Η χρήση των laser στην υπηρεσία της Γυναικολογίας

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΗ

15 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταπολεμώντας τα γυναικεία taboo!

Η εφαρμογή των Laser στη σύγχρονη αναγεννητική γυναικολογία έρχεται να δώσει τη θεραπευτική λύση στην ατροφία και χαλάρωση του κόλπου καθώς και στην ακράτεια ούρων. Καταστάσεις που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής της ασθενούς, εναντιώνονται στη σεξουαλική και κοινωνική της ζωή, δηλητηριάζουν την αυτοπεποίθησή της και διαταράσσουν την ψυχική της υγεία. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των γυναικών αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια από τον ειδικό, είτε γιατί οι καταστάσεις αυτές αποτελούν taboo είτε από το φόβο ενός ενδεχόμενου χειρουργείου.

Το Laser ήρθε για να βάλει τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος απενεχοποιώντας και απελευθερώνοντας τη σύγχρονη γυναίκα, που επιθυμεί τη λειτουργικότητα και αισθητική της γενετήσιας περιοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας! Για τις θεραπευτικές του δυνατότητες μας ενημερώνει αναλυτικά, η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δρ Παρή Καλογιάννη.

  • Laser Vaginal Tightening για Σύσφιξη Κόλπου

Ξεχάστε τις επίπονες, αιματηρές χειρουργικές προσεγγίσεις του παρελθόντος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου μετά τον κολπικό τοκετό ή λόγω ιδιοσυγκρασίας. Στοχεύοντας απευθείας στον κολπικό βλεννογόνο, το Laser διεγείρει την αναδιάρθρωση (remodeling), αλλά και τη σύνθεση (neogene- sis) νέων ινών κολλαγόνου επιτυγχάνοντας σύσφιξη του κολπικού τοιχώματος από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

  • Vaginal atrophy laser treatment για την Αντιμετώπιση της κολπικής ατροφίας

Με την πάροδο των ετών και την αναπόφευκτη μείωση των οιστρογόνων στην εμμηνόπαυση, η πλειοψηφία των γυναικών βιώνει τις βασανιστικές συνέπειες της ατροφίας του κόλπου. Ατροφία, επίσης μπορεί να παρουσιαστεί μετά από θεραπεία ιατρογενούς εμμηνόπαυσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης καρκίνου ή ενδομητρίωσης, μετά από ακτινοβολία της γενετήσιας περιοχής ή χημειοθεραπεία, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις, όπως σε υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και σε ψυχικές διαταραχές. Μέχρι σήμερα η μόνη θεραπεία ήταν η ορμονική με τη χρήση οιστρογόνων (με περιορισμένο χρόνο χορήγησης, αντένδειξη σε ιστορικό καρκίνου μαστού κ.ο.κ). Η χρήση των laser ήρθε να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα, με την εξάλειψη των συμπτωμάτων της ξηρότητας, του κνησμού και του πόνου στη σεξουαλική επαφή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Μάλιστα η επαφή επιτρέπεται 3 μόλις ημέρες μετά τη θεραπεία!

  • Stress Urinary Incontinence Laser Treatment για την Αντιμετώπιση της Ακράτειας Ούρων Προσπάθειας

Αντιμετωπίζει την ακράτεια ούρων προσπάθειας ήπιου και μέτριου βαθμού (που εμφανίζεται σε βήχα, άρση βάρους) καθώς και του μικτού τύπου (ακράτεια προσπάθειας και επιτακτικής ούρησης μαζί). Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως έχει καλύτερα αποτελέσματα σε αρχικά στάδια, καθώς σε σοβαρού βαθμού ακράτεια προσπάθειας θα βελτιώσει αλλά δεν θα εξαλείψει τα συμπτώματα, οπότε τότε η χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί μονόδρομο. Επομένως, είναι σημαντική η έγκαιρη παρέμβαση του γυναικολόγου!

Πλεονεκτήματα της χρήσης laser

Η θεραπεία όταν εκτελείται από εξειδικευμένο γυναικολόγο είναι ανώδυνη, αναίμακτη, πραγματοποιείται στο ιατρείο και ολοκληρώνεται σε 20 μόλις λεπτά χωρίς αναισθησία! Έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας και ικανοποίησης των ασθενών, από την πρώτη εφαρμογή, ενώ αντιμετωπίζονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ατροφία, χαλάρωση και ακράτεια! Η ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές της την ίδια μέρα!

Η Αναγεννητική Γυναικολογία έχει να προτείνει σύγχρονες θεραπευτικές λύσεις στη Γυναίκα του Σήμερα, που απαιτεί, όχι μόνο να υπάρχει, αλλά και να Ζει!

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Θηλασμού Οι Διατροφικές Ανάγκες της Μητέρας κατά την περίοδο του Θηλασμού - Η εγκυμοσύνη δεν προετοιμάζει μόνο το έμβρυο για τον τοκετό με την πλήρη ανάπτυξή του αλλά προετοιμάζει και τη μητέρα για την πολύ σημαντική διαδικασία του θηλασμού. Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη αποθηκεύονται στο σώμα της γυναίκας από 2 έως 4 κιλά λίπους, τα οποία χρησιμεύουν μετέπειτα ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή γάλακτος, καθώς επίσης […]
MyDoctors KALOGIANNH shutterstock 1567346842 min 1 Η χρήση των laser στην υπηρεσία της Γυναικολογίας - Καταπολεμώντας τα γυναικεία taboo! Η εφαρμογή των Laser στη σύγχρονη αναγεννητική γυναικολογία έρχεται να δώσει τη θεραπευτική λύση στην ατροφία και χαλάρωση του κόλπου καθώς και στην ακράτεια ούρων. Καταστάσεις που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής της ασθενούς, εναντιώνονται στη σεξουαλική και κοινωνική της ζωή, δηλητηριάζουν την αυτοπεποίθησή της και διαταράσσουν την ψυχική της υγεία. Παρόλα […]