Γλωσσικά σιδεράκια & Πλεονεκτήματα

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

26 Ιουνίου, 2023

Τι είναι τα γλωσσικά σιδεράκια;

 Αν η βελτίωση του χαμόγελού σας με τα συμβατικά μεταλλικά σιδεράκια δεν σας ακούγεται ελκυστική, πλέον η ορθοδοντική μπορεί να σας προσφέρει τη λύση!

Τα γλωσσικά σιδεράκια, αποτελούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να τελειοποιήσει το χαμόγελό σας με διακριτικό τρόπο!

Τα γλωσσικά σιδεράκια, αν και μοιάζουν με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, τοποθετούνται από την πίσω πλευρά των δοντιών, διορθώνοντάς τα εσωτερικά. Αυτά είναι φτιαγμένα είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από χρυσό, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την θεραπεία είναι περίπου ο ίδιος.

Γλωσσικά σιδεράκια: Πώς κατασκευάζονται;

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι εξατομικευμένα και κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Για να δημιουργηθούν είναι αναγκαία η λήψη των οδοντικών αποτυπωμάτων του ασθενούς, προκειμένου να σταλούν οι μετρήσεις στην εταιρεία κατασκευής. Η εξέλιξη ωστόσο της τεχνολογίας, επιτρέπει στον ορθοδοντικό την ψηφιακή απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός έχει βελτιωθεί προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανοί τραυματισμοί.

Γλωσσικά σιδεράκια και Πλεονεκτήματα

Τα γλωσσικά σιδεράκια χαρακτηρίζονται από πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ως ορθοδοντική θεραπεία είναι σχεδόν αόρατη, καθώς δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή.
  • Επιτρέπουν μεγάλο εύρος πολύπλοκων κινήσεων.
  • Αποφεύγονται τα σημάδια που προκαλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Αυτό είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες στους ορθοδοντικούς ασθενείς που φορούν τα συμβατικά σιδεράκια.
  • Δεν παρεμποδίζουν κάποια δραστηριότητα, όπως το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου.
  • Παραμένουν στα δόντια ανά πάσα στιγμή.
  • Παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο και επιτρέπουν τις ακριβείς και προσαρμοσμένες κινήσεις.
  • Μπορούν να βελτιώσουν πλήθος ορθοδοντικών προβλημάτων.

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως τα γλωσσικά σιδεράκια είναι ιδανικά για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν αποτελεσματικά την εμφάνιση των δοντιών τους, με μια μέθοδο υψηλής αισθητικής. Η διακριτικότητα που τα χαρακτηρίζει δεν περιορίζει τους ασθενείς στην καθημερινότητά τους και δεν επηρεάζει τις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Στην ορθοδοντική κλινική Great Smile μπορούμε να σας προσφέρουμε το χαμόγελο των ονείρων σας, επιλέγοντας την ορθοδοντική θεραπεία που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Από την Δρ Αγγελική Νικολοπούλου Ειδικό Ορθοδοντικό Παίδων και Ενηλίκων (www.greatsmile.gr)

 

Loading

Άρθρα απο τον ίδιο συγγραφέα

MyDoctors glossika siderakia kai pleonektimata Γλωσσικά σιδεράκια & Πλεονεκτήματα - Τι είναι τα γλωσσικά σιδεράκια;  Αν η βελτίωση του χαμόγελού σας με τα συμβατικά μεταλλικά σιδεράκια δεν σας ακούγεται ελκυστική, πλέον η ορθοδοντική μπορεί να σας προσφέρει τη λύση! Τα γλωσσικά σιδεράκια, αποτελούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να τελειοποιήσει το χαμόγελό σας με διακριτικό τρόπο! Τα γλωσσικά σιδεράκια, αν και μοιάζουν με τα παραδοσιακά […]
MyDoctors exostomatiko toxo Εξωστοματικό Τόξο & Ορθοδοντικά Προβλήματα - Τι είναι το εξωστοματικό τόξο; Το εξωστοματικό τόξο είναι ένας τύπος ορθοδοντικής συσκευής που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων ευθυγράμμισης των δοντιών και των γνάθων. Αποτελείται από ένα μεταλλικό σύρμα που συνδέεται στα δόντια, και με ιμάντες που εφαρμόζουν γύρω από το κεφάλι ή το σβέρκο στερεώνεται η συσκευή στη θέση της. Η πιο […]
ορθοδοντικά προβλήματα Αναπνευστικές δυσλειτουργίες και ορθοδοντικά προβλήματα - Όταν ένα άτομο έχει δύσπνοια, τείνει να αναπνέει μέσω της στοματικής κοιλότητας. Αυτό το γεγονός επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή της, ιδίως όταν παρατηρείται κατά την παιδική ηλικία. Τα πιο συνηθισμένα ορθοδοντικά προβλήματα που εντοπίζονται από την διεξαγωγή της αναπνοής μέσω του στόματος, αφορούν την διαμόρφωση των γνάθων και της θέσης των δοντιών. Πολλές φορές, κατά […]
Invisalign Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign - Πλέον, η ορθοδοντική θεραπεία ευθυγράμμισης των δοντιών έχει καταστεί πιο ανώδυνη, διακριτική και προβλέψιμη από ποτέ άλλοτε. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, η αόρατη ορθοδοντική θεραπεία Invisalign διορθώνει ορθοδοντικά ζητήματα διακριτικά και με απόλυτη ακρίβεια. H Ειδικός Ορθοδοντικός Παίδων και Ενηλίκων Δρ Αγγελική Νικολοπούλου μας παρουσιάζει τη μέθοδο, στη συνέντευξη που ακολουθεί. Τι […]