συνεργάζεται στενά με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της.

«Υπολογιστικά κατευθυνόμενης σχεδίασης και υλοποίησης επεμβάσεων στην περιοχή του προσώπου και των γνάθων», με έδρα τη Γερμανία – Individual Patient Solution (IPS KLS Martin).

Συνδυάζοντας την εξειδίκευση σε χειρουργικές επεμβάσεις του προσώπου και των γνάθων με την τεχνολογία αιχμής, που χρησιμοποιείται για 1η φορά στην Ελλάδα, εξασφαλίζουμε το βέλτιστο δυνατό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας. Η ομάδα μας αναγνωρίστηκε διεθνώς για τα επιτεύγματά της στην τεχνική IPS και έλαβε επίσης την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση του Βραβείου Αριστείας της Κοσμητείας Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ».

MyDoctors Chatzistefanou IPS Chatzistefanou 4 min min 1

Οι πιο συχνές εφαρμογές του Individual Patient Solutions (IPS) είναι:

  • Αποκατάσταση γνάθων και προσώπου μετά από ογκολογικές εκτομές ή βαριά τραύματα. Η γναθοπροσωπική επανορθωτική χειρουργική επικεντρώνεται στη διατήρηση της εμφάνισης του ασθενούς και την υποστήριξη βασικών λειτουργιών, όπως η μάσηση και η κατάποση.
  • Ορθογναθική Χειρουργική (Corrective Jaw Surgery) για την αποκατάσταση συγγενούς ή επίκτητης ασυμμετρίας προσώπου και γνάθων. Με την ορθογναθική χειρουργική μπορούμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση του προσώπου, την αναπνοή και τη σχέση των δοντιών, μέσω σωστής απόδοσης (“ορθής”) σχέσης μεταξύ της άνω και της κάτω γνάθου. Ελλειμματική ή υπέρμετρη ανάπτυξη της άνω γνάθου, της κάτω γνάθου ή και των δύο – μικρογναθία ή μακρογναθία αντίστοιχα – αποτελούν το συχνότερο αίτιο ασυμμετρίας στην εμφάνιση του προσώπου.
  • Οστική Γενειοπλαστική, που αφορά στην αισθητική διόρθωση της περιοχής του γενείου και της υπογενείδιας χώρας (προγούλι) με επέμβαση στο οστό της κάτω γνάθου. Με την οστική γενειοπλαστική, σε αντίθεση με το συνηθισμένο ένθεμα γενείου, μπορούμε να διαμορφώσουμε το πηγούνι που ταιριάζει καλύτερα στο κάθε πρόσωπο, χωρίς να περιοριζόμαστε από το σχήμα και το μέγεθος του ενθέματος.
  • Εκθήλυνση Προσώπου (Facial Femininization Surgery), που αφορά σε έναν συνδυασμό επεμβάσεων στα χαρακτηριστικά του προσώπου, με σκοπό να γίνει πιο θηλυκό. Απευθύνεται σε άτομα με δυσανεξία φύλου που επιθυμούν να “αλλάξουν πρόσωπο”, χωρίς όμως να αλλάξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικογενείας τους.

Οι εφαρμογές του Individual Patient Solutions (IPS) είναι το μέλλον της Επανορθωτικής Χειρουργικής. Η συνεχής πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό προσώπου να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επέμβαση στο πρόσωπο, που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διότι έχει να συνδυάσει το αισθητικό, με το λειτουργικό αποτέλεσμα.

MyDoctors Chatzistefanou csm Header L1 MI Orthognathics 1920x495 d94fcef9d9

Από τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, Δρ. Ιωάννη Χατζηστεφάνου

MyDoctors ajax loader

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors Chatzistefanou IPS Chatzistefanou 2 min Individual Patient Solutions (IPS) Η Νέα εποχή στην επανορθωτική και αισθητική χειρουργική προσώπου - Στις μέρες μας, καθώς οι αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις των ασθενών που υποβάλλονται σε αισθητική ή επανορθωτική επέμβαση συνεχώς αυξάνονται, αυξάνεται, αντίστοιχα και η πρόκληση του χειρουργού της περιοχής του προσώπου και γνάθων για να ανταποκριθεί σε αυτές. Η άρτια εκπαίδευση, η χειρουργική εμπειρία και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ασθενή και τις ανάγκες του […]
img_8434_facetune_27-09-2020-12-10-53.jpg Πρωτοποριακή Ογκολογική Εκτομή και Αποκατάσταση Γνάθου και Προσώπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο, μέσα στο περιοριστικό πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2, εγείρει νέες προκλήσεις και ηθικά διλήμματα για τον επεμβαίνοντα χειρουργό. Στόχος είναι η συνεχής παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, χωρίς καθυστερήσεις που θα επιβαρύνουν την κατάσταση ή τη πρόγνωση τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα […]
sleep-apnea_drchatzistefanou_site-b.jpg ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΝΟΙΕΣ ΥΠΝΟΥ - ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΝΟΙΕΣ ΥΠΝΟΥ Αίτια Αποφρακτικής Άπνοιας ύπνουAποφρακτική άπνοια ύπνου (Obstructive Sleep Apnea) είναι η παροδική και επαναλαμβανόμενη μείωση της φυσιολογικής ροής αέρα προς τους πνεύμονες (άπνοια) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οφείλεται σε απόφραξη του ανώτερου αεραγωγού λόγω μείωσης του μυικού τόνου της μαλακής υπερώας (ουρανίσκος) και της γλώσσας. Η διακοπή αυτή της αναπνοής προκαλεί […]