Γυναικομαστία

Γυναικομαστία: απαλλαγείτε άμεσα, χωρίς τομές

ΜΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ

28 Δεκεμβρίου, 2015

Προβλήματα με το στήθος δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι αντρες. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους δημιουργεί σοβαρά αισθητικά προβλήματα στους άνδρες.

Τί είναι η γυναικομαστία;

Γυναικομαστία είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους των αντρών σε τέτοιο βαθμό ώστε να μοιάζει με γυναικείο μαστό. Συνήθως εμφανιζεται και στους δύο μαστους αλλά μπορεί να εμφανίζεται πολύ περισσότερο στον ένα μαστό.

Που οφεΙλεται;

Οι αιτίες της γυναικομαστίας είναι πολλές. Συνηθέστερες ειναι η παχυσαρκία, ορμονικές διαταρραχές, λήψη φαρμάκων και ορμονών(π.χ. bodybuilders). Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει εμφανές αίτιο (ιδιοπαθής γυναικομαστία).

Πως αντιμετωπίζεται;

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστιίας είναι χειρουργική. Μέσα από μικρές οπές 3-4 χιλιοστών αφαιρείται το πλεονάζον λίπος και ο διογκωμένος μαζικός αδενάς.

Υπάρχουν τομές;

Παλαιότερα εφαρμόζοντας την κλασική χειρουργική, μετά την επέμβαση παρέμεναν άσχημες και δύσμορφες ουλές στο θώρακα. Σήμερα , με τις νέες τεχνικές, οι ουλές είναι πολύ μικρές, σχεδιασμένες σε σχετικά μη εμφανείς θέσεις, οπότε πρακτικά δεν φαίνονται καθολου.

Τι γινεται με το δέρμα που περισσεύει; Υπάρχει χαλάρωση;

Όχι. Το δέρμα στον αντρικό θώρακα έχει μεγαλη ταση να συρρικνώνεται και να συσφίγγεται μόνο του. Αποτέλεσμα ειναι ένας θώρακας σφριγηλός και αρρενωπός.

Τι είδους αναισθησία απαιτείται;

Αναλόγως του προβλήματος η αναισθησία μπορεί να ειναι τοπική, μέθη ή γενική.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1-1,5 ώρα.

Απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο;

Όχι. Τρεις ώρες μετά το χειρουργείο ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του, φορώντας ένα ειδικό γιλέκο-κορσέ για τέσσερις εβδομάδες.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Μετά το χειρουργείο υπάρχει ελάχιστος πόνος και ελαφρύ οίδημα στην περιοχή. Συνιστάται ξεκούραση για μία ημέρα και μετά μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του. Συνιστάται επίσης αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για τρεις εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;

Ναι. Σε περίπτωση που κάποιος πάρει πολλά κιλά μετά την επέμβαση, το στήθος του θα μεγαλώσει αλλά πάντα σε συμμετρία με το υπόλοιπο σώμα του.

Απο τον πλαστικό χειρουργό Ηλία Μέξη

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

Γυναικομαστία Γυναικομαστία: απαλλαγείτε άμεσα, χωρίς τομές - Προβλήματα με το στήθος δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι αντρες. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους δημιουργεί σοβαρά αισθητικά προβλήματα στους άνδρες. Τί είναι η γυναικομαστία; Γυναικομαστία είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους των αντρών σε τέτοιο βαθμό ώστε να μοιάζει με γυναικείο μαστό. Συνήθως εμφανιζεται και στους δύο μαστους αλλά […]
10maxairi-thumb-large.jpg Υπάρχει μέθοδος απαλλαγής απο το τοπικό πάχος, μόνιμα και ανώδυνα; - Ποια είναι η πιο αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδος απαλλαγής από το τοπικό πάχος; Η πιο αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδος απαλλαγής από το τοπικό πάχος είναι η λιπαναρρόφηση. Τι είναι η λιπαναρρόφηση; Λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική ονομάζεται η επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους από κάποια περιοχή του σώματος Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος; Όχι. Απλά με την […]
newego_large_t_821_105689224_type12364.jpg ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ- ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - Το  στήθος αποτελεί  σημείο  αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας γι’ αυτό η αυξητική στήθους είναι η πιο συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γυναίκες με μικρό, ή  ασύμμετρο στήθος μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους. Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική με μια πληθώρα σχημάτων ενθεμάτων σιλικόνης μπορεί να εγγυηθεί ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. […]
halarwsi_600_140958_gx0430.jpg ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΑ ; ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΞΗΣ - Ο πλαστικός χειρουργός Ηλίας Μέξης, μιλάει στη Βάνα Λυκομήτρου για την χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, που δημιουργείται από την σημαντική απώλεια βάρους.   Χαλάρωση. Ενα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο, κυρίως όταν μιλάμε για μεγάλη απώλεια βάρους. Πως αντιμετωπίζεται? Όπως ακριβώς είπατε, όταν ένα άτομο χάσει πολλά κιλά, ΤΟ Δέρμα ΤΟΥ  ΚΑΙ ΔΕΝ χαλαρώνει δύναται […]
breast-enlargement.jpg Θέλω στήθος στα… πάνω του! - Επειδή όλες θέλουμε το τέλειο στήθος, ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Ηλία Μέξη να μας πει πώς θα το αποκτήσουμε. Το στήθος αποτελεί σημείο αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποκτήσουμε; Πλέον, η αυξητική στήθους είναι η πιο συχνή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γυναίκες με μικρό ή ασύμμετρο στήθος μπορούν να βοηθηθούν […]